Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaimynai mums per stiprūs: Lietuvos rinktinę pamokė ir latviai

11 metų trunkantis laukimas prasitęs dar bent metus. Lietuvos futbolo rinktinė svečiuose 1:3 nusileido ir Latvijai ir penktą kartą iš eilės liko be Baltijos taurės.
Paulius Golubickas
Paulius Golubickas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš kelias dienas lietuviai pralaimėjo ir pirmąsias turnyro rungtynes, kai 0:1 namuose nusileido Estijai, tad po nesėkmės Rygoje tapo aišku, kad Valdo Urbono ekipa kaimynių turnyre užims paskutinę trečią vietą.

Pastarąjį kartą lietuviai Baltijos taurę iškovojo dar 2010 metais, o nuo tada nesugebėjo susigrąžinti trofėjaus jau penktą kartą iš eilės. Be to, lietuviai antrą sykį paeiliui užėmė paskutinę vietą – treti jie liko ir 2018-aisiais.

Rygoje Lietuvos rinktinė atsiliko nuo latvių nuo 37-osios minutės, kai labai nesėkmingai prie savo vartų sužaidė ir kamuolį į tinklą apmaudžiai nukreipė Markas Beneta.

Trumpam viltis pasiekti pergalę ar bent lygiąsias buvo atgijusi 67-ąją minutę, kuomet puikiu smūgiu kaire koja rezultatą išlygino po keitimo pasirodęs Paulius Golubickas, bet džiaugsmas truko vos 100 sekundžių – 69-ąją minutę po kampinio galva pasižymėjo Eduardas Emsis.

Galiausiai, solidžiau žaidusių latvių pergalę 85-ąją minutę įtvirtino Robertas Udrikis, smūgiavęs kamuolį itin tiksliai kaire koja.

Tai jau penktasis Lietuvos rinktinės pralaimėjimas šiais metais. Kovo mėnesį draugiškose rungtynėse lietuviai neturėjo šansų prieš Kosovą (0:4), o pasaulio čempionato atrankos rungtynėse nusileido Šveicarijai (0:1) ir Italijai (0:2).

Latviai ir estai dėl nugalėtojų vardo kausis birželio 10-ąją Taline. Latviai sieks apginti jau keturis sykius iš eilės iškovotą pirmąją vietą, o estai mėgins laimėti Baltijos taurę pirmą kartą nuo nepriklausomybės atkūrimo prieš tris dešimtmečius.

Savo ruožtu Lietuvos rinktinė jau ateinantį antradienį svečiuose bandys pasipriešinti Ispanijos futbolininkams draugiškose rungtynėse.

Latvija – Lietuva 3:1
37' Markas Beneta (į savo vartus) [1:0]
67' Paulius Golubickas [1:1]
69' Eduardas Emsis [2:1]
85' Robertas Udrikis [3:1]

15min fiksavo svarbiausius rungtynių įvykius.

90 min. Įvarčių pasiekti lietuviams nebepavyko ir patirtas dar vienas pralaimėjimas.

85 min. Dar vienas įvartis į lietuvių vartus... Latvių lyderis R.Udrikis kaire koja itin tiksliu nukreipė kamuolį į tinklą ir įtvirtino savo komandos pergalę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Latvijos futbolininkai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Latvijos futbolininkai

84 min. Kamuolys po D.Kazlausko smūgio rikošetu skrieja už vartų.

78 min. Atodūsis Lietuvos rinktinės stovykloje – latviai pabėgo į greitą ataką, tačiau Raimondas Krollis smūgiavo greta vartų.

76 min. A.Novikovą pakeitė Karolis Laukžemis.

69 min. Euforija truko neilgai – latviai vėl priekyje... E.Emsis laimėjo dvikovą prieš D.Kazlauską po kampinio ir stipriu smūgiu galva nepaliko jokių šansų T.Švedkauskui. Vos dvi minutes pabuvęs lygiu rezultatas vėl svyra į latvių pusę.

67 min. ĮVARTIS! Po keitimo pasirodžiusio P.Golubicko pirmąjį bandymą blokavo latvių gynėjai, bet antruoju užsitaisęs saugas kaire koja įmušė fantastišką tolimą įvartį bei išlygino rezultatą – 1:1.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos futbolininkai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos futbolininkai

65 min. Į aikštę žengia ir Donatas Kazlauskas.

59 min. Neblogas D.Petravičiaus bandymas – kamuolys skriejo pro pat virpstą ir sustojo išorinėje tinklo pusėje.

56 min. Šūsnis keitimų Lietuvos rinktinės sudėtyje – aikštėje jau laksto Linas Mėgelaitis, Vytas Gašpuitis ir Deimantas Petravičius.

50 min. Ech! A.Novikovas dar kartą pabandė baudos smūgiu, bet stipriai smūgiuotas kamuolys skriejo virš skersinio ir įvarčiu nevirto.

46 min. Lietuvos rinktinės sudėtyje iš karto po pertraukos J.Lasicką pakeitė Paulius Golubickas.

45+3 min. Pavojinga situacija jau per pridėtą laiką, tačiau šį kartą M.Beneta išgelbėjo Lietuvos rinktinę nuo dar vieno praleisto įvarčio. Po pirmųjų 45 minučių lietuviai atsilieka vieno įvarčio skirtumu.

37 min. Įvartis į Lietuvos rinktinės vartus... Po latvių skerso perdavimo į baudos aikštelę labai nesėkmingai sužaidė M.Beneta, nukreipęs kamuolį į savo vartų tinklą. Atsiliekame 0:1.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Latvijos futbolininkai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Latvijos futbolininkai

34 min. A.Ciganikas pavojingai pokštelėjo iš už baudos aikštelės ribų, bet kamuolys prašvilpė greta Lietuvos rinktinės vartų virpsto.

20 min. M.Dapkus prarado kamuolį pavojingoje zonoje. Laimei, lietuviams pavyko užgesinti kilusį gaisrą.

18 min. Pabando ir F.Černychas, bet jam smūgis iš baudos aikštelės prieigų nenusisekė.

16 min. A.Novikovas pabandė pelnyti įvartį baudos smūgiu praktiškai nuo baudos aikštelės linijos, tačiau kamuolys lėkė į išorinę, o ne vidinę vartų tinklo pusę.

6 min. Pirma kiek pavojingesnė latvių ataka, bet nesėkmingai smūgiuotą kamuolį gaudo T.Švedkauskas.

1 min. Rungtynės prasidėjo. Sėkmės lietuviams!

Latvija (4-2-3-1): Robertas Ozolas, Raivis Jurkovskis, Marcis Osas, Antonijus Černomordijus, Robertas Savalniekas, Eduardas Emsis, Krisas Karklinis, Andrejus Ciganikas, Arturas Zjuzinis, Alvis Jaunzemas, Robertas Uldrikis.

Lietuva (4-3-2-1): Tomas Švedkauskas, Egidijus Vaitkūnas, Edvinas Girdvainis, Markas Beneta, Saulius Mikoliūnas, Domantas Šimkus, Martynas Dapkus, Justas Lasickas, Ovidijus Verbickas, Arvydas Novikovas, Fiodoras Černychas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas