Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: „Liverpool“ triumfavo Milane, „Bayern“ nusvilo Austrijoje

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje sužaisti dar du aštuntfinalio pirmieji susitikimai. „Liverpool“ žengė tvirtą žingsnį į ketvirtfinalį, o kitas favoritas Miuncheno „Bayern“ skaudokai nudegė Austrijoje.
Denzelis Dumfriesas prieš Virgilą Van Dijką
Denzelis Dumfriesas prieš Virgilą Van Dijką / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Liverpool“ svečiuose 2:0 pranoko Milano „Inter“ ir prieš atsakomąją dvikovą savame „Anfield“ stadione gali jaustis pakankamai saugūs.

Nors žaidė svečiuose, Jurgeno Kloppo vyrai įrodinėjo, jog yra šios poros favoritai ir ne veltui laimėjo visas šešias grupės etapo rungtynes.

„Liverpool“ kur kas ilgiau kontroliavo kamuolį ir privertė Italijos čempionus žaisti savo aikštės pusėje, tačiau įdomiausia, kad pats pavojingiausias pirmojo kėlinio epizodas kilo būtent prie svečių vartų.

15-ąją minutę „Inter“ pavojingai išėjo į kontrataką ir Hakanas Čalhanoglu kirto į skersinį.

Antrajame kėlinyje jau Milano komanda turėjo nežymų pranašumą, bet 75-ąją minutę Trentas Alexanderis-Arnoldas pakėlė kampinį ir visus aplenkęs Roberto Firmino pasiuntė kamuolį galva į tolimą vartų kampą.

82-ąją minutę dar vienas T.Alexanderio-Arnoldo perdavimas į baudos aikštelę baigėsi Virgilo Van Dijko laimėta oro dvikova, o pirmas prie kamuolio suskubęs Mohamedas Salahas antrą kartą pasiuntė jį į vartus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Leroy'us Sane
AFP/„Scanpix“ nuotr./Leroy'us Sane

Kitame mače „Bayern“1:1svečiuose sužaidė su „Salzburg“ ir išvengė sensacingo pralaimėjimo tik pačioje mačo pabaigoje.

Juliano Nagelsmanno vyrai į Austriją atvyko po savaitgalį 2:4 patirto šalto dušo prieš „Bundesliga“ debiutantą „Bochum“ ir vėl turėjo daug problemų.

Nors bavarai ir buvo laikomi didžiuliais dvikovos favoritais, jauna ir drąsi Zalcburgo komanda turėjo kuo nustebinti.

Svečiai ilgiau kontroliavo kamuolį, bet austrai žaibiškai išeidavo į atakas. Vienas tokių išpuolių 20-ąją minutę baigėsi Karimo Adeyemi perdavimu, amerikietis Brendenas Aaronsonas dar lietė kamuolį, bet šis atiteko Chikwubuike Adamu ir dvidešimtmetis šovė neklysdamas.

Antrajame kėlinyje „Bayern“ buvo stipriai apgulę pirmą kartą Čempionų lygos atkrintamąsias pasiekusių austrų vartus, bet pramušti varžovų gynybą sekėsi ypač sunkiai.

Maža to, „Salzburg“ turėjo puikų šansą padvigubinti pranašumą, kai pasinaudojo svečių klaida ir Benjaminui Pavardui teko išmušinėti kamuolį iš tuščių vartų.

Visgi 89-ąją minutę krito įvartis ir į šeimininkų vartus. Po B.Pavardo perdavimo į baudos aikštelę pirmas prie kamuolio suskubo Kingsley Comanas ir smūgiu pažeme rezultatą išlygino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas