Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekų pamoką gavusių „Riterių“ strategas skundėsi auklėtinių nusiteikimu

Vilniaus „Riterių“ kelionė Europoje baigėsi ketvirtadienį. LFF stadione vykusiose UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo rungtynėse Tommi Pikkaraineno vyrai 1:5 kapituliavo prieš Libereco „Slovan“ ekipą iš Čekijos.
„Riteriai“ – „Slovan“
Tommi Pikkarainenas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pirmajame etape „Riteriai“ kiek netikėtai 3:2 po pratęsimo pranoko „Derry City“ iš Šiaurės Airijos, tačiau šį kartą atsimušta į kur kas aukštesnio kalibro varžovą.

Vaizdą, kuris dėjosi aikštėje, puikiai atspindi statistika: smūgiai link vartų 10-15, smūgiai į vartų plotą 4-10, kampiniai – 3-9, pražangos – 20-6.

Čekai nuo pat pirmųjų minučių puolė įrodinėti, kad į Vilnių atvyko turėdami aiškų tikslą. Svečių spaudimas su kiekviena minute vis augo, kol galiausiai „Slovan“ sulaukė sėkmės šypsnio. 11-ąją minutę savoje baudos aikštelėje apmaudžiai prasižengė Tomas Dombrauskis.

Mačo arbitras iš Norvegijos Espenas Eskasas akimirką suabejojo, tačiau žvilgtelėjęs į savo asistentą, nusprendė parodyti į baudinio žymą. Gvinėjos saugas Kamso Mara nesuklydo ir „Riteriai“ atsidūrė besivejančių vaidmenyje.

Dar po dešimties minučių graži „Slovan“ ataka baigėsi slovako Jakubo Hromada galingu šūviu į tolimą apatinį vartų kampą ir sudavė stiprų smūgį vilniečių ambicijoms.

Po kelių minučių jau Martinas Koscelnikas paleido tolimą „bombą“ į šeimininkų vartus. Nuo skersinio atsimušęs kamuolys maždaug pusmetriu kirto vartų liniją, tačiau grįžo į aikštę, o dvikovos arbitras įvarčio nepastebėjo ir rezultatas švieslentėje nepasikeitė.

Kad rungtynės nevyksta pagal planą puikiai signalizavo ir jau 40-ąją minutę atliktas pirmasis T.Pikkaraineno keitimas. Labai dažnai klydusį vieną „Riterių“ lyderių Lajo Traore pakeitė Matas Ramanauskas.

Blankokas šį kartą buvo ir pirmojo „Riterių“ mačo Europoje didvyris Gytis Paulauskas, netikėtai oficialiame rungtynių protokole šįkart virtęs Antanu Paulausku.

Ir net tokiame niūriame mače šeimininkai sugebėjo atgaivinti intrigą. 61-ąją minutę Angelis Lezama fantastiškai iš toli pykštelėjo į viršutinį vartų kampą ir deficitas sumažėjo iki vieno taiklaus smūgio.

Pramušę čekų gynybą, „Riteriai“ pastebimai atkuto. Pora kartų varžovų vartininką paplušėti privertė Mindaugas Grigaravičius, sykį iš toli pavojingai smūgiavo Rokas Filipavičius.

Visgi išlyginti rezultato nepavyko, o 83-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Michaelas Rabušičius stipriu smūgiu galva atvėsino visas aistras. Likusios minutės tebuvo formalumas, per kurias šeimininkai visiškai sugriuvo – Abdulla Yusufas realizavo baudinį, o Janas Matoušekas po kontratakos padėjo tašką.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tommi Pikkarainenas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tommi Pikkarainenas

Po dvikovos „Riterių“ strategas T.Pikkarainenas pripažino, kad ketvirtadienio vakarą laimėjo ir tolyn žengė, ko gero, stipresnė ekipa, tačiau turėjo nemažai priekaištų savo vyrams dėl nusiteikimo.

„Tai buvo blogiausias kėlinys kokį tik mačiau dirbdamas čia Vilniuje. Rungtynių pradžioje komanda kažko bijojo, praleidome du įvarčius ir neturėjome jokių argumentų. Pozityvus dalykas yra tai, jog po pertraukos išėjome kur kas geriau nusiteikę. Buvome tokie, kokius norėjau savo vyrus matyti nuo pat dvikovos pradžios. Kovojome kiekviename metre, spaudėme varžovus, įmušėme ir buvome labai arti to, jog išlygintume rezultatą“, – mačą reziumavo suomis.

T.Pikkarainenas nesureikšmino mačo pabaigoje praleistų įvarčių, po kurių varžovų persvara tapo triuškinanti.

„Manau, jog tai jau buvo nesvarbu, nes tie įvarčiai nieko pernelyg nereiškė. Svarbiausia, kad komanda rodė charakterį, buvo arti išlyginamojo įvarčio ir labai norėčiau, kad tokias nuotaikas, nusiteikimą ir užsivedimą auklėtiniai demonstruotų ir likusioje sezono dalyje, kur mes tęsiame kovą ne tik A lygoje, bet ir taurės turnyre. Norėčiau, kad tokio vaizdo, koks buvo pirmoje rungtynių pusėje, daugiau nematyčiau“, – kalbėjo T.Pikkarainenas.

„Slovan“ treniruojantis Pavelas Hoftychas džiaugėsi pergale ir pripažino, kad pamatus šiam laimėjimui jo komanda padėjo jau pirmajame kėlinyje, kai įmušė du įvarčius ir buvo labai arti trečiojo.

„Pirmajame kėlinyje žaidėme gerai ir tie du įvarčiai mums labai pagelbėjo. Įmušėme ir trečią įvartį, tačiau mačo arbitras jo nepastebėjo, o asistentas jo taip pat nesignalizavo. Antro kėlinio 20 minučių, kai varžovai įmušė įvartį, buvo tikrai nelengvos, tačiau trečias mūsų įvartis padėjo tašką“, – kalbėjo P.Hoftychas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai