Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ ruošiasi naujiems pirkiniams – taikosi į įvarčių mašiną

Šį sezoną fantastiškai rungtyniaujantis 20-metis Erlingas Haalandas yra vienas „Barcelona“ klubo taikinių kitam sezonui.

„Barcelona“ pirmą kartą per pastaruosius 14 metų nepateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį.

Pralaimėta dvejų rungtynių akistata 1:4 praėjusį mėnesį Barselonoje ir 1:1 praėjusį trečiadienį Paryžiuje vietos „Paris Saint-Germain“ lėmė Lionelio Messi pasitraukimą iš svarbiausio Europos futbolo turnyro aštuntfinalyje.

Tačiau diena šviesesnė už vakarą, tad ketvirtadienio rytą Ispanijos spauda jau mirgėjo pavardėmis naujų žaidėjų, kurie gali prikelti garsųjį Katalonijos klubą artimiausiais metais.

Prieš kelias dienas „Barcelona“ prezidentu išrinktas Joanas Laporta siekia įtikinti pasilikti Lioneli Messi, bet visi suvokia, kad 33 metų Argentinos futbolo žvaigždei reikia talentingų pagalbininkų.

AS rašo, kad J.Laporta tikisi pasinaudoti savo artimais ryšiais su futbolo agentu Mino Raiola, kuris atstovauja E.Haalandą.

Norvegijos futbolo talentas štampuoja įvarčius Dortmundo „Borussia“ klube, o jo kaina gali siekti 100 mln. eurų, – spėja „Mundodeportivo“, skaičiuodamas, kad 75 mln. bus išpirka, o dar ketvirtadalį gali siekti komisiniai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas rungtynėse Belgijoje pelnė 2 įvarčius.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas rungtynėse Belgijoje pelnė 2 įvarčius.

Nors „Barcelona“ turi itin didelių skolų, J.Laporta tiki, kad ir pajamų gali atnešti tik stipri laiminti komanda. Klubo naujojo prezidento nuomone, 2-3 kertiniai nauji žaidėjai prikeltų klubą.

Puolėjas E.Haalandas yra kandidatas Nr.1, bet ne vienintelis taikinys.

Austrijos rinktinės ir Miuncheno „Bayern“ žaidėjo Davido Alabos sutartis su Vokietijos klubu baigiasi, tad 28 metų vidurio gynėjas įsivaizduojamas ir Barselonoje.

„Scanpix“ nuotr./Jerome'as Boatengas ir Davidas Alaba
„Scanpix“ nuotr./Jerome'as Boatengas ir Davidas Alaba

Jau seniai ten laukiamas ir Ericas Garcia – 20-metis buvęs „Barcelona“ vidurio gynėjas, prieš trejus metus iškeliavęs į „Manchester City“, bet ketina palikti Angliją, o šią vasarą taps laisvuoju agentu.

Nyderlandų rinktinės ir Liono „Olympique“ 27 metų puolėjas Memphis Depay taip pat laukiamas Barselonos komandos atakos smaigalyje, o dar vienu kandidatu laikomas 32 metų argentinietis Sergio Aguero, kurio sutartis Mančesteryje taip pat baigiasi.

„Scanpix“ nuotr./Sergio Aguero
„Scanpix“ nuotr./Sergio Aguero

E.Haalandas, D.Alaba, E.Garcia, M.Depay ir S.Aguero yra dideli vardai J.Laportos projekte 2021-2022 m. sezonui, bet Katalonijo radijas trečiadienį vakare teigė, kad vizijoje yra ir naujas vidurio saugas.

Treneris Ronaldas Koemannas mielai pakviestų Georginio Wijnaldumą, bet šis priklauso „Liverpool“, o Anglijos klubas paleisti savo atraminio saugo nesiruošia.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Georginio Wijnaldumas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Georginio Wijnaldumas

Žinoma, nauji žaidėjai išstumtų kitus.

AS dėsto, kad pastaruoju metu traumuoto Coutinho ir Antoine'as Griezmannas yra pagrindiniai pretendentai palikti klubą.

A.Griezmannas nepritampa „Barcelona“ atakose, bet prancūzas mėgstamas kitų bendražygių, turi galiojančią sutartį ir pats neatrodo nelaimingas Barselonoje.

Bet kuriuo atveju, „Barcelona“ bręsta pokyčiai ir jie įvyks greitai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito