Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“, „Milan“ paskutiniai šansai – lemiami Čempionų lygos mūšiai

Čempionų lygos grupės varžybose atėjo finišo dienos. Antradienį ir trečiadienį paaiškės, kas pagriebs paskutinius penkis bilietus į kitą etapą, taip pat bus nustatyti trijų grupių nugalėtojai.

Kova dėl patekimo į šešioliktuką

„Barcelona“ komandai pirmasis pasirodymas be Lionelio Messi per beveik du dešimtmečius Čempionų lygoje gali baigtis grupės etapu, jei katalonai neras būdo nugalėti Miuncheno „Bayern“ trečiadienį.

Tai būtų pirmas kartas nuo 2003–2004 m. sezono, kai Barselonos klubas neiškopė į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas.

Dabar E grupėje „Barcelona“ rikiuojasi antra, po „Bayern“, dviem taškais lenkdama trečioje pozicijoje žengiančią Lisabonos „Benfica“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tačiau katalonų lygiosios arba pralaimėjimas Vokietijoje leistų Portugalijos klubui iškopti į aštuntfinalį, jei pati „Benfica“ įveiks Kijevo „Dinamo“, kuris galimybių nebeturi.

Madrido „Atletico“ yra dar vienas Ispanijos lygos klubas, kuriam gresia pavojus Čempionų lygoje.

B grupėje „Atletico“ sėdi paskutinis ir turi laimėti Portugalijoje prieš antrą vietą užimantį „Porto“ bei tikėtis, kad „Milan“ sužais lygiosiomis arba pralaimės grupės nugalėtojui „Liverpool“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Iš F grupės į atkrintamąsias varžybas gali patekti „Villarreal“, jei išvengs pralaimėjimo prieš Bergamo „Atalanta“, kuriai duris į aštuntfinalį atvertų pergalė.

Standings provided by SofaScore LiveScore

G grupėje kova itin arši: „Lille“, „Salzburg“, „Sevilla“ ir „Wolfsburg“, visi turi galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Lilio ir Zalcburgo klubams užtenka lygiųjų per rungtynes, kuriose „Lille“ žais Vokietijoje, o „Salzburg“ – Ispanijoje.

Kova dėl grupių nugalėtojo vardo

Čempionų lygos nugalėtojo titulą ginanti Londono „Chelsea“ ir 13 kartų šį turnyrą laimėjęs Madrido „Real“ yra tarp tų klubų, kurie varžysis dėl pirmosios vietos grupėse – ši pozicija leistų tikėtis silpnesnio varžovo aštuntfinalyje.

Ir Londono, ir Madrido klubai yra užsitikrinę vietas atkrintamosiose varžybose. „Chelsea“ turi po lygiai taškų su „Juventus“ ir turi pranašumą prieš Italijos klubą pagal tarpusavio rungtynių rodiklius, tad pergalė Sankt Peterburge prieš „Zenit“ garantuotų pirmą vietą 2021 metų Čempionų lygos nugalėtojams. „Juventus“ grupės etapą baigs Italijoje su „Malmo“, kuris šeštadienį užsitikrino Švedijos lygos čempionų titulą.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Madrido „Real“ priims Milano „Inter“ antradienį – abi komandos turi keliauti į atkrintamąsias varžybas ir abi gali užimti pirmąją vietą D grupėje.

„Real“ lenkia Milano klubą dviem taškais, tad Carlo Ancelotti treniruojamai Ispanijos komandai užteks ir taško.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Didelė intriga sups G grupės paskutines varžybas, kuriose visos keturios komandos – „Lille“, „Salzburg“, „Sevilla“ ir „Wolfsburg“ – gali užimti pirmąsias vietas grupėse.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kova dėl Europos lygos

„Brugge“, „Leipzig“, „Young Boys“ neturi galimybių patekti į atkrintamąsias kovas, bet gali prisidėti prie Dortmundo „Borussia“, Tiraspolio „Sheriff“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ kaip trečiąsias vietas užėmusios komandos, kurios iš Čempionų lygos persikels į Europos lygos atkrintamąsias varžybas.

A grupėje „Brugge“ ir „Leipzig“ grumiasi dėl trečios vietos, nes pirmosios dvi pozicijos yra aiškios – grupėje nugalėjo „Manchester City“, o antra – „Paris Saint-Germain“. Leipcigo futbolininkai antradienį priims „Manchester City“ tuščiame stadione dėl Vokietijoje įsigaliojusių griežtesnių suvaržymų saugojantis koronaviruso. „Leipzig“ vadovaus laikinasis treneris, nes klubas sekmadienį atsisveikino su Jesse Marschu – šis amerikietis treneris praleido tris mačus susirgęs COVID-19, o posto neteko dėl trijų nesėkmių Bundeslygoje.

Kitose grupės rungtynėse PSG savo Paryžiaus stadione priims Briugės ekipą. Ir „Leipzig“, ir „Brugge“ turi po 4 taškus.

Standings provided by SofaScore LiveScore

F grupėje nedideles galimybes užkopti į trečią vietą dar turi Berno „Young Boys“, bet Šveicarijos komandai reikia pergalės prieš grupės nugalėtoją „Manchester United“ trečiadienį, taip pat palankaus rezultato iš „Villarreal“ rungtynių Bergame su „Atalanta“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas