Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be dviejų lyderių likęs E.Jankauskas nekapituliuoja – Belgrade stengsis kelti savivertę

Tomas Danilevičius bateliais, priderintais prie klasikinio kostiumo, pirmu bandymu ramiai įrideno kamuolį į vartus nuo kampinio gairelės. Edgaras Jankauskas kelis kartus efektingais ir taikliais smūgiais užbaigė Arvydo Novikovo perdavimus iš aikštės krašto. Svarbius postus šiuo metu užimantys legendiniai Lietuvos futbolininkai tokio paties efektyvumo norėtų sulaukti ir iš jaunosios kartos, kuri antradienį Belgrade užbaigs UEFA Tautų lygos inauguracinį turnyrą.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Serbijos sostinę pirmadienio popietę pasiekę Lietuvos futbolininkai vakare „Partizan“ stadione surengė vienintelę treniruotę. Iš jos – ir aukščiau aprašyti epizodai.

Nė vieno taško neturintiems lietuviams liko mačas dėl garbės. 11 surinkusiems serbams būtina pergalė ir kelialapis į B divizioną.

Stabdyti serbų atakas mūsiškiams teks gerokai nukraujavus. Belgrade negalės žaisti net du labai svarbūs dabartinės komandos žaidėjai.

Arvydas Novikovas mače su rumunais gavo dvi geltonas korteles ir bus priverstas praleisti dvikovą dėl diskvalifikacijos. Po keitimo Ploještyje pasirodžiusiam Vykintui Slivkai atsinaujino trauma ir jis net neatvyko į Serbijos sostinę.

„Tikrai neblogai pasimankštinome ir esame gerai pasiruošę. Po šeštadienio dvikovos buvo labai svarbu atgauti jėgas, tikiuosi, tai pavyko padaryti“, – po treniruotės kalbėjo rinktinės vyriausiasis treneris E.Jankauskas.

– Serbai tikisi užimti pirmąją vietą grupėje ir kausis tik dėl pergalės. Panašu, kad laukia dar vienas ypač sunkus egzaminas?

– Sutinku. Tam ir esame pasirengę. Žinome, kad jie norės pergalės bet kokia kaina. Jie sieks kontroliuoti rungtynių eigą, norės įmušti greitą įvartį. Tam mes turime būti pasiruošę. Su rumunais pirmai varžovų puolimo bangai irgi ruošėmės, bet nepavyko. Dabar mūsų laukia dar viena panašaus pajėgumo, o kokybės atžvilgiu, netgi stipresnė komanda. Tai mums puikus testas, labai geras egzaminas, tad turime maksimaliai atsiduoti.

– Pirmas Lietuvos iškovotas taškas gerokai sugadintų nuotaikas serbams. Norėtųsi būtent taip trinktelėti durimis?

– Svarbiausia tuos taškus iškovoti mums patiems: dėl savo būsenos, pasitikėjimo, savivertės pakėlimo. Apie serbus mes negalvojame. Mums svarbiausia sava komanda.

– Šiame mače teks verstis be V.Slivkos. Kaip tai atsilieps?

– Nebus Slivkos, nebus Novikovo. Aišku, tai yra dideli nuostoliai mūsų komandai.

– Ar dabartinėje rinktinėje gali kas nors „užpildyti“ tuos batus, kurie liko iš rikiuotės iškritus šiems dviems lyderiams?

– Nepabandžius nesužinosi. Dėl to mes ir nebijome į aikštę mesti ir jaunimo, ir A lygos futbolininkų. Viena vertus – tų resursų daug mes ir neturime. Kita vertus – mums nėra ko bijoti. Esame tokioje stadijoje, kai privalome mokytis ir iš šių pamokų pasiimti kuo daugiau. Daryti išvadas. Tik tuomet pamatai, kur mes esam, ko trūksta ir ko turime siekti.

– Po mačo Rumunijoje teigėte, kad nežinot, kaip A lygoje rungtyniaujantiems futbolininkams per tokį trumpą laiko tarpą pavyks atsistatyti. Po paskutinės treniruotės gal jau matote – ar daug pasikeitimų bus sudėtyje, lyginant su rungtynėmis Ploještyje?

– Be abejo, sudėtį reiks rotuoti. Galima kalbėti, kad žaisti dvejas rungtynes per tris dienas yra normalu, bet mes turime savo skaičius, turime analizę ir matome, kaip sunkiai pavyksta mums atgauti jėgas, ypač A lygos žaidėjams. Maža to, šį kartą nepalankios ir aplinkybės – praradome keletą svarbių žaidėjų. Visgi, tai yra proga pasireikšti kitiems futbolininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas