Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje ekstazė, pasaulis sužavėtas: herojaus triumfas su sūnumi ištirpdė širdis

Australijos rinktinės gerbėjai 2022-ųjų lapkričio 26-sios vakaro nepamirš ilgai. Kaip ir Mitchellas Duke'as, sužaidęs gyvenimo rungtynes prieš Tunisą ir atnešęs „Socceroos“ pergalę 1:0.

Mitchellas Duke'as šventė įvartį iš pirštų suformuodamas „J“ raidę. Tokį patį gestą tribūnose rodė ir jo sūnus Jaxsonas. Šis vaizdas apskriejo pasaulį.

Treneris Grahamas Arnoldas traumuotą krašto puolėją Martiną Boyle'ą, kuris juda su ramentais, pakvietė į komandos suformuotą ratelį, o Australijos sirgaliai šėlo tribūnose.

Vėliau strategas valėsi ašaras. Tai buvo emocijų kupina diena australams, kurie 1:0 nugalėjo Tunisą šeštadienį. Tai tik trečia šios šalies pergalė pasaulio čempionato istorijoje per 18 rungtynių.

M.Duke'as komandą į priekį išvedė pirmojo kėlinio viduryje, meistriškai nukreipęs galva kamuolį į patį vartų kampą.

„Aš rašiau žinutes savo šeimos nariams ir sakiau, kad šiandien pelnysiu įvartį. Pasakiau sūnui, kad galėsime pasimėgauti šiuo momentu kartu, tad ir šventėme tikslų smūgį drauge, – pasakojo Australijos herojus. – Dar nemačiau, bet jis turėjo atlikti tokį patį gestą. Tai buvo ypatingas momentas, kurį nešiosiu širdyje visą likusį gyvenimą.“

Paskutinįkart Australija pasaulio čempionate pergalę buvo iškovojusi dar 2010-siais, kuomet nugalėjo Serbiją. Katare savo kelią „Socceroos“ pradėjo pralaimėjimu 1:4 prancūzams.

M.Boyle'as traumą gavo likus kelioms savaitėms iki pasaulio čempionato, tačiau treneris pakvietė futbolininką vykti kartu į Katarą ir palaikyti gerą nuotaiką rūbinėje.

„Tam, kad pakylėtų komandos draugus, jis vienas nuostabiausių žmonių, kuriuos pažįstu, – dėstė G.Arnoldas – Jis tikrai nenorėjo būti namuose. Jis nusipelnė čia būti labiau nei bet kas kitas.“

Paskutiniajame ture australai žais su Danija, Tunisas su Prancūzija. Australai dar toli gražu negali būti ramūs dėl patekimo į atkrintamąsias.

„Pasakiau savo žaidėjams, kad šalis be jokios abejonės mumis didžiuojasi, tačiau dar nieko nepasiekėme. Apie pasiekimus galėsime kalbėti, kai grįšime namo. Nenoriu jokių šventimų. Tiesiog pasidžiaukime keliomis minutėmis aikštėje. Tuomet ledo vonios, atsistatymas ir pasiruošimas tam, kas laukia“, – teigė G.Arnoldas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Grahamas Arnoldas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Grahamas Arnoldas

Treneris akcentavo, kad visa Australija stebėjo savo šalies rungtynes pasaulio čempionate.

„Galiu tik įsivaizduoti, koks triumfas vyksta namuose... Manau, kad ryte ne vienas bus pagiringas“, – juokėsi strategas.

„Šis pasaulio čempionatas stebina visus, didžiosios komandos yra nugalimos, – kalbėjo Tuniso treneris Jalelis Kadri, kurio auklėtiniai čempionato starte 0:0 sužaidė su Danija. – Mes vis dar turime vienerias rungtynes ir jose atiduosime visas širdis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas