Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: fantastiškas G.Higuaino dublis nokautavo „Monaco“

Antrajame Čempionų lygos pusfinalyje svarbią pergalę 2:0 iš Monako išsivežė Turino „Juventus“. Italijos klubui pergalę užtikrino Gonzalo Higuaino ir Dani Alveso tandemas. Meistriški brazilo perdavimai padiktavo abu G.Higuaino įvarčius.
Gonzalo Higuainas
Gonzalo Higuainas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Monake susitiko pašėlęs šeimininkų puolimas ir itališkos gynybos specialistai iš Turino. Rungtynių pradžioje „Monaco“ prispaudė „Juventus“ ir grasino Gianluigi Buffono vartams. Puikias progas turėjo jaunasis talentas Kylianas Mbappe ir Radamelis Falcao.

Tačiau 28-ąją minutę pirmasis įvartį įmušė „Juventus“ puolėjas Gonzalo Higuainas. Argentinietis baudos aikštelėje sulaukė fantastiško Dani Alveso perdavimo kulnu ir nesudvejojo. Po pirmojo kėlinio italai pirmavo 1:0.

Antrojo kėlinio pradžioje ir vėl aštriau žaidė „Monaco“ priekinė linija, tačiau „Juventus“ 59-ąją minutę padvigubino pranašumą. Ir vėl suveikė fantastiškas G.Higuaino ir D.Alveso tandemas. Brazilas iš dešiniojo krašto puikiai perdavė kamuolį prie vartų kampo budėjusiam G.Higuainui, kuris pasiuntė kamuolį į vartus.

Barackas Obama dar buvo JAV prezidentu, kai Turino „Juventus“ pastarąjį kartą praleido įvartį Čempionų lygoje. Legendinis vartininkas Gianluigi Buffonas kovoja dėl svajonės savo titulų kolekciją papuošti Čempionų lygos trofėjumi.

Atsakomosios pusfinalio rungtynės gegužės 9 dieną vyks Turine.

Kitame pusfinalyje Madrido „Real“ po pirmųjų rungtynių 3:0 pirmauja prieš „Atletico“.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: „Monaco“ – „Juventus“ 0:2

90 min. Turino klubas įmušė du įvarčius išvykoje ir iš Monako išvyko su svarbia persvara.

69 min. Geltoną kortelę gavo ir G.Chiellini.

59 min. ĮVARTIS! G.Higuainas padvigubino italų pranašumą. Ir vėl puikiai suveikė argentiniečio ir D.Alveso tandemas. Brazilas puikiai perdavė kamuolį prie kairiojo vartų kampo budėjusiam G.Higuainui, kuris pasiuntė kamuolį į vartus.

58 min. Trečiąją rungtynių geltoną kortelę gavo Claudio Marchisio.

47 min. R.Falcao turėjo puikią progą išlyginti rezultatą, bet G.Buffonas apgynė savo vartus.

Pirmasis kėlinys: „Monaco“ – „Juventus“ 0:1

45 min. Nors Monako klubas aktyviau pradėjo rungtynes ir geras progas sukūrė R.Falcao ir K.Mbappe, G.Higuaino įvartis išvedė į priekį svečius.

37 min. Fabinho gavo geltoną kortelę, kai pargriovė M.Pjaničių.

28 min. ĮVARTIS! Gonzalo Higuainas po nuostabaus Dani Alveso perdavimo išvedė „Juventus“ į priekį. Brazilas kulnu perdavė kamuolį G.Higuainui, kuris taikliu smūgiu nokautavo varžovų vartininką.

21 min. Įtampa kaito. Leonardo Bonucci užsidirbo pirmąją geltoną kortelę, kai neleistinai stabdė R.Falcao.

17 min. Po pirmųjų penkiolikos minučių abi komandos apsikeitė po vieną smūgį į vartų plotą. G.Buffonas puikiai atmušė jaunojo talento K.Mbappe smūgį.

Startinės sudėtys:

„Monaco“: D.Subasičius; G.Sidibe, K.Glikas, Jemersonas, N.Diraras; T.Lemaras, T.Bakayoko, Fabinho, B.Silva; R.Falcao, K.Mbappe.

„Juventus“: G.Buffonas; Sandro, G.Chiellini, L.Bonucci, D.Alvesas, A.Barzagli; C.Marchisio, M.Pjaničius; M.Mandžukičius, P.Dybala, ; G.Higuainas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento