Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

PSG užbaigė baudinio neįmušusio L.Messi ir „Barcos“ kelionę, susitvarkė ir „Liverpool“

UEFA Čempionų lygoje paaiškėjo dar du ketvirtfinalio dalyviai. Jais tapo „Paris Saint-Germain“ ir „Liverpool“ klubai, apsaugoję pirmuosiuose aštuntfinalio mačuose susikrautas persvaras.
Lionelis Messi ir Kylianas Mbappe
Lionelis Messi ir Kylianas Mbappe / „Scanpix“ nuotr.

Paryžiaus ir Liverpulio klubai ketvirtfinalio etape prisijungė prie antradienį į jį patekusių „Porto“ ir Dortmundo „Borussia“ ekipų. Įdomu tai, kad ketvirtfinalyje nei Lionelio Messi, nei Cristiano Ronaldo nematysime pirmą kartą nuo 2004-2005 m. sezono.

Paris SGBarcelona

„Paris Saint-Germain“ – „Barcelona“ 1:1 (pirmos rungtynės 4:1, bendras rezultatas 5:2)
30' Kylianas Mbappe [1:0]
37' Lionelis Messi [1:1]
45+3' Lionelis Messi nerealizavo 11 m baudinio

„Barcelonai“ nepavyko pakartoti 2017 m. stebuklo, kai pirmąsias rungtynes pralaimėję 0:4, antrose katalonai atsitiesė ir nušlavė PSG net 6:1.

Nors progų pelnyti reikiamus keturis įvarčius Ronaldo Koemano auklėtiniai turėjo. Rungtynių pradžioje svečiai iš Barselonos rengė vieną pavojingą ataką po kitos, o jas vainikavo Serginio Desto smūgis 23-ąją minutę, kai PSG vartininkas Keyloras Navasas vargais negalais nukreipė kamuolį į skersinį.

Neįmušę patys, netrukus katalonai patys turėjo traukti kamuolį iš savo vartų, kai grubiai suklydęs baudos aikštelėje prieš Mauro Icardi prasižengė Clement'as Lenglet, o baudinį realizavo Kylianas Mbappe.

Ilgai „Barca“ neatsiliko, nes jau 37-ąją minutę nuostabiu smūgiu kamuolį tinkle paguldė Lionelis Messi, o kėlinio pabaigoje jis galėjo pelnyti ir antrąjį įvartį, kai už pražangą prieš Antoine'ą Griezmanną buvo skirtas baudinys į PSG vartus.

Tačiau argentinietis paslydo – jo nestipriai paleistas kamuolys tapo lengvu grobiu K.Navasui, nukreipusiam kamuolį į skersinį ir apsaugojusiam paryžiečių vartus.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Antrajame kėlinyje katalonai kontroliavo kamuolį ir kūrė progas, bet kamuolio į vartus taip ir nebenugabeno, taip užbaigdami kelionę Čempionų lygoje anksčiausiai nuo 2006-2007 m. sezono.

PSG (4-3-3): Keyloras Navasas, Layvinas Kurzawa, Presnelis Kimpembe, Marquinhosas, Alessandro Florenzi, Marcosas Verratti, Leandro Paredesas, Idrissa Gueye, Kylianas Mbappe, Mauro Icardi, Julianas Draxleris.

„Barcelona“ (4-3-3): Marcas-Andre ter Stegenas, Jordi Alba, Clement'as Lenglet, Oscaras Mingueza, Serginio Destas, Pedri, Sergio Busquetsas, Frenkie de Jongas, Ousmane'as Dembele, Antoine'as Griezmannas, Lionelis Messi.

LiverpoolRB Leipzig

„Liverpool“ – „RB Leipzig“ 2:0 (pirmos rungtynės 2:0, bendras rezultatas 4:0)
70' Mohamedas Salahas [1:0]
74' Sadio Mane [2:0]

Anglijos „Premier“ lygoje ne juokais stringantis „Liverpool“ taikosi į Čempionų lygos trofėjų, link kurio kelionę pratęsė atsilaikęs nuo „RB Leipzig“ klubo bandymų „atsilošti“ po pirmojo susitikimo ir nugalėjęs vokiečių klubą antrą kartą tokiu pačiu rezultatu.

Kaip ir akistata prieš tris savaites, taip ir atsakomasis mačas vyko Budapešto Ferenco Puškašo stadione – taip nutiko dėl COVID-19 mutacijos Didžiojoje Britanijoje ir kelionių draudimų iš ir į šią šalį.

Pirmajame susitikime nuginklavę Leipcigo vartų sargą Peterį Gulasci du kartus, šįkart „Liverpool“ tą padarė ir vėl.

Per pirmąsias 45 minutes Anglijos čempionai taip ir nepramušė namuose žaidusio vengro, nors progų turėjo visas priekinis Liverpulio trejetas Mohamedas Salahas, Sadio Mane ir Diogo Jota.

Tiesa, savuosius šansus švaistė ir „RB Leipzig“, o gerą progą sužaidus pusvalandį turėjo Kevinas Kamplis, kurio galingą smūgį pirštų galais iš viršutinio vartų kampo ištraukė Alissonas. Vokiečiai buvo arti įvarčio ir antrojo kėlinio viduryje, tačiau norvego Alexanderio Sorlotho galva smūgiuotas kamuolys trenkėsi į skersinį ir tinkle neatsidūrė.

Galiausiai, intrigą rungtynėse panaikino du „Liverpool“ išpuoliai kėlinio viduryje. Iš pradžių į priekį pabėgo D.Jota ir M.Salahas, o įvartį pelnė egiptietis, o jau po kelių minučių visas oponentų viltis galutinai išsklaidė po Divocko Origi perdavimo įvartį pelnęs S.Mane.

„Scanpix“ nuotr./Mohamedas Salahas ir Sadio Mane
„Scanpix“ nuotr./Mohamedas Salahas ir Sadio Mane

„Liverpool“ aštuntfinalio etapą peržengė po metų pertraukos – pernai Jurgeno Kloppo komandą eliminavo Madrido „Atletico“.

„Liverpool“ (4-3-3): Alissonas, Andrew Robertsonas, Ozanas Kabakas, Nathanielis Phillipsas, Trentas Alexanderis-Arnoldas, Thiago Alcantara, Fabinho, Georginio Wijnaldumas, Mohamedas Salahas, Diogo Jota, Sadio Mane.

„RB Leipzig“ (5-4-1): Peteris Gulasci, Christopheris Nkunku, Lukasas Klostermannas, Dayotas Upamecano, Nordi Mukiele, Tyleris Adamsas, Emilis Forsbergas, Marcelis Sabitzeris, Kevinas Kamplis, Dani Olmo, Yussufas Poulsenas.

Likę keturi atsakomieji aštuntfinalių susitikimai bus žaidžiami kovo 16-17 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas