Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balkanišku diržu skaudžiai išlupto „Hegelmann“ strategas A.Skerla: „Jaučiuosi apgailėtinai“

Kauno rajono „Hegelmann“ vyriausiasis treneris Andrius Skerla tokios baigties negalėjo įsivaizduoti net didžiausiame košmare. 46-erių vilniečio treniruojama komanda ketvirtadienio vakarą debiutavo Europos klubiniuose turnyruose, tačiau jau pirmajame mače namuose net 0:5 kapituliavo prieš Skopjės „Shkupi“ komandą iš Šiaurės Makedonijos.
Andrius Skerla
Andrius Skerla / „Hegelmann“ nuotr.

Atsakomasis mačas Skopjės mieste bus žaidžiamas po savaitės. Akivaizdu, jog tai tebus formalumas. Antrajame atrankos etape šios poros nugalėtojas susitiks su Sofijos „Levski“ iš Bulgarijos.

Pralaimėjimas penkių įvarčių skirtumu namuose – vienas didžiausių per visą Lietuvos klubų istoriją Europos turnyruose. Skaudžiausią nesėkmę savo aikštėje 2012-aisiais patyrė tuometinis Panevėžio „Ekranas“, 0:6 nusileidęs Briuselio „Anderlecht“.

Penkis „sausus“ įvarčius buvo praleidęs ir Vilniaus „Žalgiris“, kai prieš penkerius metus Europos lygoje 0:5 krito prieš „Sevilla“, bei „Kauno Žalgiris“, prieš trejus metus gėdingai tokiu pačiu rezultatu kapituliavęs prieš valų TNS.

Visgi dviem atvejais iš trijų, tai buvo žinomi Senojo žemyno futbolo vardai, o į Dariaus ir Girėno stadioną ketvirtadienio vakarą atvyko kuklus Šiaurės Makedonijos vicečempionas.

Šiaurės Makedonijos, kuri UEFA šalių klubinių komandų koeficientų lentelėje prieš šią kampaniją lenkė vos du Europos futbolo nykštukus – Andorą ir San Mariną.

Skaudžiausi Lietuvos klubų pralaimėjimai Europos taurėse

Metai Turnyras Komandos Rezultatas
2001 UEFA taurė Bukarešto „Rapid“ (Rumunija) – Klaipėdos „Atlantas“ 8:0
2015 Europos lyga Balstogės „Jagiellonia“ (Lenkija) – Pakruojo „Kruoja“ 8:0
2002 UEFA taurė Glazgo „Celtic“ (Škotija) – Marijampolės „Sūduva“ 8:1
1992 Čempionų taurė „PSV Eindhoven“ (Nyderlandai) – Vilniaus „Žalgiris“ 6:0
2000 UEFA taurė Chožuvo „Ruch“ (Lenkija) – Vilniaus „Žalgiris“ 6:0
2001 UEFA taurė Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) – Vilniaus „Žalgiris“ 6:0
2007 UEFA taurė Oslo „Volarenga“ (Norvegija) – Panevėžio „Ekranas“ 6:0
2012 Čempionų lyga Panevėžio „Ekranas“ – Briuselio „Anderlecht“ (Belgija) 0:6
2017 Europos lyga Almatos „Kairat“ (Kazachstanas) – Klaipėdos „Atlantas“ 6:0
2002 UEFA taurė Lovečo „Litex“ (Bulgarija) – Klaipėdos „Atlantas“ 5:0
2008 UEFA taurė Genujos „Sampdoria“ (Italija) – „FBK Kaunas“ 5:0
2010 Europos lyga Krokuvos „Wisla“ (Lenkija) – „Šiauliai“ 5:0
2012 Čempionų lyga Briuselio „Anderlecht“ (Belgija) – Panevėžio „Ekranas“ 5:0
2013 Europos lyga Minsko „Dinamo“ (Baltarusija) – Pakruojo „Kruoja“ 5:0
2013 Europos lyga „Salzburg“ (Austrija) – Vilniaus „Žalgiris“ 5:0
2018 Europos lyga Vilniaus „Žalgiris“ – „Sevilla“ (Ispanija) 0:5
2020 Konferencijų lyga „Kauno Žalgiris“ – TNS (Velsas) 0:5
2022 Čempionų lyga „Bodo/Glimt“ (Norvegija) – Vilniaus „Žalgiris“ 5:0
2023 Konferencijų lyga Kauno raj. „Hegelmann“ – Skopjės „Shkupi“ (Š.Makedonija) 0:5
1997 UEFA taurė Brno „Boby“ (Čekija) – Kauno „Inkaras“ 6:1
2020 Europos lyga „Bodo/Glimt“ (Norvegija) – „Kauno Žalgiris“ 6:1

„Ruošiesi rungtynėms, turi žaidėjus, bet taip jau gaunasi... Šiandien ryte sužinojau, jog negalės žaisti Hugo Figueredo. Teko į vidurio gynėjo poziciją statyti Aleksandrą Levšiną, nes kitų žaidėjų neturime. Nekaltinu jo, kad pralaimėjome per jį, bet klaidas, kurias šiandien darėme... Tą vyrams ir pasakiau – ne Kalėdų laikas, kad tokias dovanas įteikinėtume varžovams. Per vienas rungtynes padarėme visas klaidas, kokias tik įmanoma padaryti. Negalima sakyti, kad varžovas atliko labai daug smūgių, bet jie buvo labai tikslūs. Jie sumušė ir pasinaudojo visomis mūsų klaidomis“, – po mačo apgailestavo A.Skerla.

Jis neslėpė apmaudo, kad prieš kurį laiką iš rikiuotės iškrito Vilius Armalas ir prieš svarbiausią sezono etapą „Hegelmann“ vidurio gynėjų pozicija liko stipriai apnuoginta.

„Reikėjo ieškoti variantų ir mes šioje pozicijoje atradome Hugo. Jis žaidė gerai, bet šį rytą sužinojau, kad koja ištinus... Reikėjo keisti ir viskas taip baigėsi... Nepasiteisino ir kainavo mums labai daug“, – kalbėjo A.Skerla.

VKfoto/fchegelmann.com nuotr./Andrius Skerla
VKfoto/fchegelmann.com nuotr./Andrius Skerla

Treneris nenorėjo mėtytis skambiomis frazėmis ir svarstyti, ar tai buvo sunkiausias mačas jo neilgoje trenerio karjeroje.

„Tai nebuvo lengvas vakaras. Norėjome pasirodyti iš geriausios pusės, suprantame, kad atstovaujame Lietuvai. Bet 0:5 namuose... Tai yra per daug žaidžiant su bet kuo. Informacijos apie varžovą gal kiek ir trūko, bet bendrą vaizdą aš turėjau. Netgi atspėjau visą jų vienuoliktuką, kuris žaidė. Individualiai mes išanalizavome visus žaidėjus, žinojome, kad Renaldo Cephas yra pats pavojingiausias, bet tada jis įmušė mums keturis... Viena yra žinoti, kita – išeiti į aikštę ir sužaisti“, – mintimis dalijosi „Hegelmann“ vairininkas.

Paklaustas, ar kuo nors nustebino varžovas, A.Skerla nedaugžodžiavo: „Labiau nustebino mano komanda. Iš blogosios pusės. Galiu prisiimti atsakymybę už pralaimėjimą, bet negaliu būti atsakingas už tokias klaidas, kokias padarėme. Tos klaidos, kurias šiandien padarėme – kažkas baisaus. Per vienerias rungtynes padaryti tiek klaidų... Nesuprantu. Juolab, kad klydo patyrę žaidėjai. Gaila, kad tai nutiko šiandien, kai norėjome pasirodyti iš gerosios pusės. Galiu atvirai pasakyti – jaučiuosi apgailėtinai. Nusivylęs. Ne to tikėjausi. Bet čia esu tam, jog viską suvaldyčiau. Šis sezonas yra toks, kad... jis dar nesibaigė, bet jau patyriau viską, kas įmanoma. Išbandymų buvo labai daug, bet aš stiprus. Aš nebijau. Aš susitvarkiau su tuo, kas buvo prieš tai, ir manau, kad susitvarkysiu dabar“, – pasiduoti neketino A.Skerla.

Išbandymų buvo labai daug, bet aš stiprus. Aš nebijau. Aš susitvarkiau su tuo, kas buvo prieš tai, ir manau, kad susitvarkysiu dabar.

Stopkadras/Cihatas Arslanas
Stopkadras/Cihatas Arslanas

„Shkupi“ ekipą treniruojantis turkas Cihatas Arslanas po mačo neslėpė džiaugsmo, jog pagrindinį tikslą jo auklėtiniai pasiekė jau pirmajame tarpusavio mače, ir prisipažino, kad tokių didelių skaičių švieslentėje nesitikėjo.

„Tikrai nesitikėjome laimėti taip lengvai, bet neslėpsiu, keliavome čia tikėdamiesi pergalės. Žinoma, esame žymiai labiau patyrusi komanda. „Hegelmann“ šiandien kiek nesisekė, bet pagrindinė pergalės priežastis buvo disciplina. Manau, kad būtent užduočių laikymasis lėmė rezultatą. Noriu palinkėti jaunam „Hegelmann“ klubui sėkmės ateityje ir padėkoti, kad padėjo išspręsti mano vizos klausimą su Turkijos ambasada ir aš galėjau atvykti čia“, – kalbėjo C.Arslanas.

Palikdamas spaudos konferencijų kambarį turkas šyptelėjo: „Gintaras Staučė yra mano geras draugas. Dar nuo „Galatasaray“ laikų. Kur jis šiuo metu dirba?“, – žurnalistų paklausė ir sėkmės savo buvusiam bendražygiui šypsodamasis linkėjo turkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas