Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Barcelona“ talentas A.Fati – pakeliui į „Brighton“ klubą

Supertalentu vadintas, bet traumų pristabdymas 20-metis Ansu Fati kitą sezoną turėtų rungtyniauti „Brighton“ klube Anglijos „Premier“ lygoje.

Apie netikėtą atakuojančio krašto saugo persikėlimą iš „Barcelona“ ekipos į „Brighton“ skelbia ir BBC, ir žymusis Fabrizio Romano.

Teigiama, kad susitarimas pasiektas tik dėl artėjančio sezono. A.Fati bus paskolintas ambicingai „Brighton“ ekipai, kuri praėjusiame „Premier“ lygos sezone finišavo šešta ir šiemet debiutuose UEFA Europos lygoje.

„Brighton“ mokės didžiąją dalį A.Fati atlyginimo, tačiau neturės galimybės jo nusipirkti – po sezono futbolininkas grįš į Barseloną.

Roberto de Zerbi treniruojamame „Brighton“ klube A.Fati turėtų sulaukti daugiau žaidimo laiko, o „Barcelona“ ekipoje sezono pradžioje spindi 16-metis Lamine‘as Yamalis.

Be to, A.Fati išvykimas turėtų palengvinti „Barcelona“ išlaidas. Legendinis katalonų klubas ir toliau yra spaudžiamas milžiniškų skolų.

Su „Barcelona“ ekipa A.Fati turi dar iki 2027-ųjų vasaros galiojančią sutartį. Joje yra nurodyta net 1 mlrd. eurų išpirka.

Imago / Scanpix nuotr./Ansu Fati
Imago / Scanpix nuotr./Ansu Fati

Praėjusiame sezone futbolininkas su „Barcelona“ marškinėliais aikštėje pasirodė 51 sykį, pelnė 10 įvarčių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, žaisdavo jis tik vidutiniškai po 35,7 minutės.

Šiame „Premier“ lygos sezone „Brighton“ (6 tšk.) kol kas taip pat užima 6 vietą.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas