Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Liverpool“ stebuklas Čempionų lygoje: sutriuškinta „Barcelona“ ir žygis į finalą  

Stebuklas. Tokiu žodžiu galima apibūdinti tai, kas antradienio vakarą nutiko Liverpulio „Anfield“ stadione. „Liverpool“ futbolininkai atsakomajame UEFA Čempionų lygos pusfinalyje sugebėjo 4:0 sutriuškinti „Barcelona“ ekipą ir pasiekė revanšą už prieš savaitę patirtą triuškinantį pralaimėjimą 0:3. Mersisaido komanda antrus metus iš eilės žais Čempionų lygos finale.
Britain_Soccer_Champions_League_07083.jpg-393dd
Divockas Origi

Įspūdingiausia tai, kad šį rezultatą Jurgeno Kloppo auklėtiniai pasiekė neturėdami net dviejų gyvybiškai svarbių savo atakos lyderių Mohamedo Salaho ir Roberto Firmino.

Tai buvo vos trečias kartas turnyro istorijoje, kai pusfinalyje komanda sugeba panaikinti trijų įvarčių deficitą. 1971-aisiais tokį stebuklą sukūrė Atėnų „Panathinaikos“, o 1986-aisiais – ta pati „Barcelona“. Tiesa, vėliau abi šios komandos pralaimėjo finale.

Beje, tris įvarčius „raudonieji“ sugebėjo panaikinti ir pastarajame laimėtame savo Čempionų lygos finale, kai 2005-aisiais po baudinių serijos nukovė „Milan“. Iš viso stipriausiu Senojo žemyno klubu Liverpulio klubas yra tapęs penkis sykius.

Panašiu būdu Ernesto Valverde auklėtiniai Čempionų lygą palieka antrus metus iš eilės. Pernai ketvirtfinalyje „Barcelona“ 4:1 namuose sutriuškino „Roma“ ekipą, bet Italijoje gavo neatremiamą antausį 0:3.

Šeimininkai puikiai pradėjo akistatą. Jau 6-ąją minutę kamuolys suspurdėjo katalonų vartų tinkle. Puikiai sužaidęs Sadio Mane perėmė kamuolį, po to sekė Jordano Hendersono reidas į baudos aikštelę ir smūgis į Marcą-Andre ter Stegeną, o prie atšokusio kamuolio pirmas suskubo Divockas Origi – 1:0.

Praleidę įvartį, katalonai pastebimai atkuto. Svečiai ilgiau kontroliavo kamuolį, o Lionelis Messi turėjo dvi puikias progas rezultatą išlyginti, bet komandos ilsėtis išėjo Mersisaido komandai būnant priekyje vienu įvarčiu.

Antrojo kėlinio pradžioje Liverpulio komanda sugebėjo įmušti dar kartą. Luisas Suarezas atsidūręs prieš šeimininkų vartus įmušti nesugebėjo, o po kelių minučių po keitimo aikštėje pasirodęs Georginio Wijnaldumas smeigė „vinį“ iš kelių metrų ir sugebėjo dar labiau priartinti „Liverpool“ prie stebuklo.

Bet ir tai dar nebuvo viskas. Po poros minučių tas pats G.Wijnaldumas „Barcos“ baudos aikštelėje iššoko aukščiau už visus varžovus ir galva pelnė trečią įvartį – 3:0.

„Barcelona“ futbolininkai šio smūgio neatlaikė. 79-ąją minutę šeimininkai pasinaudojo labai apmaudžia katalonų klaida gynyboje, kai jie nesugebėjo tinkamai sustoti besigindami nuo kampinio.

Trentas Alexanderis-Arnoldas fantastiškai išnaudojo varžovų aplaidumą ir staigiai perdavė kamuolį į baudos aikštelę Divockui Origi, o šis netrukdomas galingu smūgiu pelnė ir ketvirtą įvartį – 4:0.

Priremta prie sienos, „Barca“ bandė organizuoti šeimininkų vartų šturmą, tačiau įmušti taip ir nesugebėjo, tad pergalės šokį šoko J.Kloppas ir jo vaikinai.

LiverpoolBarcelona

„Liverpool“ – „Barcelona“ 4:0
(Pirmos rungtynes – 0:3, bendras rezultatas – 4:3)

7' [1:0] Divockas Origi
54' [2:0] Georginio Wijnaldumas
56' [3:0] Georginio Wijnaldumas
79' [4:0] Divockas Origi

„Liverpool“ (4-3-3): Alissonas Beckeris; Andrew Robertsonas, Virgilas Van Dijkas, Joelis Matipas, Trentas Alexanderis-Arnoldas; Jamesas Milneris, Fabinho, Jordanas Hendersonas; Divockas Origi, Sadio Mane, Xherdanas Shaqiri.

„Barcelona“ (4-3-3): Marcas-Andre ter Stegenas; Sergi Roberto, Gerardas Piquet, Clementas Lenglet, Jordi Alba; Arturo Vidalis, Sergio Busquetsas, Ivanas Rakitičius; Lionelis Messi, Luisas Suarezas, Philippe'as Coutinho.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai