Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 05 /07 06 00:46

Baudinių serijoje neklydę prancūzai eliminavo Portugaliją ir C.Ronaldo

Cristiano Ronaldo ir Portugalija krito Europos futbolo čempionato ketvirtfinalyje. Akistata su Prancūzija baigėsi be įvarčių 0:0, tačiau prancūzai savo pranašumą įrodė baudinių serijoje, laimėję ją 5:3.

Aštuntfinalyje visus tris slovėnų baudinius atrėmęs Diogo Costa šįkart portugalų negelbėjo – neatrėmė nė vieno smūgio, prancūzai neklysdami sumušė visus penkis baudinius.

Portugalus pavedė Joao Felixas, pataikęs į virpstą.

Jis smūgiavo trečias – po to, kai savo bandymus išpildė Cristiano Ronaldo ir Bernardo Silva.

Vėliau neklydo ir Nuno Mendesas, bet tai nebuvo svarbu.

Ousmane'as Dembele, Youssoufa Fofana, Julesas Kounde, Bradley Barcola ir Theo Hernandezas savo smūgius realizavo ir Prancūzija triumfavo.

Prie 11 metrų žymos nestojo prancūzų žvaigždės Kylianas Mbappe ir Antoine'as Griezmannas, nes jų aikštėje nebuvo.

A.Griezmannas buvo pakeistas antrajame kėlinyje, o nemalonų smūgį į veidą sugėręs K.Mbappe – po pirmojo pratęsimo.

Pusfinalyje prancūzai susitiks su ispanais, kurie taip pat dramoje su pratęsimu eliminavo šeimininkę Vokietiją.

„Scanpix“ nuotr./J.Felixas
„Scanpix“ nuotr./J.Felixas
„Scanpix“ nuotr./Pepe
„Scanpix“ nuotr./Pepe

Daugybę sėkmingų epizodų sužaidęs Pepe baudinių seriją palydėjo ašaromis. Atsisveikindamas su turnyru jis užfiksavo rekordą, kurį pagerino dar pirmąją čempionato dieną, o po to koregavo kaskart pasirodydamas aikštėje. 41 metai ir 130 dienų – Pepe yra vyriausias žaidėjas, kada nors rungtyniavęs Europos čempionate.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Tuo tarpu C.Ronaldo Vokietiją palieka taip ir nepelnęs įvarčio, nors atliko daugiau smūgių nei bet kuris kitas čempionato žaidėjas.

Nepaisant to, jo pavardė taip pat švyti metraščiuose – jis vienintelis, žaidęs šešiuose skirtinguose Europos čempionatuose, o šiame pagal rezultatyvių perdavimų skaičių pavijo iki tol vienvaldžiai pirmavusį čeką Karelą Paborsky (8).

Tuo tarpu Prancūzijos rinktinė į pusfinalį prasibrovė dar nepelniusi nė vieno įvarčio iš žaidimo – dukart kamuolį į vartus siuntė patys varžovai, o kartą K.Mbappe pasižymėjo nuo 11 m žymos.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Kylianas Mbappe
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Kylianas Mbappe

Pirmąsias 20 minučių portugalai kamuolį kontroliavo 60 proc. laiko, tačiau nieko nepešė. Antroje kėlinio pusėje suaktyvėjusios prancūzų atakos taip pat pavojingais epizodais nevirto.

Ramiai bangavusiose rungtynėse kiek rimtesnę audrą portugalai sukėlė sužaidus daugiau nei valandą. Tačiau čia žibėjo prancūzų vartininkas Mike'as Maignan'as.

Iš pradžių, 62-ą minutę, jis atrėmė pavojingą Bruno Fernandeso smūgį, o netrukus jau gesino Vitinhos sukeltą grėsmę.

Lyg pažadinti prancūzai netrukus atsakė savo išpuoliu, bet kamuolys po Randalo Kolo Muani mėginimo praskriejo šalia virpsto. Netrukus palei virpstą smūgiavo ir Eduardo Camavinga.

K.Mbappe antrajame kėlinyje skaudžiai gavo iš kamuolio į galvą, ir rungtynės dėl šio incidento trumpam stabtelėjo. Primename, kad prancūzų lyderis pirmose čempionato rungtynėse patyrė nosies lūžį ir nuo tada rungtyniauja su kauke.

„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe

88-ą minutę Rafaelio Leao klaida „atkirto“ portugalų komandą ir leido prancūzams pasileisti į pavojingą greitą išpuolį. Šis baigėsi N'Golo Kante smūgiu, bet Diogo Costa sugavo kamuolį.

90 minučių be įvarčių komandas nubloškė į pratęsimą. Čia bene realiausią progą turėjo R.Leao, bet jo smūgį šlaunimi blokavo Dayotas Upamecano.

Po pirmojo pratęsimo kėlinuko K.Mbappe baigė savo pasirodymą – dėl kaukės visas rungtynes akivaizdžiai kankinęsis prancūzas buvo pakeistas.

„Scanpix“ nuotr./Portugalija – Prancūzija
„Scanpix“ nuotr./Portugalija – Prancūzija

112-ą minutę Ousmane'as Dembele nestabdomas pasileido baudos aikštelės pakraščiu ir prisiruošė kairės kojos smūgiui, bet virš vartų.

120-ą minutę Nuno Mendesas turėjo auksinę progą išplėšti pergalę, bet puikią portugalų kombinaciją užbaiginėjęs D.Mendesas smūgiavo tiesiai į vartininką.

120 minučių nugalėtojo neišaiškino, viską sudėliojo baudinių serija.

Patricija Adamovič / BNS/Pepe
Patricija Adamovič / BNS/Pepe
„Scanpix“ nuotr./Portugalija – Prancūzija
„Scanpix“ nuotr./Portugalija – Prancūzija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi