Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukso batelio intriga: prancūzas lipa ant L.Messi kulno

Per artimiausias savaites paaiškės, ar Kylianas Mbappe gali atverti naują erą Europos futbole, patraukęs Lionelį Messi nuo įvarčių karaliaus sosto.
Nacionalinėse pirmenybėse šį sezoną Lionelis Messi yra pelnęs 33 įvarčius, Kylinas Mbappe - 30.
Nacionalinėse pirmenybėse šį sezoną Lionelis Messi yra pelnęs 33 įvarčius, Kylianas Mbappe – 30. / „Scanpix“ nuotr.

Reaktyvinis „Paris Saint-Germain“ puolėjas lenktyniauja su „Barcelona“ superžvaigžde dėl Auksinio batelio – titulo, skiriamo daugiausiai įvarčių elitinėse Europos futbolo lygose įmušusiam žaidėjui.

Iššūkis didelis, bet pasiekiamas. L.Messi pirmauja su 33 įvarčiais. K.Mbappe yra įmušęs 30, bet dar liko penki turai.

Jei prancūzui pavyktų aplenkti L.Messi, tai būtų neįtikėtinas pasiekimas.

Nuo 2010 metų Aukso batelį yra laimėję tik trys žmonės: L.Messi, Cristiano Ronaldo ir Luisas Suarezas.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

L.Messi priklauso rekordas – penki Auksiniai bateliai, C.Ronaldo turi keturis (tris žaisdamas Madrido „Real“ ir vieną 2008 m. „Manchester United“.

L.Messi ir C.Ronaldo, šį sezoną rungtyniaujantis Turino „Juventus“, yra vieninteliai du žaidėjai, laimėję Auksinį batelį daugiau nei po du kartus nuo pat šio prizo įsteigimo datos 1968 metais.

K.Mbappe tėra 20 metų, tad laimėdamas Auksinį batelį šį sezoną jis įrodytų, kad pasaulio čempionas yra pasirengęs perimti lyderio marškinėlius iš L.Messi ir C.Ronaldo, tapdamas ryškiausia populiariausios sporto šakos žvaigžde.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe

L.Messi buvo 22-eji, kai jis pirmą kartą laimėjo rezultatyviausio žaidėjo titulą, ir bus 32-eji, kai prasidės kitas sezonas. C.Ronaldo kitais metais sueis 35-eri.

Prancūzui – daugiau galimybių pasireikšti

K.Mbappe šansai aplenkti argentinietį atrodo palankūs, nes „Barcelona“ liko mažiau vienu maču nacionalinėse pirmenybėse, kur L.Messi kartais patausojamas, nes „Barca“ žygis Čempionų lygoje dar tęsiasi.

„Barcelona“ vyrams 26-asis Ispanijos čempionų titulas yra pasiekiamas ranka, tetrūksta tik vienos pergalės. Tad treneris Ernesto Valverde gali pataupyti L.Messi rungtynėse su „Levante“ šeštadienį, kad puolėjas būtų guvesnis per Čempionų lygos pusfinalio kovą su „Liverpool“ ateinantį trečiadienį. Paskui „Barca“ žais su Vigo „Celta“ Ispanijoje ir atsakomąsias rungtynes Liverpulyje.

L.Messi jau buvo paliktas ant atsarginių suolo praėjusį antradienį, kai pasirodė tik antrajame kėlinyje laimėtose rungtynėse prieš „Alaves“.

K.Mbappe prisiartino prie L.Messi, pelnęs tris įvarčius praėjusį sekmadienį, kai trečią kartą šį sezoną pasižymėjo „hat trick'u“. Nors PSG jau užsitikrino Prancūzijos čempiono titulą, K.Mbappe tikriausiai žais ir toliau, nes taupyti puolėją priežasčių nėra.

Tiesa, prancūzą gali pristabdyti komandos draugai – Neymaras ir Edinsonas Cavani grįžo po traumų, tad K.Mbappe lyderystę atakose turės dalintis su jais.

Tikėtina, kad Neymaras ir E.Cavani norės žaisti daugiau, nes abiem reikia atgauti žaidimo ritmą rengiantis birželio 14 dieną prasidėsiančioms „Copa America“ pirmenybėms Brazilijoje.

L.Messi rekordas – nepasiekiamas

K.Mbappe savo 30 įvarčių Prancūzijos lygoje įmušė per 27 rungtynes. L.Messi pasižymėjo 33 įvarčiais per 31 „La Liga“ rungtynes.

PSG klubo rekordas – 38 įvarčiai Prancūzijos lygoje per sezoną priklauso Zlatanui Ibrahimovičiui, kuris tiek įvarčių įmušė prieš trejus metus.

Auksinio batelio rekordas priklauso L.Messi, kuris per 2011-2012 m. sezoną Ispanijos lygoje įmušė net 50 įvarčių.

VIDEO: „Vieni vartai“: Premjero pareiškimas dėl stadiono, svastikos Italijoje ir didelė intriga Anglijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai