Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: istoriniai įrašai C.Ronaldo ir kompanijai šansų nesuteikia

UEFA Čempionų lygoje tęsiasi aštuntfinalio etapas, kuriame antradienį Madrido „Atletico“ ir „Manchester City“ sieks išlaikyti per pirmąsias rungtynes įgytą persvarą ir žengti į turnyro ketvirtfinalį.
Cristiano Ronaldo ir Antoine'as Griezmannas
Cristiano Ronaldo ir Antoine'as Griezmannas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Pirmąsias rungtynes namuose Madrido „Atletico“ prieš Turino „Juventus“ laimėjo 2:0.
  • „Manchester City“ išvykoje pirmose tarpusavio rungtynėse 3:2 palaužė Gelzenkircheno „Shalke 04“.
  • Trečiadienį „Barcelona“ namuose žais su Liono „Olympique“, o Miunchene „Bayern“ priims „Liverpool“ ekipą. Abiejų porų pirmosios rungtynės baigėsi 0:0.

Turino „Juventus“–Madrido „Atletico“

Ispanijos ekipa į Turiną atvyko kišenėje turėdama persvarą 2:0, kurią užtikrino pirmosiose rungtynėse kritę Jose Gimenezo ir Diego Godino įvarčiai.

Statistika ir praeitis „Juventus“ komandai nėra palanki. Italijos komanda prieš „Atletico“ Čempionų lygoje kartą sužaidė lygiosiomis ir dukart pralaimėjo. Į ispanų vartus per šias rungtynes skriejo 31 smūgis, bet nekrito nei vienas įvartis.

Tačiau „Atletico“ treneris Diego Simeone prieš atsakomąją dvikovą buvo atsargus: „Juventus“ yra stipri komanda, turinti aukščiausio lygio žaidėjus visose pozicijose. Turime išlikti ramūs, būti kuklūs ir suprasti, kad žaidžiame prieš labai pajėgią komandą.

Tokios serijos yra padalytos į dvi dalis. Mes stengsimės pakreipti rungtynes ta kryptimi, kuri yra naudinga mums.“

Stopkadras/Diego Simeone emocijos
Stopkadras/Diego Simeone emocijos

Turino komandos strategas Massimiliano Allegri tiki, jog jo auklėtiniai pirmosiose rungtynėse tiesiog pernelyg atsipalaidavo.

„Pirmoje dvikovoje pirmasis kėlinys buvo geras, tačiau tada padarėme klaidą pagalvoję, jog pavojus jau praėjo, kai varžovai pataikė į skersinį. Turime eiti į aikštę agresyviai nusiteikę ir tikėtis didelės sirgalių paramos.

Antradienį turėsime atiduoti daug. Negalėsime sustingti sunkiu momentu, privalėsime atiduoti 100 procentų jėgų, kad po 90-ies minučių neturėtume dėl ko gailėtis“, – sakė M.Allegri.

„Scanpix“ nuotr./Massimiliano Allegri ir Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Massimiliano Allegri ir Cristiano Ronaldo

„Atletico“ komandai nepadės suspenduotas Thomasas Partey. Kol kas neaiški kapitono D.Godino situacija.

Turino ekipa veikiausiai versis be Sami Khediros, Juano Cuadrado ir Douglaso Costos.

Cristiano Ronaldo penktadienį liko ant atsarginių suolo, tačiau beveik neabejojama, kad portugalas aikštėje pasirodys.

Faktai:

  • Prieš Italijos komandas, vadovaujama Diego Simeone, „Atletico“ ekipa dar nėra pralaimėjusi (5 pergalės; 2 lygiosios). Per visas septynerias rungtynes buvo praleistas vos vienas įvartis, kurį 2014-siais mušė Kaka.
  • Turino klubas gali guostis tuo, kad „Atletico“ laimėjo vos vienerias iš paskutinių aštuonerių Čempionų lygos atkrintamųjų etapo išvykos rungtynių.
  • Šeši iš paskutinių septynių įvarčių, kuriuos praleido „Juventus“ komanda Čempionų lygoje, krito po standartinių situacijų (2 po 11 metrų baudinių, 2 po baudos smūgių, 1 po kampinio, 1 po tiesioginio baudos smūgio).

„Manchester City“–Gelzenkircheno „Shalke 04“

Nors pirmosios rungtynės Vokietijoje baigėsi Mančesterio klubo pergale 3:2, Pepas Guardiola sako, kad jo komandai reikės padaryti daug darbo, kad užsitikrintų kelialapį į ketvirtfinalį.

„Shalke 04“ futbolininkai, norėdami keliauti tolyn, privalės mušti bent du įvarčius „Etihad“ stadione.

„Tai, kas nutiko pirmose rungtynėse, gali nutikti ir antrosiose, – prisimindamas situaciją, kai „Shalke 04“ pirmavo 2:1 pirmojoje akistatoje, kalbėjo P.Guardiola. – Todėl galutinis rezultatas daug ko nekeičia. Vis dar turime padaryti daug darbo.

„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola
„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola

Bet kas gali nutikti šiame turnyre. Privalome atiduoti viską, ką galime, kad žengtume tolyn. Mes stengsimės sužaisti idealias rungtynes ir padaryti viską, kad iškovotume teigiamą rezultatą.“

Pastaruoju metu Vokietijos komandos forma yra prasta. Gelzenkircheno komanda pralaimėjo keturis iš paskutinių šešių savo mačų, įskaitant ir pirmąją akistatą prieš „Man City“.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“
„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“

Beje, Vokietijos čempionate nuo iškritimo į antrąjį divizioną ribos 14-oje vietoje žengiančią „Shalke 04“ ekipą skiria vos keturi taškeliai.

Anglijos komandai negalės padėti suspenduoti Nicolas Otamendi ir Fernandinho. Abu jie gavo korteles pirmajame mače. Tiesa, Fernandinho ir taip yra patyręs traumą.

Johnas Stonesas turėtų būti pasirengęs, o Kevinas De Bruyne ir vartininkas Claudio Bravo nežais.

Gelzenkircheno ekipai nepadės Danielis Caliguiri ir Omaras Mascarelis.

Faktai:

  • Čempionų lygos istorijoje visos komandos, mušusios tris įvarčius pirmosiose rungtynėse išvykoje, pateko į kitą etapą.
  • Skaičiuojant visus europinius turnyrus, „Man City“ klubas pralaimėjo vos vienerias rungtynes prieš Vokietijos komandas per paskutines 10 akistatų (7 pergalės; 2 lygiosios).
  • „Shalke 04“ Čempionų lygos atkrintamosiose laimėjo vos kartą per paskutinius devynis mačus (1 lygiosios; 7 pralaimėjimai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito