Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Beprotybė Pietų Amerikoje – smurtas tribūnose ir istorinis Brazilijos pralaimėjimas

Principinė akistata tarp Brazilijos ir Argentinos futbolo rinktinių atnešė ir neramumus šalia aikštės, ir istorinį rezultatą.

2026 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos susitikime Rio de Žaneire šeimininkai brazilai 0:1 nusileido argentiniečiams po vienintelio Nicolo Otamendi įvarčio 63-ą minutę.

Tai – pirmas Brazilijos pralaimėjimas pasaulio pirmenybių atrankos rungtynėse namuose. Iki tol per 64 rungtynes brazilai buvo laimėję 51 sykį ir 13 kartų sužaidę lygiosiomis.

Tiesa, rungtynės turėjo būti atidėtos 30 minučių, nes prieš jų pradžią kilo neramumai šalia aikštės.

Legendinio „Maracana“ stadiono tribūnose skambant nacionaliniams himnams susimušė vietiniai brazilai ir atvykėliai iš Argentinos, o į konfliktą sureagavo ir pasitelkę lazdas jį malšinti ėmėsi Brazilijos policininkai.

Argentiniečiai į tai sureagavo plėšdami iš vietų kėdes ir mėtydami jas į pareigūnus, o įvykių sūkuryje atsidūrę sirgaliai ėmė panikuoti ir pasileido ant stadiono vejos.

Mažiausiai vienas sirgalius buvo sužeistas ir išgabentas į ligoninę ant neštuvų.

Mačo teisėjui neliko nieko kito kaip tik atidėti rungtynes, o Argentinos žaidėjai su kapitonu Lioneliu Messi priešakyje patraukė į persirengimo kambarį. Tiesa, prieš tai jie ramino sirgalius, o vartininkas Emiliano Martinezas bėgo prie aistruolių ir prašė policijos nustoti naudoti smurtą.

„Matėme, kaip policija mušė žmones, o daugelis iš mūsų turėjome šeimos narių toje tribūnų zonoje. Negalėjome susikoncentruoti į rungtynes, – po mačo sakė L.Messi. – Tai nutiko ir per čia vykusį „Copa Libertadores“ finalą. Jie ir vėl smurtavo prieš žmones.“

Galiausiai, argentiniečiai į aikštę sugrįžo po 22 minučių ir po trumpo apšilimo pradėjo rungtynes.

Rungtynių metu stadione likę Argentinos sirgaliai buvo apsupti policijos. Iš viso stadione buvo apie 69 tūkst. sirgalių, iš kurių argentiniečių – maždaug 3 tūkst.

Įvykęs konfliktas pakeitė ir brazilų reakciją į varžovus – jei prieš rungtynes L.Messi buvo sutiktas plojimais, tai po incidento, vykstant rungtynėms, pasaulio čempionas sulaukė ir negražių skanduočių savo adresu.

Pats Majamio „Inter“ žaidėjas po mačo instagrame džiaugėsi pergale ir smerkė elgesį su jo tautiečiais.

„Ši komanda nepaliauja rašyti istoriją. Puiki pergalė „Maracana“ stadione, nors ji ir vėl buvo pažymėta represijomis prieš Argentinos sirgalius Brazilijoje. Ši beprotybė negali būti toleruojama ir turi liautis!“ – teigė L.Messi.

Argentinos rinktinė pirmauja Pietų Amerikos atrankoje, per šešis mačus surinkusi 15 taškų. Brazilai turi tik 7 taškus ir žengia šešti.

Iš dešimties komandų į planetos pirmenybes pateks šešios, o septintoji gaus šansą žaisti papildomame etape prieš kito žemyno komandą.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas