Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be bilieto į Katarą apmaudžiai likę ukrainiečiai: „Nenusipelnėme pralaimėti“

Ukraina liko pasaulio futbolo čempionato užduryje, o šios šalies futbolo rinktinės nariai po mačo apgailestavo dėl iššvaistytos galimybės.
Oleksandras Zinčenka
Oleksandras Zinčenka / Scanpix/IMAGO/Sportimage nuotr.

Ukrainiečiai sekmadienio vakarą Kardifo stadione 0:1 nusileido Velsui ir nepasinaudojo proga patekti į planetos pirmenybes pirmą sykį nuo 2006 metų.

Rusijos pradėtos invazijos draskomos šalies komandos nesėkmę lėmė pirmajame kėlinyje kapitoną Andrijų Jarmolenką ištikusi „nelaimė“ – ukrainietis po Garetho Bale'o atlikto baudos smūgiu galva nukreipė kamuolį į savo vartus.

Ryškiausia Ukrainos rinktinės žvaigždė Oleksandras Zinčenka po mačo kalbėjo apie tai, kad ukrainiečiai nenusipelnė pralaimėti, bei išskyrė Velso pergalės priežastį.

„Pirmiausia, norėčiau padėkoti už palaikymą, kurio sulaukėme. Kiekvienas iš mūsų aikštėje atidavėme viską, ką galėjome. Velsas atliko puikų darbą, o jų vartininką Hennessey buvo geriausias rungtynių žaidėjas – jis ištraukė keletą neįtikėtinų smūgių. Nenusipelnėme pralaimėti, kova buvo labai atkakli. Turime tęsti darbą, daug dirbti. Linkiu Velsui sėkmės pasaulio čempionate“, – kalbėjo „Manchester City“ klube rungtyniaujantis gynėjas.

Nors nesugebėjo žengti į pasaulio čempionatą, ukrainiečiai suteikė gerų emocijų savo tautiečiams, kai keturiomis dienomis anksčiau Glazge nugalėjo Škotiją 3:1 ir gavo teisę žaisti lemiamas rungtynes Kardife.

REUTERS/Rebecca Naden nuotr./Velsas užkirto kelią Ukrainai į pasaulio čempionatą.
REUTERS/Rebecca Naden nuotr./Velsas užkirto kelią Ukrainai į pasaulio čempionatą.

„Futbolas yra emocijos. Jeigu galėjome suteikti gerų emocijų ir jausmų savo sirgaliams, reiškia atlikome savo darbą. Deja, nepasiekėme rezultato, kurio norėjome ir dėl to užjaučiu sirgalius. Atidavėme viską, bet tai futbolas, taip jau nutinka“, – kalbėjo O.Zinčenka.

Ukrainiečiai sulaukė daug palaikymo tiek Glazge, tiek Kardife, o po pergalės Velso rinktinė socialiniuose tinkluose pasidalino palaikymo žinutėmis karą kenčiančiai Ukrainai.

„Noriu išreikšti dėkingumą Velsui. Linkiu jums geriausios kloties pasaulio čempionate“, – po rungtynių už palaikymą valams padėkojo Ukrainos rinktinės strategas Oleksandras Petrakovas.

Savo ruožtu Velsas pasaulio čempionate žais pirmą kartą nuo 1958 metų.

„Tai didžiausias pasiekimas Velso futbolo istorijoje, – tikino didžiausia Velso žvaigždė Garethas Bale'as. – Visi esame sujaudinti. Apie tai svajojome nuo tada, kai pradėjome žaisti futbolą. Skiriu šią pergalę mūsų nuostabiems sirgaliams, net negaliu apibūdinti pergalės jausmo.“

Valai Katare žais B grupėje, kur jų varžovais bus Anglijos, JAV ir Irano rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas