Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: darbą užbaigę „Real“ ir „Man City“ nuskriejo į ketvirtfinalį

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio dėlionėje liko tik du nežinomieji. Madrido „Real“ ir „Manchester City“ klubai laimėjo ir antruosius aštuntfinalio mačus bei prisijungė prie keturių anksčiau bilietus į ketvirtfinalį iškovojusių komandų.
Sergio Ramosas
Sergio Ramosas / „Scanpix“ nuotr.

Madrido ir Mančesterio klubai prisijungė prie „Porto“, Dortmundo „Borussia“, „Paris Saint-Germain“ ir „Liverpool“ komandų, kurios kelialapius tarp aštuonių stipriausių iškovojo praėjusią savaitę.

Madrido „Real“ – Bergamo „Atalanta“ 3:1 (pirmos rungtynės 1:0, bendras rezultatas 4:1)
34' Karimas Benzema [1:0]
60' Sergio Ramosas (iš 11 m) [2:0]
83' Luisas Murielis [2:1]
85' Marco Asensio [3:1]

Madrido „Real“ klubas užbaigė darbą, pradėtą prieš tris savaites Bergame ir antrą kartą įveikė Italijos komandą.

Po traumų sugrįžusių Karimo Benzema, Sergio Ramoso ir Federico Valverde sulaukęs karališkasis klubas atsargiai pradėjo rungtynes ir per pirmą pusvalandį pavojingų išpuolių beveik nesurengė, tačiau gynyboje stovėjo užtikrintai. Kiek geresnį šansą turėjo tik Robinas Gosensas, bet jo mėginimą pačioje mačo pradžioje užgesino Thibaut Courtois.

Situacija aikštėje staiga pasikeitė 34-ąją minutę, kuomet grubią klaidą prie savų vartų padarė „Atalanta“ vartininkas.

Jo spirtą kamuolį kamuolį perėmęs Luka Modričius susiorientavo situacijoje ir atliko precizišką perdavimą K.Benzema, o šiam teliko nuginkluoti vartininką ir išvesti „Real“ į priekį.

„Scanpix“ nuotr./Karimas Benzema
„Scanpix“ nuotr./Karimas Benzema

Savo persvarą ispanai įtvirtino antrajame kėlinyje. Jo pradžioje pavojingą reidą surengęs Vinicius Junioras įvarčiu apmaudžiai nepasižymėjo, bet jau po kelių minučių, rungtynėse sužaidus beveik valandą, jo reidą pražanga sustabdė varžovas Rafaelis Toloi'us ir į „Atalanta“ vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys. Jį nepriekaištingai realizavo „Real“ kapitonas S.Ramosas.

Bergamo klubui vilčių 83-ąją minutę nuostabiu baudos smūgiu dar suteikė Luisas Murielis, tačiau jau po minutės visą intrigą išsklaidė greitoje atakoje laisvu plotu pasinaudojęs ir kaire koja kamuolį į tinklą nukreipęs Marco Asensio.

Į Čempionų lygos ketvirtfinalį Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai sugrįžo po dviejų nesėkmingų sezonų, kai oponentai juos eliminavo jau aštuntfinalyje.

„Real“ (4-3-3): Thibaut Courtois, Ferland'as Mendy, Raphaelis Varane'as, Sergio Ramosas, Nacho Fernandezas, Luka Modričius, Toni Kroosas, Federico Valverde, Vinicius Junioras, Karimas Benzema, Lucasas Vazquezas,

„Atalanta“ (3-4-2-1): Marco Sportiello, Beratas Djimsiti, Cristianas Romero, Rafaelis Toloi'us, Robinas Gosensas, Matteo Pessina, Martenas de Roonas, Joakimas Maehle, Mario Pašaličius, Ruslanas Malinovskis, Luisas Murielis.

„Manchester City“ – Menchengladbacho „Borussia“ 2:0 (pirmos rungtynės 2:0, bendras rezultatas 4:0)
12' Kevinas De Bruyne [1:0]
18' Ilkay'us Gundoganas [2:0]

Kaip ir pirmasis susitikimas, taip ir antrasis komandų mūšis vyko Budapešto Ferenco Puškašo arenoje, nes dėl britiškos COVID-19 mutacijos buvo apribotos galimybės patekti į Didžiąją Britaniją.

Kaip ir pirmajame susitikime, „Man City“ futbolininkai dominavo aikštėje ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Šįsyk ją pavyko įtvirtinti jau per pirmąsias 20 rungtynių minučių. Sužaidus vos 11 minučių galingu smūgiu iš už baudos aikštelės driokstelėjo Kevinas De Bruyne, o kamuolys nuo skersinio lėkė į tinklą.

„Scanpix“ nuotr./Besidžiaugiantys „Manchester City“ futbolininkai
„Scanpix“ nuotr./Besidžiaugiantys „Manchester City“ futbolininkai

Praėjus vos šešioms minutėms skirtumą padvigubino Ilkay'us Gundoganas. Jį prieš vartus perdavimu išvedė Philas Fodenas, o Vokietijos rinktinės saugas įtvirtino „Man City“ persvarą.

Likęs rungtynių laikas jau tapo tik formalumu. Savų progų turėjo abi komandos, geriausius šansus švaistė „Man City“ alžyrietis Riyadas Mahrezas, tačiau pramušti gynėjų ir vartininkų nepavyko nė vienam žaidėjui ir „miestiečiai“ pasišvilpaudami nulėkė į Čempionų lygos ketvirtfinalį.

Šiame etape „Manchester City“ žais ketvirtą kartą iš eilės. Tiesa, visi trys praėję bandymai buvo nesėkmingi ir Pepo Guardiolos komanda krito dar ketvirtfinalyje.

„Manchester City“ (4-3-3): Edersonas, Joao Cancelo, Rubenas Diasas, Johnas Stonesas, Kyle'as Walkeris, Ilkay'us Gundoganas, Rodri, Bernardo Silva, Philas Fodenas, Kevinas De Bruyne, Riyadas Mahrezas.

„Borussia“ (4-3-1-2): Yannas Sommeris, Ramy Bensebaini, Nico Elvedi, Matthiasas Ginteris, Stefanas Laineris, Denisas Zakaria, Florianas Neuhausas, Jonas Hoffmanas, Larsas Stindlis, Marcusas Thuramas, Breelas Embolo.

Likę du atsakomieji aštuntfinalių mačai bus žaidžiami trečiadienio vakarą. Titulą ginantis Miuncheno „Bayern“ bandys išsaugoti susikurtą pranašumą prieš Romos „Lazio“, o Londono „Chelsea“ mėgins eliminuoti Ispanijos čempionato lyderį Madrido „Atletico“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito