Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilai smerkia į Pele laidotuves neatvykusį Neymarą: „Į vakarėlius tai išsiprašo“

Brazilijoje šiandien laidojamas futbolo karalius Pele, tačiau šių dienų ryškiausios brazilų futbolo žvaigždės laidotuvėse nebus. Už tai „Paris Saint-Germain“ žvaigždė sulaukė kritikos.
Neymaras neatvyko į Pele laidotuves
Neymaras neatvyko į Pele laidotuves / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

82-ejų Brazilijos ir viso pasaulio futbolo legenda mirė praėjusį ketvirtadienį San Paule po ilgos kovos su vėžiu.

Atsisveikinimo žinutę tautiečiui skyrė ir Neymaras, įsikėlęs ją į instagramą.

„Prieš Pele 10 buvo tik numeris. Perskaičiau šį sakinį kažkuriuo savo gyvenimo metu. Bet šis nuostabus sakinys nėra užbaigtas. Sakyčiau, kad prieš Pele futbolas buvo tiesiog sportas. Pele viską pakeitė.

Jis pavertė futbolą menu, pramoga. Jis suteikė balsą vargingiems, juodaodžiams, o svarbiausia, jis nukreipė dėmesį į Braziliją. Futbolo ir Brazilijos statusas iškilo tik dėka Karaliaus! Jo nebėra, bet jo magija iš lieka. Pele yra amžinas!“ – rašė Neymaras.

Daugelis tikėjosi, kad padėką jis galės išsakyti ir gyvai, apsilankęs Santose, kur tūkstančiai šiuo metu atsisveikina su mirusia futbolo legenda.

Bet taip neįvyko. Neymaras liko Paryžiuje, kur treniruojasi su PSG komanda, o už tai sulaukė kritikos bangos gimtinėje.

Štai „Brasil Urgente“ reporteris Jose Luizas Datena mano, kad Neymaras galėjo labiau pasistengti, kad ištrūktų iš klubo ir apsilankytų laidotuvėse.

„Jei Neymaras būtų norėjęs, jis būtų atvykęs. Neymaras lengvai galėtų paspausti PSG klubą. Jis jau spaudė jį keletą kartų, kad išsiprašytų į įvairius vakarėlius, tad kodėl negalėtų paspausti ir tam, kad atsisveikintų su Pele? Manau, kad Neymaras, kaip brazilas, turi pareigą atvykti ir pamatyti Pele karstą, taip pat pasakyti „sudie“. Tai svarbu visam Brazilijos futbolui“, – teigė žurnalistas.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Neymaras verkė po pralaimėjimo Kroatijai
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Neymaras verkė po pralaimėjimo Kroatijai

Papildomo žibalo į ugnį įpylė ir faktas, jog Neymaras buvo užsidirbęs raudoną kortelę paskutinėse 2022 m. „Ligue 1“ čempionato rungtynėse ir bet kuriuo atveju negalėjo dalyvauti sausio 1-ąją vykusiame mače su „Lens“ klubu.

Kitos rungtynės PSG laukia tik penktadienį, kai paryžiečiai žais Prancūzijos taurės susitikimą prieš trečiojoje šalies lygos žaidžiantį „Chateauroaux“.

Dėl sūnaus pasirinkimo Brazilijoje teko aiškintis net ir Neymaro tėvui.

„Tai liūdnas momentas mūsų šeimai ir visiems iš mūsų. Praradome labai daug. Jis įkvėpė daugelį, jis yra atsakingas už tai, kur dabar esame. Štai kodėl mano sūnus prašė, kad galėtų būti čia, kad galėtų būti su šeima. Žinome, ką reiškia prarasti artimą, o dabar praradome ne tik sportininką, bet Brazilijos legendą Pele. Neymaras norėjo čia būti, bet ne, jo nebus“, – teigė Neymaras vyresnysis.

Atsisveikinimas su Pele Santoso stadione vyko iki antradienio 10 val. vietos laiku.

Vėliau Santoso, uostamiesčio, esančio maždaug už 75 km nuo valstijos sostinės San Paulo, gatvėmis vyks procesija. Ji eis pro Pele motinos, šimtametės Celeste Arantes, kuri dėl sudėtingos sveikatos būklės nežino, kad jos pasaulinio garso sūnus mirė, namus.

Procesija baigsis Santoso kapinėse, kur Pele bus palaidotas specialiame mauzoliejuje.

Pele per karjerą Brazilijos rinktinėje įmušė 77 įvarčius – tiek pat, kiek ir Neymaras, susilyginęs su šalies legenda praėjusį mėnesį per pasaulio čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas