Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Arsenal“ ir toliau neįveikiamas – lygiosios „Manchester United“ tvirtovėje

Londono „Arsenal“ futbolininkai po pralaimėto pirmojo „Premier“ lygos sezono mūšio tęsia savo puikią seriją. Pirmosiose dvyliktojo turo rungtynėse „Manchester United“ ir „Arsenal“ sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:0).
Olivier Giroud
Olivier Giroud / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Manchester United“ rungtynes pradėjo be dviejų savo superžvaigždžių. Zlatanas Ibrahimovičius negalėjo žaisti dėl traumos, o Wayne'as Rooney vietą starto sudėtyje užleido Anthony Martialiui.

Prancūzas pirmajame kėlinyje turėjo dvi puikias progas įvarčiams, kartą labai pavojingai smūgiavo Juanas Mata. Visus bandymus atrėmė Petras Čechas.

Vis dėlto „Old Trafford“ šeimininkai per pirmas 45 minutes atrodė kur kas geriau. „Arsenal“ neatliko nė vieno smūgio į vartų plotą. Visos atakos laikėsi ant Alexio Sanchezo pečių.

Pirmojo kėlinio viduryje į baudos aikštelę įsiveržęs Antonio Valencia buvo pargriautas, tačiau teisėjas neskyrė 11 metrų baudinio. Tai – skandalingiausias pirmųjų 45 minučių epizodas, kaipmat padalijęs futbolo sirgalius į dvi dalis.

Tuo tarpu „Man Utd“ sirgaliai džiaugiasi, jog jų komanda dar pirmajame kėlinyje neliko žaisti dešimtiese, kai dukart grubiai sužaidė Matteo Darmianas, tačiau teisėjas jam skyrė tik vieną geltoną kortelę.

Po pertraukos „Man Utd“ spaudimas ir dominavimas aikštėje dar labiau išryškėjo ir 69-ąją minutę pagaliau buvo pasiektas įvartis. Jį sukūrė du ispanai. Paulio Pogba į priekį išvestas Anderis Herrera kirto į baudos aikštelę ir atliko gražų perdavimą pažeme atgal, kur įkirtęs J.Mata nukreipė kamuolį tiesiai į apatinį vartų kampą – 1:0.

Į aikštę mestas „Arsenal“ puolėjas Olivier Giroud pateisino keitimą, kai 89-ąją minutę pelnė įvartį po skersuoto Alexo-Oxlade'o Chamberlaino perdavimo į baudos aikštelę.

Šis smūgis buvo vienintelis „Arsenal“ smūgis į vartų plotą rungtynėse, tačiau padovanojo ekipai tašką.

Su 25 taškais Arsene'o Wengero auklėtiniai lieka treti, o 19 taškų turintys Jose Mourinho vyrai – šešti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas