Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekija ir Švedija pakartojo neketinančios žaisti PČ atkrintamųjų rungtynių su Rusija

Čekijos futbolo federacija sekmadienį pakartojo, kad šalies nacionalinė komanda nežais su Rusija Pasaulio čempionato atkrintamosiose rungtynėse, nepaisant FIFA pastangų padaryti sudaryti sąlygas rusų rinktinei žaisti.
FIFA logotipas
FIFA logotipas / „Scanpix“ nuotr.

„Čekijos rinktinės <...> požiūris nesikeičia net po FIFA sprendimo leisti Rusijai žaisti tarptautiniame lygmenyje, tačiau neutraliomis sąlygomis, be vėliavos ir himno“, – sakoma paskelbtame pranešime.

Čekija Stokholme turėtų įveikti Švediją, o Rusija kovo 24 dieną turėtų Maskvoje nugalėti Lenkiją, kad penkiomis dienomis vėliau įvyktų čekų ir rusų susirėmimas.

Ketvirtadienį – tą dieną, kai Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą – Lenkijos, Švedijos ir Čekijos futbolo federacijos paskelbė pareiškimą, kuriame pareikalavo FIFA perkelti rungtynes iš Rusijos.

Šeštadienį Švedija ir Lenkija pranešė, kad nežais su Rusija, o sekmadienį jų pavyzdžiu pasekė ir Čekija.

FIFA kiek vėliau sekmadienį nusprendė, kad Rusija turėtų namų rungtynes ​ žaisti neutraliose vietose ir kad rungtynėse nebus demonstruojama Rusijos nacionalinė vėliava ir negros himnas.

Toks sprendimas supykdė Lenkiją, kurios futbolo federacijos prezidentas Cezaris Kulesza pavadino jį „visiškai nepriimtinu“.

„Mes nesame suinteresuoti dalyvauti šiame „pasirodyme“. Mūsų pozicija išlieka nepakitusi: Lenkijos rinktinė NEŽAIS su Rusija, kad ir koks būtų komandos pavadinimas,“ – tviteryje parašė C.Kulesza.

Tuo tarpu Švedijos futbolo vadovai sekmadienį dar kartą atsisakė 2022 metų Pasaulio čempionato atkrintamosiose rungtynėse susitikti su Rusija.

„Jau pranešėme, kad nenorime žaisti su Rusija tokiomis aplinkybėmis [Rusijai įsiveržus į Ukrainą] ir laikysimės šios pozicijos iki kito pranešimo“, – sakoma Švedijos futbolo asociacijos prezidento Karlo Eriko Nilssono pranešime.

Jis pridūrė esantis „nepatenkintas“ FIFA sprendimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas