Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ pergale atsisveikino su karjerą užbaigusiu G.Pique

Netikėtai apie savo karjeros pabaigą šią savaitę paskelbęs ilgametis Ispanijos rinktinės ir „Barcelona“ gynėjas Gerardas Pique sužaidė paskutiniąsias savo rungtynes, per kurias jo komanda Ispanijos čempionate iškovojo pergalę namie 2:0 (0:0) prieš „Almeria“.
Gerardas Pique oficialiai baigė futbolininko karjerą.
Gerardas Pique oficialiai baigė futbolininko karjerą. / REUTERS nuotr.
Temos: 2 Futbolas Sportas

Per šias rungtynes katalonai savo legendai patikėjo kapitono raištį, o į aikštę visa komanda žengė pasipuošusi G.Pique priklausančiu 3 numeriu pažymėtais marškinėliais. Maža to, visų žaidėjų marškinėliai ir aikštė prieš rungtynes buvo papuošti specialiu užrašu „Sempr3“ („Visada“ su E vietoje įkomponuotu trejetu). Patį G.Pique į aikštę palydėjo vaikai.

Per savo karjerą G.Pique trumpai atstovavo „Manchester United“ ir „Zaragoza“, o nuo 2008-ųjų atstovavo tik „Barcelona“. Su Katalonijos pasididžiavimu vadinama ekipa futbolininkas iškovojo 30 įvairių trofėjų. Gynėjas triskart laimėjo Čempionų lygą, 8 kartus – Ispanijos čempionatą ir 7 kartus – Karaliaus taurę.

REUTERS nuotr./Gerardą Pique į paskutines rungtynes palydėjo vaikai.
REUTERS nuotr./Gerardą Pique į paskutines rungtynes palydėjo vaikai.

Mačo pirmasis kėlinys šeimininkams nebuvo lengvas, nors jau 7 min. pavyko gauti teisę mušti baudinį. Vis dėlto po Roberto Lewandowskio smūgio kamuolys lietė virpstą ir nuskriejo už galinės linijos.

Ledai buvo pralaužti tik 48 min., kai po puikaus individualaus reido pasižymėjo Ousmane Dembele. 62 min. Frenkie de Jongas galingu smūgiu rezultatą padvigubino ir nuėmė visą įtampą dėl rungtynių baigties.

Tuomet atėjo laikas taškui G.Pique karjeroje. 83 min. lydimas atsistojusio „Camp Nou“ ovacijų su ašaromis akyse gynėjas užleido vietą aikštėje danui Andreasui Christensenui.

REUTERS nuotr./Paskutinis keitimas Gerardo Pique karjeroje.
REUTERS nuotr./Paskutinis keitimas Gerardo Pique karjeroje.

Šio vakaro pergalė leido „Barcelona“ (34 taškai po 13 rungtynių) bent kuriam laikui pakilti į pirmąją Ispanijos čempionato turnyro lentelės vietą.

Per kitas šios dienos rungtynes Ispanijos čempionate „Osasuna“ išvykoje 2:1 nugalėjo Vigo „Celta“ ekipą, „Valladolid“ namie tokiu pat rezultatu palaužė „Elche“, o „Getafe“ mačas su „Cadiz“ baigėsi lygiosiomis 0:0.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas