Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Brangios skyrybos – „Barcelona“ R.Koemanui mokės istorinę kompensaciją

Daugiau nei milijardo eurų skolos slegiama garsioji „Barcelona“ –priversta toliau išlaidauti. Trenerio Ronaldo Koemano atleidimas katalonams kainuos net 12 mln. eurų, skelbia ispanų žiniasklaida.
Ronaldas Koemanas
Ronaldas Koemanas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Istorinė kompensacija“, – ketvirtadienį rašo AS.

Žinią apie savo eros pabaigą Barselonoje R.Koemanas išgirdo lėktuve. „Barcelona“ keliavo namo po dar vieno nuviliančio pralaimėjimo Ispanijos čempionate – 0:1 „Rayo Vallecano“ klubui.

Kelios dienos prieš tai katalonai namie krito ir nuo amžino varžovo Madrido „Real“ klubo 1:2, o R.Koemanas tapo tik antruoju strategu „Barcelonos“ istorijoje, pralaimėjusiu 3 pirmuosius „El Clasico“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Barcelonos“ liūdesys ir „Rayo Vallecano“ džiaugsmas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Barcelonos“ liūdesys ir „Rayo Vallecano“ džiaugsmas

Nepaisant prastų rezultatų, ispanų žiniasklaida skaičiuoja, kad „Barcelona“ turės išmokėti likusią algą 58-erių olandui. Jo sutartis galiojo iki vasaros, o per sezoną Barselonoje jis uždirbo 7,2 mln. eurų.

Dar 5,8 mln. eurų teks pridėti, nes R.Koemaną 2020-aisiais „Barcelona“ pasikvietė iš Nyderlandų futbolo rinktinės. Tai kompensacija olandų futbolo federacijai, kuri, anot pranešimų, vis dar nesumokėta.

7,2 plius 5,8 yra 13 mln. eurų, bet dalį algos R.Koemanas šiame sezone jau yra gavęs.

Blogiausia, kad „Barcelona“ vis dar nėra sumokėjusi visos kompensacijos ir prieš R.Koemaną atleistam treneriui Quique Setienui – 4 mln. eurų.

Ne pačius geriausius finansinius laikus išgyventi „Barcelona“ delsė atsisveikinti su R.Koemanu būtent dėl didžiulių papildomų išlaidų, tačiau klubo prezidentas Joanas Laporta, pasak pranešimų, buvo priverstas imtis ryžtingų veiksmų nuo komandos vis aktyviau nusisukant sirgaliams ir rėmėjams.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joanas Laporta
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joanas Laporta

Nuo praėjusių metų pradžios „Barcelona“ atleido jau tris vyriausiuosius trenerius. 2020-ųjų sausį durys buvo parodytos Ernesto Valverdei, vos po pusmečio – Q.Setienui, o dabar – ir R.Koemanui. Visiems jiems teko mokėti kompensacijas.

Pagrindiniu favoritu tapti naujuoju „Barcelona“ strategu ispanų žiniasklaidoje įvardijamas legendinis komandos futbolininkas Xavi, šiuo metu dirbantis „Al Sadd“ klube Katare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas