Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arti sensacijos buvę vengrai: „Šie rezultatai atsidurs futbolo istorijoje“

Iškrito Vengrija iš „Euro 2020“ po grupių etapo, tačiau paskutiniame mače buvo šalia sensacijos – Vokietija bilietą į aštuntfinalį iš sužvėrėjusių vengrų nasrų išplėšė tik pačioje susitikimo pabaigoje. Lygiosios 2:2 reiškė čempionato pabaigą Vengrijai, tačiau treneris Marco Rossi didžiavosi savo auklėtiniais.

Šaltu dušu vokiečius svečiai Miunchene nuprausė jau 11-ąją minutę, kai galva pasižymėjo Adamas Szalai.

Kai'us Havertzas lygino rezultatą 66-ąją minutę, bet Andrasas Schaferis vėl vedė Vengriją į priekį jau po dviejų minučių.

Pergalė būtų garantavusi Vengrijai vietą atkrintamosiose, o Vokietija būtų griausmingai išspirta iš tolimesnių kovų, bet Leono Goretzkos įvartis 84-ąją minutę apsaugojo vokiečius nuo pamazgų kibiriukų, kuriuos jau ruošė reikli tauta.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: birželio 24 d. svarbiausi įvykiai

1:1 su Prancūzija, 2:2 su Vokietija – rezultatai, kuriais didžiuojasi M.Rossi.

„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Vengrija
„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Vengrija

„Mes buvome taip arti patekimo į kitą etapą, kuris būtų buvęs istorinis. Tai būtų neįtikėtina ir beveik neįsivaizduojama, – kalbėjo M.Rossi. – Deja, bet net ir gražiausių pasakų pabaigos ne visada būna laimingos. Būna liūdnesnių pabaigų ir tokią matėme šiandien.

Aš labai didžiuojuosi savo žaidėjais. Žinau, kad iš techninės pusės mes nesame viena geriausių komandų pasaulyje, tačiau tokie esame kitais aspektais. Kalbant apie taktiką, mes padėjome vienas kitam, mes arėme ir aukojomės, labai didžiuojuosi tuo, kad galiu treniruoti tokią komandą. Esame nusivylę, buvome arti, tačiau pasveikinau visus žaidėjus rūbinėje, paraginau laikyti galvas iškeltas aukštai, nes už dviejų mėnesių tęsime atranką į pasaulio čempionatą.

Būčiau abejojęs žmogumi, kuris prieš čempionatą pasakytų, jog galime iškovoti taškų prieš mūsų grupės komandas. Tačiau mes surinkome du taškus: prieš prancūzus, prieš vokiečius. Manau, tai nuguls Vengrijos futbolo istorijoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas