Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga sugrįžta: Anglijos klubų akistata ir „Liverpool“ tekęs portugališkas riešutas

Kovą dėl UEFA Čempionų lygos nugalėtojo titulo tęsia aštuoni klubai. Antradienį ir trečiadienį vyks pirmosios ketvirtfinalio rungtynės.
Mauricio Pochettino ir Josepas Guardiola
Mauricio Pochettino ir Josepas Guardiola / „Scanpix“ nuotr.

„Tottenham Hotspur“ – „Manchester City“

Pasak daugelio futbolo specialistų, didžiausią intriga turėtų būti Anglijos komandų – „Manchester City“ ir Londono „Tottenham Hotspur“ akistatoje. Šios ekipos pirmą kartą susitiks tarpusavyje Europos turnyruose.

Nors „Tottenham Hotspur“ pastaruoju metu stringa Anglijos „Premier“ lygoje, nors Londono klubas senokai neteko realių galimybių kovoti dėl šalies čempiono vardo, tai nieko nereiškia. Mauricio Pochettino auklėtiniai puikiai rungtyniauja Čempionų lygoje. Jie aštuntfinalyje bendru rezultatu 4:0 pranoko Dortmundo „Borussia“.

Grupės varžybose „Tottenham Hostpur“ nepatyrė nė vieno pralaimėjimo. „Manchester City“ treneris Pepas Guardiola sakė, kad abi komandos turi vienodus šansus prasibrauti į pusfinalį.

Per visą klubų istoriją jie tarpusavyje galynėjosi net 161 kartą. Minimaliai pirmauja „Manchester City“. „Miestiečiai“ iškovojo 61 pergalę, patyrė 60 pralaimėjimų, o 35 dvikovos baigėsi taikiai. Tiesa, Mančesterio ekipa laimėjo paskutinius tris mačus prieš „Tottenham Hotspur“.

„Manchester City“ su „Liverpool“ kaunasi dėl Anglijos pirmenybių čempiono titulo. Mančesterio komanda turi dviem taškais mažiau, bet Liverpulio futbolininkai žaidė vienomis rungtynėmis daugiau. „Tottenham Hotspur“ grumiasi dėl vietos pirmajame ketverte.

Iš pastarųjų penkerių rungtynių įvairiose varžybose „Manchester City“ triumfavo visose, o „Tottenham Hotspur“ – tik dvejose. Šis klubas pirmą kartą šio sezono Čempionų lygų žais ne garsiajame „Wembley“, o naujai pastatytame savajame stadione, kuris oficialiai atidarytas tik balandžio pradžioje (jame telpa 62 tūkst. žmonių).

„Liverpool“ – „Porto“

Antradienį „Liverpool“ namie taip pat priims „Porto“ futbolininkus.

Nors Anglijos klubas yra laikomas ryškiu poros favoritu, jiems pirmajame mače teks kautis be puikiai šį sezoną rungtyniaujančio Andy Roberstono.

Kairysis gynėjas yra diskvalifikuotas dėl geltonų kortelių ir dvikovą turės praleisti.

Visgi panašių rūpesčių turi ir „Porto“ treneriai. Žaidimo organizatorius Hectoras Herrera bei gynybą cementuojantis Pepe taip pat bus priversti praleisti pirmą dvikovą dėl kortelių, o kairysis gynėjas Alexas Tellesas pastaruoju metu kentė klubo skausmus.

„Porto“ ketvirtfinalį buvo pasiekę prieš ketverius metus, o tarp keturių stipriausių žemyno komandų pastarąjį kartą buvo 2004-aisiais, kai vadovaujami Jose Mourinho virš savo galvų iškėlė Čempionų lygos trofėjų.

„Lauke šilta, beldžiasi pavasaris, o mes vis dar kovojame dėl dviejų svarbių titulų. Viskas yra puiku. Esame puikios formos, bet neabejoju, kad ir „Porto“ pasistengs pademonstruoti geriausią futbolą, tad mūsų laukia rimta kova“, – kalbėjo „Liverpool“ strategas Jurgenas Kloppas.

Jo oponentas Sergio Conceicao puikiai supranta, kad ne „Porto“ yra šios poros favoritas, tačiau futbole, anot stratego, nutinka daug gražių ir netikėtų dalykų.

„Liverpulio komanda yra aukščiausio lygio. Puikiai suprantame, kad niekas nenorėjo į porą gauti šios komandos, bet esame kupini ambicijų parodyti geriausią futbolą“, – kalbėjo portugalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas