Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

C.Ronaldo atsivėrė apie rinktinę, rekordą ir Saudo Arabiją: „Dabar esu geresnis žmogus“

Į Portugalijos futbolo rinktinę vėl pakviestas 38-erių Cristiano Ronaldo artimiausiose rungtynėse turėtų pagerinti išskirtinį rekordą.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / Imago / Scanpix nuotr.

Jei žengs į aikštę bent minutei 2024-ųjų Europos čempionato atrankos rungtynėse ketvirtadienį su Lichtenšteinu C.Ronaldo taps daugiausia rungtynių nacionalinėje komandoje sužaidusiu futbolininku.

„Rekordai visada yra gerai. Jie – mano motyvacija. Man patinka juos gerinti, o šis – ypatingas. Tikrai labai didžiuosiuosi, jei man pavyks jį pagerinti, tačiau nenoriu sustoti. Noriu sužaisti dar daug rungtynių“, – dėstė daugiau nei 15 minučių į klausimus atsakinėjęs C.Ronaldo.

VIDEO: 'I’m a BETTER MAN!' | Cristiano Ronaldo on exit from Manchester United | Portugal v Liechtenstein

Šį rekordą – 196 mačai, priklausiusį Baderiui Al-Mutawai iš Kuveito – C.Ronaldo pakartojo planetos pirmenybėse Katare, kuriose portugalai netikėtai krito ketvirtfinalyje, nusileidę Marokui.

„Scanpix“ nuotr./Fernando Santosas (viduryje) ir Cristiano Ronaldo (dešinėje)
„Scanpix“ nuotr./Fernando Santosas (viduryje) ir Cristiano Ronaldo (dešinėje)

Po tos nesėkmės C.Ronaldo atsitvėrė tylos siena ir, atrodė, nebegrįš į rinktinę. Juolab kad lemiamas kovas jis žaidė jau kaip atsarginis.

„Neturiu sunkumų pripažinti, kad turėjau blogą karjeros etapą“, – sugrįžęs į Portugaliją žurnalistams atsivėrė puolėjas.

Prieš tą pasaulio čempionatą jis paliko ir „Manchester United“ klubą, skandalingai iškeikęs vadovus, buvusius komandos draugus ir pareiškęs, kad negerbia trenerio Eriko ten Hago.

Tiesa, be darbo C.Ronaldo ilgai neužsibuvo – už pasakiškus pinigus pasirašė sutartį su Rijado „Al-Nassr“ klubu Saudo Arabijoje.

„Gyvenimas tęsiasi – nėra laiko gailėtis, – tęsė C.Ronaldo. – Tai buvo dalis mano augimo. Kai esi kalno viršūnėje, dažnai nematai, kas yra žemiau.“

„Mano sugrįžimas į Mančesterį buvo blogas pasirinkimas. Pasimokiau iš to ir dabar esu geresnis žmogus, – teigė C.Ronaldo. – Tikiu, kad viskas, kas vyksta gyvenime, turi priežastį. Sunkiais momentais pamatai, kas yra tavo pusėje. Taigi aš tai pamačiau.“

Tik atvykęs į Saudo Arabiją jis užtruko įsibėgėti, bet dabar per 8 mačus jau yra įmušęs 9 įvarčius. Tiesa, vietiniame čempionate jo atstovaujamas „Al-Nassr“ klubas prarado 1-ąją vietą ir žengia antras.

„Žinoma, Saudo Arabijos čempionatas nėra „Premier“ lyga. Meluočiau, jei sakyčiau kitaip, tačiau esu nustebintas konkurencijos. Čia yra gerų komandų, vietiniai žaidėjai moka žaisti futbolą, užsieniečiai turi kokybės. Po kokių 5–6 metų, jei jie laikysis dabartinio plano, tai gali būti 4–5 konkurencingiausia lyga pasaulyje“, – teigė C.Ronaldo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo Saudo Arabijoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo Saudo Arabijoje

Ryškiausia portugalų žvaigždė taip pat prisipažino, kad buvo labai arti to, kad paskelbtų apie karjeros pabaigą rinktinėje, kuri po nesėkmės pasaulio čempionate pakeitė trenerį – ilgametį vedlį Fernando Santosą.

Portugaliją nuo šiol treniruoja fiasko su Belgija tose pačiose planetos pirmenybėse patyręs Roberto Martinezas.

„Po to čempionato viskas kabėjo ant plauko, – kalbėjo C.Ronaldo. – Svarstėme kartu su šeima apie mano ateitį rinktinėje ir galiausiai nusprendėme, kad dar ne laikas pasiduoti.

Treneris sako, kad nori, jog būčiau rinktinėje. Jaučiu, kad ir aš dar galiu būti naudingas ir noriu čia būti.“

„Scanpix“/AP nuotr./Roberto Martinezas ir Cristiano Ronaldo
„Scanpix“/AP nuotr./Roberto Martinezas ir Cristiano Ronaldo

„Mūsų visų laukia naujas etapas. Naujas oro gūsis, naujas treneris, kitos idėjos ir požiūris. Nuotaika, energija yra gera, o tai – pats svarbiausias dalykas“, – tęsė Portugalijos rinktinės kapitonas.

„Jis – labai svarbus rinktinei. Į amžių aš nežiūriu“, – trumpai savo pasirinkimą komentavo pats R.Martinezas.

Atrankoje į pasaulio čempionatą Portugalija žais vienoje grupėje kartu su Bosnija ir Hercegovina, Islandija, Lichtenšteinu, Liuksemburgu ir Slovakija. Kelialapius pelnys dvi geriausios rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas