Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baudinių serijoje Vilniaus „Žalgirį“ palaužusi „Sūduva“ iškovojo LFF Supertaurę

Vilniaus Sportimos manieže šeštadienio vakarą oficialiai buvo atidarytas Lietuvos futbolo sezonas, o tradicinis mūšis dėl LFF Supertaurės pažymėjo ir pirmąsias titulo dalybas. Pagrindinis rungtynių laikas tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ baigėsi be įvarčių (0:0), o komandoms patraukus į baudinių seriją solidžiau atrodė suvalkiečiai, triumfavę rezultatu 3:2.
LFF supertaurės rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“
LFF supertaurės rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

LFF Supertaurė į Marijampolę sugrįžta po trejų metų pertraukos – „Sūduva“ pastarąjį kartą triumfavo 2019 metais, kai pakartojo ir 2018 metų sėkmę.

Apskritai sūduviams tai jau ketvirtasis triumfas LFF Supertaurės varžybose, o pagal šį rodiklį per visą taurės istoriją jie susilygino su praeityje dominavusiomis „FBK Kauno“ ir Panevėžio „Ekrano“ ekipomis.

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai su 7 titulais išlieka turnyro rekordininkais, tačiau jau antrus metus paeiliui jie ginklus sudeda po 11 metrų baudinių dramos.

Įdomu tai, kad identišku rezultatu (2:3) baudinių seriją jie pralaimėjo ir praėjusiais metais, kuomet triumfavo „Panevėžys“.

Pirmajame kėlinyje užtikrinčiau abiejose aikštės dalyse atrodę žalgiriečiai varžovų link savo vartų neprisileido, tačiau ir patys nesukūrė daug pavojingų progų.

Susitikimas panašiai klostėsi ir po pertraukos – aikštės šeimininkai buvo aktyvesni, tačiau „Sūduva“ varžovus dažniausiai priversdavo rinktis smūgius už baudos aikštelės ribų. Vilniečiai paleido ne vieną labai stiprią patranką link oponentų vartų, tačiau savo užduotis puikiai atliko Tomas Švedkauskas, išlaikęs „sausus“ vartus.

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi rezultatu 0:0, o LFF Supertaurės nugalėtojas paaiškėjo po 11 metrų baudinių serijos, kurioje.3:2 triumfavo „Sūduva“.

Lemiamą baudinį jiems realizavo Levanas Mačarašvilis, šaltakraujiškai atlikęs labai tikslų smūgį į dešinį vartų kampą.

A lygos pirmenybės startuos jau visai netrukus – kovo 4-ąją. Šalies futbolo čempionatą atidarys būtent Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai, kurie titulo gynybą pradės mūšiu prieš „Jonavą“.

„Sūduva“ prie starto linijos stos kovo 6-ąją – jų laukia išvyka į Šiaulius.

Rungtynių eiga

Po baudinių serijos: Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“ 2:3

5 baudinys: realizavo M.Miličkovičius, realizavo L.Mačarašvilis (2:3).

4 baudinys: nerealizavo P.Mamičius, realizavo O.Rommensas (1:2).

3 baudinys: realizavo J.Sylvestras, nerealizavo S.Urbys (1:1).

2 baudinys: nerealizavo N.Gorobsovas, realizavo M.Pavlovskis (0:1).

1 baudinys: nerealizavo S.Mikoliūnas, nerealizavo T.Gomeltas (0:0).

Po pagrindinio laiko: Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“ 0:0

90 min. T.Švedkauskas per pridėtą teisėjo laiką dukart gaudo varžovų smūgiuotus kamuolius. Pasiruoškite – mūsų laukia 11 metrų baudinių serija!

69 min. Uh! Monstriškas F.Kyeremeh šūvis iš už baudos aikštelės prieigų, kurį atlaikyti pavyksta svečių vartų sargui.

63 min. M.Burba po pertraukos demonstruoja didelį aktyvumą ir atlieka dar vieną pavojingą smūgį, o kamuolys skrieja šalia vartų.

46 min. Antrajame kėlinyje – labai pavojingas žalgiriečių tolimas šūvis prabėgus vos pusei minutės. Ir vėl rimtai pasidarbuoti tenka T.Švedkauskui.

Po pirmo kėlinio: Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“ 0:0

45 min. Pirmasis kėlinys – be įvarčių ir be labai rimtų progų. Komandos į pertrauką keliauja rezultatui esant 0:0.

39 min. Greitą varžovų ataką neleistinai stabdęs Fabienas Ourega prieš save taip pat išvysta geltoną kortelę. Žalgiriečiai kol kas labai drausmingai ginasi ir neprisileidžia varžovų arčiau savo vartų.

22 min. Labai neblogas N.Gorobsovo bandymas iš tolimojo nuotolio atliekant baudos smūgį, tačiau savo vietoje ir vėl T.Švedkauskas.

17 min. Geltona kortelė rodoma Franciui Kyeremeh, kuris be gailesčio „šienavo“ per Xabi Auzmendi kojas.

10 min. Pirmasis smūgis į vartų plotą skrieja 10-ąją minutę, kuomet sūduvių vartams grasina šeimininkų naujokas Petaras Mamičius. Tiesa, Tomas Švedkauskas pirštų galiukais siunčia kamuolį į užribį, o iš pirmojo kampinio žalgiriečiams nuveikti kažko ypatingo nepavyksta.

Dvikovos startas – 17:45 val.

Vilniaus „Žalgirio“ startinė sudėtis: Edvinas Gertmonas, Motiejus Burba, Nicolas Gorobsovas, Mantas Kuklys, Francis Kyeremeh, Nemanja Ljubisavljevičius, Petaras Mamičius, Saulius Mikoliūnas, Fabienas Ourega, Mario Paveličius, Josipas Tadičius.

Marijampolės „Sūduvos“ startinė sudėtis: Tomas Švedkauskas, Markas Beneta, Tomislavas Gomeltas, Justinas Januševskis, Giedrius Matulevičius, Kule Mbombo, Jevgenas Protasovas, Olivier Rommensas, Vaidas Slavickas, Xabi Auzmendi, Aleksandras Živanovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas