Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viva l'Italia! Belgus iš savo kelio patraukę italai žengė į pusfinalį

Italijos futbolininkai po devynerių metų pertraukos žais Europos čempionato pusfinalyje. Roberto Mancini auklėtiniai Miunchene vykusiame „Euro 2020“ ketvirtfinalyje 2:1 parklupdė Belgiją ir kovoje dėl vietos finale mes iššūkį Ispanijai.

Visi rungtynių įvarčiai krito pirmajame kėlinyje.

Belgai ketvirtfinalį pradėjo aktyviau, bet jau 13-ąją minutę Leonardo Bonucci pirmąsyk pasiuntė kamuolį į tinklą. Tiesa, italų džiaugsmas tęsėsi tik keliasdešimt sekundžių, nes teisėjas su VAR pagalba užfiksavo nuošalę kitam italų gynėjui Giorgio Chiellini, taip pat dalyvavusiam standartinėje situacijoje.

Nesugebėję išsiveržti į priekį italai sėkmingai gynėsi nuo pavojingų belgų atakų, o sužaidus pusvalandį galiausiai įgavo pranašumą.

Belgai prarado kamuolį pavojingoje zonoje, jį perėmęs Marco Verrati atliko perdavimą Nicolo Barellai, o šis mušė į tinklą ir pasiuntė italus į euforiją.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: liepos 2 d. svarbiausi įvykiai

Dar pirmajame kėlinyje Italija pasiekė ir antrąjį įvartį, kai nuostabiu smūgiu belgų vartininkui Thibaut Courtois šansų nepaliko Lorenzo Insigne.

„Scanpix“ nuotr./Lorenzo Insigne
„Scanpix“ nuotr./Lorenzo Insigne

Ir nors antrasis italų įvartis buvo pasiektas 44-ąją minutę, belgai spėjo sušvelninti rezultatą dar iki pirmojo kėlinio pabaigos švilpuko.

Jau per pridėtą laiką italai baudos aikštelėje prasižengė prieš Jeremy Doku, o skirtą baudinį užtikrintai realizavo ketvirtąjį įvartį čempionate pelnęs Romelu Lukaku.

„Scanpix“ nuotr./Romelu Lukaku
„Scanpix“ nuotr./Romelu Lukaku

Antrajame kėlinyje įvarčių sirgaliai nebeišvydo, tačiau progų įmušti turėjo abi komandos.

Ypač geru šansu 61-ąją minutę nepasinaudojo R.Lukaku, kai po Kevino De Bruyne perdavimo belgų puolėjui sutrukdė Leonardo Spinazzola ir kamuolio iš kelių metrų į vartus nukreipti jam nepavyko.

Dar po beveik dešimties minučių tiek R.Lukaku, tiek Thorganas Hazardas galėjo „uždaryti“ Nacero Chadli aštrų perdavimą į baudos aikštelę, bet nė vienas iš jų nepajėgė išlyginti rezultato.

Italijos rinktinei tai jau 13-oji pergalė iš eilės ir 32-osios iš eilės nepralaimėtos rungtynės. Abu rezultatai yra geriausi šios šalies futbolo istorijoje.

Italija žemyno pirmenybių pusfinalyje žais šeštą kartą, tačiau čempione ji yra tapusi tik sykį – 1968 metais. Jos akistata su ispanais vyks antradienį, liepos 6 dieną, „Wembley“ stadione Londone.

Belgija – Italija 1:2
31' Nicolo Barella [0:1]
44' Lorenzo Insigne [0:2]
45+2' Romelu Lukaku (iš 11 m) [1:2]

15min fiksavo svarbiausius rungtynių įvykius.

90+8 min. Komandos sužaidė beveik septynias pridėtas minutes, bet belgų tai neišgelbėjo – auksinė šios šalies karta ir toliau lieka be aukso.

84 min. J.Doku išmanevravo tarp italų gynėjų, bet svarbiausio akcento – smūgio – tiksliai atlikti nesugebėjo.

70 min. Neįtikėtina, kokia proga nepasinaudojo Belgija! Nei Th.Hazardui, nei R.Lukaku nepavyko „uždaryti“ Nacero Chadli perdavimo.

69 min. Th.Courtois teko padirbėti atremiant L.Insigne smūgį.

65 min. L.Spinazzola sukūrė pavojingą progą prie belgų vartų.

61 min. Kokia iššvaistyta belgų proga! K.De Bruyne prasiveržė pro visą italų gynybą, atliko perdavimą R.Lukaku, bet šiam iš kelių metrų nuo vartų tiksliai smūgiuoti nepavyko – tam sutrukdė L.Spinazzola.

55 min. Kaip gražiai porą italų apsivarė J.Doku, bet G.Donnarumma užgesino prie savų vartų bekylantį gaisrą.

47 min. F.Chiesa net ir krisdamas sugebėjo smūgiuoti, bet į vartus nepataikė.

46 min. Antrasis kėlinys prasidėjo! Kiek įvarčių išvysime?

45+2 min. ĮVARTIS! Romelu Lukaku baudiniu švelnina skirtumą ir atgaivina belgų viltis! Pirmasis kėlinys tuo ir baigiasi.

45 min. Baudinys! Baudos aikštelėje italai prasižengė prieš Jeremy Doku. Bet teisėjai epizodą dar peržiūrės.

44 min. ĮVARTIS! Koks Lorenzo Insigne smūgis! Neįtikėtinas italų mažylis nepaliko jokių šansų belgų milžinų Th.Courtois. Italija sparčiai artėja link pusfinalio.

41 min. F.Chiesos smūgis! Kamuolys prašvilpė greta virpsto.

31 min. ĮVARTIS! Nicolo Barella pasinaudojo kamuolį perėmusio Marco Verratti perdavimu ir tiksliu smūgiu išvedė Italijos rinktinę į priekį!

27 min. Pavojingas rikošetas prie belgų vartų! Jų laimei, kamuolį sugavo Th.Courtois.

26 min. G.Donnarumma šįkart jau gelbsti italus nuo R.Lukaku smūgio.

22 min. K.De Bruyne šūvis! Savo komandą gelbėja G.Donnarumma.

13 min. Leonardo Bonucci pelno įvartį po standartinės situacijos, bet italų džiaugsmas truko tik keliasdešimt sekundžių – užfiksuota nuošalė Giorgio Chiellini nubraukė italų pastangas.

8 min. Aktyviau žaidžia Belgija, bet kol kas rimtesnio pavojaus italų vartams nebuvo.

1 min. Intriguojančios rungtynės prasidėjo!

Startinės komandų sudėtys:

Belgija (3-4-2-1): Thibaut Courtois, Janas Vertonghenas, Thomasas Vermaelenas, Toby Alderweireldas, Thorganas Hazardas, Youri Tielemansas, Axelis Witselis, Thomasas Meunier, Jeremy Doku, Kevinas De Bruyne, Romelu Lukaku.

Italija (4-3-3): Gianluigi Donnarumma, Leonardo Spinazzola, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Giovani Di Lorenzo, Marco Verratti, Jorginho, Nicolo Barella, Lorenzo Insigne, Ciro Immobile, Federico Chiesa.

VIDEO: „Vieni vartai“ su T.Danilevičiumi: žibančios ir sudegusios „Euro 2020“ puolimo žvaigždės
VIDEO: „Skrieja kamuolys“: „Euro 2020“ džiaugsmai ir ketvirtfinalio startas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas