Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempione tapo nekenčiamiausia šalies komanda

Turkijos futbolo lyga turi naują čempioną. Šalies prezidento Recepo Tayyipo Erdogano remiamas Stambulo „Bašakšehir“ klubas laimėjo pirmąjį titulą ir tapo šeštąja tai pasiekusia komanda per lygos istoriją.

2014 metų vasarą iškilęs klubas Turkijoje dažnai vadinamas „labiausiai nekenčiama komanda“.

Ji neturi gilių tradicijų. Nors buvo įkurta 1990 metais, jokių titulų iki šiol nebuvo laimėjusi, bet nuo 2014 metų tapo grėsminga jėga Turkijos futbole dėl didelių investicijų.

Kitaip nei dauguma kitų Turkijos klubų, „Bašakšehir“ valdomas vienos kompanijos „Medipol Bašakšehir“, kurios aštuoni valdytojai yra glaudžiai susieję su šalies prezidentu R.T.Erdoganu ir jo partija AKP.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Recepas Tayyipsa Erdoganas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Recepas Tayyipsa Erdoganas

Kai 2014 metais klubui per 16 mėnesių buvo pastatytas naujas 17 tūkst. stadionas, pats R.T.Erdoganas žengė į aikštę apsirengęs komandos marškinėliais. Nuo tada „Bašakšehir“ ir vadinamas „Erdogano klubu“.

Komandą remiant įtakingiausiems Turkijos žmonėms, buvo mesti dideli pinigai, leidę privilioti tokius žaidėjus kaip Gaelis Clinchy, Martinas Škrtelis, Gokhanas Inleras, Demba Ba, Robinho.

Savaitgalį „Bašakšehir“ futbolininkai šventė pirmąjį titulą, kurį užsitikrino po pergalės 1:0 prieš „Kayserispor“ tuščiame stadione, nes dėl pandemijos sirgalių skaičius yra ribojamas.

„Scanpix“ nuotr./Stambulo „Bašakšehir“ komanda pirmą kartą tapo Turkijos čempione.
„Scanpix“ nuotr./Stambulo „Bašakšehir“ komanda pirmą kartą tapo Turkijos čempione.

Netrukus po mačo pasklido ir šalies prezidento sveikinimas.

„Siunčiu nuoširdžiausius sveikinimus Stambulo „Bašakšehir“ ir jos sirgaliams. Taip pat noriu padėkoti kitiems klubams dėl jų dalyvavimo lygoje šį sezoną, kuriame prireikė suvienytų jėgų“, – parašė R.T.Erdoganas.

„Bašakšehir“ dar tęs kovą ir Europos lygos varžybose, kai turnyras atsinaujins kitą mėnesį. Naujieji Turkijos čempionai aštuntfinalyje 1:0 pirmauja prieš Danijos „Copenhagen“.

18-os komandų Turkijos čempionate per 33 mačus 69 taškus surinkęs „Bašakšehir“ septyniais lenkia antroje vietoje žengiantį „Trabzonspor“.

Žymiausi Turkijos klubai rikiuojasi už prizininkų gretų – „Galatasaray“ (55 taškai) yra penktas, o „Fenerbahče“ (50) – septinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai