Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ dramatiškame Karaliaus taurės finale palaužė „Sevilla“

Sekmadienio vakarą Karaliaus taurės finale Madrido „Vicente Calderon“ stadione antrąjį sezono trofėjų sumedžiojo „Barcelona“ futbolininkai, po pratęsimo 2:0 palaužę „Sevilla“ vienuolikę. Permainingose ir aistringose rungtynėse teisėjas parodė net 12 geltonų ir tris raudonas korteles.
„Barcelona“ triumfas
„Barcelona“ triumfas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame kėlinyje itin pavojingų situacijų nebuvo, tačiau šansų turėjo abi komandos. Bene geriausią progą iššvaistė Europos lygos finale du įvarčius įmušęs Coke, 18-ąją min. baudos aikštelėje maždaug iš 10-ies metrų nesugebėjęs pataikyti į vartų plotą.

36-ąją min. „Sevilla“ surengė dar vieną puikią ataką, kurios smaigalyje atsidūrusį Keviną Gameiro tempdamas už marškinėlių pargriovė Javieras Mascherano. Mačo teisėjas už paskutinės vilties pražangą argentiniečiui parodė raudoną kortelę ir „Barca“ liko žaisti dešimtiese.

Javiero Mascherano raudona kortelė

Po šios pražangos gautą baudos smūgį atlikęs Evaras Banega griebėsi už galvos, nes vartininkas tik paskutinę akimirką sugebėjo nukreipti kamuolį virš vartų.

Katalonai įvarčio vos nepasiekė paskutinę pirmojo kėlinio minutę, kai Gerardo Pique smūgis galva po kampinio skriejo vos virš vartų.

Po pertraukos „Sevilla“ žaidimą pradėjo galingai spausdama ir vos neišsiveržė į priekį jau 49 min. E.Banega atliko puikų smūgį į apatinį vartų kampą, tačiau kamuolys atsimušė į virpstą.

Vos po kelių minučių traumas vienam epizode patyrė Luisas Suarezas ir Lionelis Messi. Pastarasis susidūrė su varžovu galvomis ir po minutėlės grįžo į žaidimą. Tuo tarpu aukštą kamuolį sustabdyti mėginęs L.Suarezas pasitempė koją ir skausmo perkreiptu veidu buvo pakeistas.

Ties valandos riba „Sevilla“ spaudimas pasiekė maksimumą, katalonų gynyba braškėjo, tačiau atlaikė. „Sevilla“ kėlė porą kampinių, atliko pavojingų smūgių į vartus, iš kurių geriausias buvo Grzegorzo Krychowiako šūvis.

Antroje kėlinio pusėje žaidimas buvo apylygis, tačiau „Barcai“ progų gynyba beveik nesuteikė. 70 min. L.Messi atliko baudos smūgį, tačiau kamuolys atsidūrė Sergio Rico rankose.

Baigiantis pagrindiniam mačo laikui įtampa pasiekė aukščiausią tašką, teisėjas dalijo geltonas korteles į kairę ir į dešinę. „Barca“ spaudė varžovus, tad „Sevilla“ dažnai gana grubiai prasižengdavo. Teisėjas pirmąją geltoną kortelę jiems parodė tik po 20-osios pražangos. Dėl to niršę katalonai rinko korteles už ginčus su teisėju.

Evaro Banega raudona kortelė

Jau per teisėjo pridėtą laiką E.Banega pražanga sustabdė į baudos aikštelę kertantį Neymarą ir buvo išvarytas iš aikštės. L.Messi gavo dar vieną puikią progą baudos smūgiui, tačiau ir šį smūgį S.Rico sugebėjo atmušti.

97-ąją min. pagaliau krito pirmasis įvartis. L.Messi atliko fantastišką perdavimą krašto gynėjui Jordi Alba, kurio sprintą pražiopsojęs Vitolo nesugebėjo sutrukdyti smūgiui. Gynėjas nestipriai, bet taikliai parideno kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

Jordi Alba įvartis

104 min. S.Rico dar kartą neįtikėtinai atmušė kamuolį, kai sureagavo į G.Pique smūgį galva iš maždaug 5-7 metrų. Netrukus vartų sargas atrėmė ir Neymaro bandymą.

110-ąją minutę neatlaikė teisėjo Carloso Del Cerro Grande kojos ir arbitrui teko masažuoti pavargusius raumenis. Po kelių minučių jis grįžo į aikštę ir rungtynės tęsėsi.

Neymaro įvartis

120-ąją min. antrąją geltoną kortelę gavo „Sevilla“ gynėjas Danielis Carrico ir kiekybinę persvarą jau turėjo pirmaujanti „Barcelona“. Netrukus katalonai kalė antrą įvartį ir užbaigė mačą. L.Messi ir Neymaro duetas dviese ištampė „Sevilla“ gynybą ir po argentiniečio perdavimo brazilas padėjo galutinį tašką.

„Sevilla“ tai buvo aštuntasis „Copa del Rey“ finalas, o „Barcai“ – net 37-asis. Katalonai laimėjo 28-ąjį Karaliaus taurės trofėjų – daugiausiai istorijoje.

Pastarąjį kartą „Sevilla“ titulą laimėjo 2010 m., kai finale „Camp Nou“ stadione 2:0 įveikė Madrido „Atletico“. „Sevilla“ šį prizą yra laimėjusi penkis sykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai