Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 13 /00:35

Ispanų triumfas: „Villarreal“ pravirkdė Miuncheną, K.Benzema ištraukė „Real“

UEFA Čempionų lygoje antradienio vakarą paaiškėjo pirmieji du pusfinalių dalyviai. Vienu jų sensacingai tapo „Villarreal“ klubas, o kitą bilietą po Karimo Benzema įvarčio pratęsime iškovojo Madrido „Real“.
Karimas Benzema
Karimas Benzema / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį sezoną UEFA Europos lygoje triumfavęs „Villarreal“ klubas išvykoje 1:1 sužaidė su vienu turnyro favoritų Miuncheno „Bayern“, bet žengė į pusfinalį dėl namuose iškovotos pergalės 1:0.

Bavarai dominavo su kamuoliu didžiąją rungtynių dalį ir atliko net šešiskart daugiau smūgių (24-4), bet Unai Emery auklėtinių tvarkingą gynybą jiems sekėsi pralaužti sunkiai.

Tą padaryti „Bayern“ pavyko tik 52-ą minutę. Netoli savo vartų suklydo „Villarreal“, Thomasas Mulleris surado Robertą Lewandowskį, o lenkas pasinaudojo šansu pelnydamas jau 13-ąjį įvartį Čempionų lygoje šiame sezone.

Juliano Nagelsmanno komanda stengėsi pasiekti ir antrą įvartį bei išvengti pratęsimo, bet galiausiai buvo nubausti patys.

Viljarealio miesto klubo žaidėjai pabėgo į greitą ataką, o Manuelį Neuerį tiksliu smūgiu 88-ą minutę šokiravo po keitimo pasirodęs Samuelis Chukwueze.

Šis įvartis lėmė istorinį „Villarreal“ klubo triumfą – ispanai tik antrą kartą pateko į Čempionų lygos pusfinalį, kuriame žais prieš „Liverpool“ arba Lisabonos „Benfica“.

Pirmąsyk „submarinai“ pusfinalyje žaidė 2005-2006 m. sezone, kai ketvirtfinalyje eliminavo Milano „Inter“, bet kovoje dėl finalo nusileido Londono „Arsenal“ klubui.

Įdomu tai, kad staigmeną U.Emery komanda pateikė ir aštuntfinalyje, kai eliminavo Turino „Juventus“ po pergalės net 3:0 išvykoje.

Kitose rungtynėse Madrido „Real“ buvo atsidūręs labai nepavydėtinoje padėtyje, bet išsikapstė iš jos ir eliminavo praėjusio sezono Čempionų lygos nugalėtojus Londono „Chelsea“ futbolininkus.

Madridiečiai pratęsimo pareikalavusiose rungtynėse namuose pralaimėjo 2:3, tačiau žengė į pusfinalį, nes svečiuose prieš savaitę nugalėjo 3:1.

„Chelsea“ į Madridą atsivežtą deficitą sušvelnino sužaidus mažiau nei 15 minučių, kai baudos aikštelėje išniręs ir Timo Wernerio perdavimo sulaukęs varžovų vartininką Thibaut Courtois nuginklavo Masonas Mountas.

Iš karto po pertraukos „Chelsea“ pasiekė ir antrą įvartį. Po abejotino arbitro sprendimo paskirti kampinį įvartį galva 51-ą minutę pelnė gynėjas Antonio Rudigeris.

63-ą minutę Marcosas Alonso fantastišku smūgiu įmušė ir trečiąjį „Chelsea“ įvartį, bet teisėjas iš Lenkijos po VAR peržiūros jį atšaukė dėl minimalaus ispano prisilietimo prie kamuolio ranka.

Jau po kelių minučių Karimas Benzema vos nepelnė pirmojo „Real“ įvarčio, bet jo galva smūgiuotas kamuolys trenkėsi į skersinį.

Galiausiai, trečias rungtynių įvartis vis dėlto krito į madridiečių vartus. 75-ą minutę T.Werneris suklaidino kelis „Real“ gynėjus baudos aikštelėje ir pasiuntė kamuolį į tinklą, suteikdamas „Chelsea“ persvarą dvejų rungtynių akistatoje.

Bet pranašumą „aristokratai“ išlaikė neilgai. 80-ą minutę Luka Modričius meistriškai atliko perdavimą išorine pėdos dalimi, o jį „uždarė“ vos keliomis minutėmis anksčiau po keitimo aikštėje pasirodęs Rodrygo – 1:3 tapo rezultatas Madride ir 4:4 per dvejas rungtynes.

Per likusį pagrindinį laiką įvarčių komandos nepasiekė, tad „Real“ ir „Chelsea“ teko žaisti pratęsimą.

Jo pradžioje triumfavo jau „Real“ žaidėjai – Vinicius atliko perdavimą K.Benzema, o prancūzas pelnė dvyliktąjį savo įvartį šio sezono Čempionų lygoje, išvesdamas „Real“ į pusfinalį, nes „Chelsea“ per likusį pratęsimo laiką pasižymėti nesugebėjo.

Likę du atsakomieji ketvirtfinalių susitikimai bus žaidžiami rytoj. Madrido „Atletico“ namuose priims „Manchester City“ (pirmosios rungtynės 0:1), o būtent šios poros nugalėtojai pusfinalyje žais prieš „Real“. Dar viename ketvirtfinalyje „Liverpool“ bandys užbaigti pradėtą darbą prieš Lisabonos „Benfica“ (pirmosios rungtynės 3:1).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas