Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 06 /2019 03 07

Čempionų lyga: „Man Utd“ stebuklas Paryžiuje ir „Porto“ triumfas po pratęsimo

Trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygoje buvo žaidžiamos dar dvejos aštuntfinalio atsakomosios rungtynės. Prancūzijos sostinėje „Paris Saint Germain“ sensacingai 1:3 pralaimėjo „Manchester United“ ekipai, praleidę įvartį 90-ąją dvikovos minutę ir pasitraukė iš tolimesnės kovos. Pirmą dvikovą svečiuose Prancūzijos čempionai buvo laimėję 2:0.
Marcusas Rashfordas
Marcusas Rashfordas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors viso mačo metu Thomaso Tuchelio auklėtiniai ryškiai dominavo aikštėje, svečiai fantastiškai naudojosi retomis, bet šiurkščiomis šeimininkų klaidomis bei sukūrė vieną didžiausių stebuklų šį sezoną.

„Man Utd“ yra pirmasis klubas Čempionų lygos istorijoje, kuris sugebėjo žengti toliau, pralaimėjęs pirmą mačą namuose 0:2. Tarp aštuonių stipriausių žemyno komandų „raudonieji velniai“ pateko po penkių metų.

Kitame mače tarp „Porto“ ir „Roma“ prireikė net pratęsimo. Pirmąjį šių komandų mačą Italijoje šeimininkai laimėjo 2:1, o šį kartą per 90 minučių tokią pat pergalę pasiekė portugalai.

Komandoms teko žaisti pratęsimą, kurio pabaigoje VAR dėka paskirtas baudinys atnešė „Porto“ pergalę 3:1.

Antradienį pirmuosius bilietus į ketvirtfinalį iškovojo Amsterdamo „Ajax“ bei Londono „Tottenham Hotspur“ klubai.

„Paris Saint Germain“ – „Manchester United“ 1:3
(pirmos rungtynės 2:0, bendras rezultatas 3:3)
2' [0:1] Romelu Lukaku
12' [1:1] Juanas Bernatas
30' [1:2] Romelu Lukaku
90' [1:3] Marcusas Rashfordas (11m)

  • PSG (4-2-3-1): Gianluigi Buffonas; Thilo Kehreris, Thiago Silva, Presnelis Kimpembe, Juanas Bernatas; Marco Verratti, Marquinhosas, Dani Alvesas, Julianas Draxleris, Angelis Di Maria; Kylianas Mbappe.
  • „Man Utd“ (4-3-3): Davidas De Gea; Victoras Lindelofas, Ericas Bailly, Chrisas Smallingas, Luke'as Shaw; Ashley Youngas, Scottas McTominay'us, Fredas; Andreasas Pereira, Romelu Lukaku, Marcusas Rashfordas.

Dvikova Paryžiuje prasidėjo netikėtai. Dviejų įvarčių deficitą atsivežę Ole Gunnaro Solskjaero auklėtiniai sugebėjo pasižymėti jau 2-ąją dvikovos minutę.

Thilo Kehrero klaida pasinaudojo vienas prieš vartininką iššokęs Romelu Lukaku. Belgas šaltakraujiškai apsivarė Gianluigi Buffoną ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus – 1:0.

Tačiau iš vėžių šis praleistas įvartis šeimininkų neišmušė. Jau po dešimties minučių PSG surengė puikią ataką, kurios metu Kylianas Mbappe atliko tikslų perdavimą Juanui Bernatui ir šis iš kelių metrų „sušaudė“ Davidą De Gea – 1:1.

Nors PSG turėjo ryškią teritorinę persvarą, 30-ąją minutę į jų vartus įkrito dar vienas įvartis. Tas pats R.Lukaku pasinaudojo šiurkščia kamuolį nesėkmingai atmušusio G.Buffono klaida ir „Man Utd“ išsiveržė į priekį – 2:1.

Antrajame kėlinyje šeimininkai ryškiai dominavo aikštėje, turėjo ne vieną puikią progą pasižymėti, tačiau įmušti antrą kartą taip ir nesugebėjo, o savo šanso kantriai laukę „Man Utd“ futbolininkai buvo apdovanoti 90-ąją minutę.

Po Scotto McTominay'aus tolimo smūgio pašokęs Presnelis Kimpembe lietė kamuolį ranka savo baudos aikštelėje.

Mačo arbitras Damiras Skomina, peržiūrėjęs vaizdo įrašą ekrane, nusprendė skirti 11m baudinį, kurį jau per papildomą laiką realizavo Marcusas Rashfordas.

PSG išsigelbėti nepavyko ir „Man Utd“ sensacingai žengė į ketvirtfinalį.

Galima tik prisiminti, kad panašiu dramatišku būdu iš Čempionų lygos PSG iškrenta jau ne pirmą kartą. Užpernai aštuntfinalyje jie net 4:0 namuose sutriuškino „Barcelona“ ekipą, bet svečiuose krito net 1:6.

„Porto“ – „Roma“ 3:1
(pirmos rungtynės 1:2, bendras rezultatas 4:3)
26' [1:0] Tiquinho Soaresas
37' [1:1] Daniele De Rossi (11m)
53' [2:1] Moussa Marega
117' [3:1] Alexas Tellesas (11m)

  • „Porto“ (4-4-2): Ikeras Casillasas; Tellesas, Pepe, Felipe, Militao; Jesusas Corona, Danilo Pereira, Hectoras Herrera, Otavio, Tiquinho Soaresas, Moussa Marega.
  • „Roma“ (3-4-3): Robinas Olsenas; Ivanas Marcano, Konstantinas Manolas, Juanas Jesusas; Rickas Karsdorpas; Stevenas N'Zonzi, Daniele De Rossi, Aleksandras Kolarovas; Nicolo Zaniolo, Diego Perotti, Edinas Džeko.

Porto mieste vietos klubas gyvybiškai svarbų įvartį irgi įmušė gana anksti. Nuo pat dvikovos pradžios Sergio Conceicao auklėtiniai užgulė svečių vartus, bet vis pritrūkdavo tikslumo.

Visgi 26-ąją minutę suklydo Konstantinas Manolas. Graikas aikštės viduryje prarado kamuolį, o tuo pasinaudoję šeimininkai nuskubėjo prie „Roma“ vartų ir Tiquinho Soaresas išvedė „Porto“ į priekį.

Tačiau šeimininkų džiaugsmas truko neilgai. 37-ąją minutę į „Porto“ vartus buvo skirtas 11m baudinys kurį užtikrintai realizavo „Roma“ kapitonas Daniele De Rossi.

53-ąją minutę „Porto“ sugebėjo išlyginti bendrą rezultatą. Po puikaus Jesuso Coronos perdavimo kamuolį „uždarė“ Moussa Marega – 2:1.

Per likusį laiką įvarčių nebuvo įmušta, tad visa kova persikėlė į pratęsimą.

Jo metu Romos futbolininkai buvo kiek aktyvesni, tačiau galiausiai džiaugėsi ne jie.

117-ąją minutę už Alessandro Florenzi timptelėjimą priešininkui už marškinėlių į „Roma“ vartus buvo skirtas baudinys. Jis paskirtas taip pat po to, kai teisėjas iš Turkijos Cüneytas Çakıras peržiūrėjo epizodą VAR pagalba.

Baudinį užtikrintai realizavo Alexas Tellesas ir išvedė „Porto“ į ketvirtfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito