Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bravo“ žalgiriečiams taręs V.Čeburinas prisiminė seną futbolo posakį

Vladimiras Čeburinas nervingai suplojo rankomis ir nusisuko nuo aikštės 44-ąją rungtynių tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Budapešto „Ferencvaroš“ minutę. Kazachas matė, kad jo auklėtiniai yra geresnė komanda aikštėje, tačiau greitoje atakoje varžovai nubaudė Lietuvos čempionus ir tai buvo smūgis, pasiuntęs „Žalgirį“ į nokdauną. „Neįmuši tu – įmuša tau“, – seną kaip pats futbolas posakį po rungtynių pakartojo jis.
Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“
Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

0:2 pirmąjį susitikimą Budapešte pralaimėję žalgiriečiai turėjo mušti dukart ir nepraleisti, kad išplėštų pratęsimą. Ir neatrodė šis scenarijus neįmanomas, stebint įvykius pirmajame kėlinyje, kuriame „Žalgiris“ buvo aktyvesnis nei oponentai.

Bet aktyvumas įvarčiais nevirto, o štai apnuoginta gynyba pasinaudojo „Ferencvaroš“.

Pasileido po „Žalgirio“ kampinio į greitą ataką varžovai ir, nors jau atrodė, kad apsiginti pavyks, Myrto Uzuni prakišo kamuolį Ryanui Mmaee, o šis suginklavo Edviną Gertmoną 44-ąją minutę.

Tai buvo įvartis į rūbinę, bendras rezultatas jau tapo 0:3, žvelgiant iš vilniečių pozicijų, tad prarasti jau nebebuvo ko.

O intriga tikrai galėjo grįžti.

Nuostabiai „Pietų IV“ palaikomas „Žalgiris“ sukūrė keletą puikių galimybių pasižymėti, bet nei Ovidijus Verbickas, nei Hugo Videmontas iš dėkingų padėčių į vartų plotą pataikyti nesugebėjo.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“

Antrąjį įvartį „Ferencvaroš“ vėl mušė greitos atakos metu. Dviese prieš vieną pasileido vengrai link „Žalgirio“ vartų, o E.Gertmoną dar kartą nuginklavo R.Mmaee.

Djibrilis Diaw galiausiai mušė „Žalgirio“ įvartį, tačiau jau buvo per vėlu – vidurio gynėjas galva kamuolį į tinklą pasiuntė per pridėtą antrojo kėlinio laiką. Tašką mače padėjo Budapešto komandos slovakas Robertas Makas, pasiuntęs į vilniečių vartus trečiąjį įvartį.

Viena galimybė – vienas įvartis. Taip futbole būna: neįmuši tu, įmuša tau

„Ruošėmės, analizavome pirmąsias rungtynes. Kaip ir sakiau prieš mačą, darėme viską, kad rezultatas būtų mums palankus, – po susitikimo mintimis dalinosi V.Čeburinas. – Rezultatas yra didelis – 1:3, galima galvoti, kad viena dominavo, tačiau taip tikrai nebuvo. Pirmas kėlinys buvo labai geras, turėjome daug kampinių, neleidome žaisti varžovams. Bravo „Žalgirio“ žaidėjams, jie 100 proc. atidavė aikštėje, rodė tikrai drausmingą futbolą. Ne viskas suveikė, bet vykdė viską, ko prašiau. Priešininkai per kontrataką įmušė įvartį. Viena galimybė – vienas įvartis. Taip futbole būna: neįmuši tu, įmuša tau. Tikrai noriu padėkoti žaidėjams. Gaila, kad rezultatas ne mūsų komandos naudai.“

V.Čeburinas pripažino, kad varžovai pirmajame susitikime Budapešte dominavo, tačiau, pasak trenerio, ten abi komandos susipažino viena su kita, o ir daugybė žiūrovų galėjo išmušti žalgiriečius iš vėžių.

„Vilniuje jau viskas buvo kitaip, buvome pajutę priešininką, pajautėme, kad esame pajėgūs jį įveikti“, – tikino V.Čeburinas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“

Vis tik dar nesibaigė „Žalgirio“ europinis sezonas šiomis rungtynėmis. Dabar sostinės komanda keliasi į Europos lygos atranką, kur trečiajame etape susitiks su Razgrado „Ludogorec“ ir Murska Sobotos „Mura“ poros pralaimėtojais.

„Žinoma, pamokų galima pasiimti daug, – žvelgdamas į laukiančius iššūkius kalbėjo V.Čeburinas. – Teigiamos pamokos – tai supratimas, kad sugebame žaisti greitai, esame pajėgūs kovoti prieš stiprius varžovus. Neigiama pamoka tokia, kad po kampinių neapsiginame nuo kontratakų ir prasileidžiame įvarčius.“

„Žalgirio“ saugas Karolis Uzėla pirmą kartą europinėse rungtynėse žengė į aikštę starto sudėtyje. 21-rių saugas prisiminė, kad kadaise buvo vienas iš berniukų, padavinėjančių kamuolius, o dabar pats gynė sostinės klubo garbę, tad jausmas buvo nepaprastas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“

„Žinoma, po pralaimėtų rungtynių yra nusivylimas, džiaugtis negali, tačiau, kaip minėjo treneris, nesibaigė dar Europoje žygis, tikimės patekti į grupes. Turime pasiimti pozityvo, pirmas kėlinys buvo geras, tokią komandą buvome prispaudę prie jų vartų“, – kalbėjo K.Uzėla.

„Ferencvaroš“ treneris Peteris Stogeris po pergalės pažymėjo, kad atsakomasis mačas nebuvo lengvas, bet tokio jis ir tikėjosi.

„Pirmajame kėlinyje nebuvome pakankamai aktyvūs, dėl to turėjome problemų. Varžovai yra geri standartinėse situacijose, kur mums buvo sunku. Kai įgijome pranašumą, gyvenimas tapo lengvesnis“, – kalbėjo varžovų strategas.

P.Stogerio teigimu, jo komanda buvo geresnė abejose rungtynėse. 55-rių austras pripažino, kad LFF stadione nebuvo palankios sąlygos jo ekipai.

„Jei nuoširdžiai... Nenorėjau prieš rungtynes apie tai kalbėti, bet nebuvo lengva žaisti ant dirbtinės dangos. Tai buvo privalumas varžovams, bet mes buvome geresni“, – reziumavo P.Stogeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito