Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bayern“ vadovą nuvylė sprendimas atšaukti „Ballon d'Or“: „R.Lewandowskis galėjo laimėti“

Prancūzijos leidinys „France Football“ praėjusią savaitę paskelbė, kad atšaukia metų pabaigoje turėjusius vykti tradicinius „Auksinio kamuolio“ apdovanojimus. Vienu iš ryškiausių favoritų į prestižinį prizą šiemet buvo Miuncheno „Bayern“ lyderis Robertas Lewandowskis, tad bene didžiausią nusivylimą dėl tokio prancūzų sprendimo išreiškė būtent bavarai.
Robertas Lewandowskis
Robertas Lewandowskis / „Scanpix“ nuotr.

34 įvarčius Bundeslygoje bei 51 įvartį visuose turnyruose 2019-2020 m. sezone pelnęs 31-erių lenkas sužaidė vieną geriausių sezonų karjeroje, o jo komanda iškovojo jau aštuntą Vokietijos čempionų titulą iš eilės bei yra laikoma pagrindine pretendente triumfuoti ir UEFA Čempionų lygoje.

Deja, lenkui progos tapti geriausiu pasaulyje teks laukti dar bent jau papildomus metus.

„Manau, kad Robertas Lewandowskis žaidžia fantastišką sezoną, galbūt net geriausią karjeroje, – spaudos konferencijoje pirmadienį kalbėjo „Bayern“ vadovas Karlas-Heinzas Rummenigge. – Deja, „France Football“ atšaukė „Auksinio kamuolio“ apdovanojimus, dėl ko mes nesame patenkinti. Tai nėra teisinga – ne tik „Bayern“, bet ir R.Lewandowskio, kuris galėjo jį laimėti, atžvilgiu.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karlas Heinzas Rummenigge
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karlas Heinzas Rummenigge

„France Football“ prieš savaitę priimtą sprendimą grindė tuo, kad pasaulį užklupusios koronaviruso pandemijos „nebuvo tinkamų sąlygų pasiekti geriausius rezultatus“.

Taip „Auksinis kamuolys“ niekam nebus įteiktas pirmą kartą nuo 1956 metų.

Vis dėlto K.Rummenigge įsitikinęs – vasarą pratęsti didžiųjų Europos lygų – Anglijos „Premier“, Ispanijos „La Liga“, Italijos „Serie A“ ir Vokietijos „Bundesliga“ – sezonai įrodo, jog „Auksinio kamuolio“ apdovanojimų atšaukimas nebuvo būtinas.

„Manau, kad labai svarbu yra įvertinti tai, jog sezonas buvo pratęstas visur, išskyrus Prancūzijoje. Tikiu, kad dėl to „Auksinis kamuolys“ galėjo būti įteiktas geriausiam pasaulio futbolininkui.

Jei apdovanojimai nebūtų atšaukti, manau, kad Robertas būtų turėjęs puikų šansą pirmą kartą tapti geriausiu.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis

Prieš kurį laiką savo futbolininką užstojo ir „Bayern“ treneris Hansas Flickas. Pasak jo, R.Lewandowskio įvarčių statistika įrodo jo vertumą būti išrinktam geriausiu planetoje.

„Jeigu pasversime įvarčius ir pamatysime jo 34 tikslius smūgius Bundeslygoje, suprasime, jog šiemet galime turėti „Auksinio kamuolio“ laureatą iš Bundeslygos. Kodėl gi ne?“ – liepos pradžioje klausė vokietis.

Jau šeštą sezoną Miunchene užbaigęs ir aštuntą kartą Vokietijos čempionu tapęs Lenkijos rinktinės puolėjas niekada nebuvo patekęs į finalinį „Auksinio kamuolio“ kandidatų trejetą, tačiau 2015-aisiais apdovanojimuose liko ketvirtas.

Šiemet jis buvo laikomas bene pagrindiniu favoritu laimėti prestižiškiausią individualų prizą futbole. „Goal“ sudarytame reitinge lenkas buvo pirmas ir lenkė Cristiano Ronaldo ir Lionelį Messi.

Pastarasis praėjusiais metais „Auksinį kamuolį“ gavo jau šeštą kartą karjeroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas