Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Čempionų lygos durų neatvėręs V.Dambrauskas: „Dėl šio tikslo dirbau visą savo gyvenimą“

Valdas Dambrauskas buvo per mažą žingsnį nuo savo didžiausios karjeros pergalės, tačiau laimingos akimirkos dar teks palaukti. Antradienio vakarą lietuvio vadovaujamas Bulgarijos čempionas Razgrado „Ludogorec“ 2:1 namuose pranoko Švedijos stipriausią ekipą „Malmo“, bet į Čempionų lygos grupių etapą žengė būtent jie, nes prieš savaitę namuose buvo nugalėję 2:0.

„Šį kartą viskas buvo kur geriau, Mes jau geriau žinojome savo oponentą, sugebėjome prisitaikyti. Parodėme visai kitą savo veidą, kuris mane nudžiugino kur kas labiau. Buvome labai arti trečiojo įvarčio ir viskas galėjo persikelti į pratęsimą, tačiau pagrindinė mūsų nesėkmės priežastis – pirmas susitikimas. Komandų lygių skirtumas toje dvikovoje buvo pernelyg didelės. Negalėjome atsakyti niekuo. Bendrai, skirtumas tarp komandų nebuvo didelis, bet iš savo klaidų pasimokėme per vėlai“, – po atsakomojo mačo kalbėjo V.Dambrauskas.

44-erių pakruojiškis neslėpė, kad tai yra vienas didžiausių jo karjeros pralaimėjimų.

„Asmeniškai man tai yra didžiulis nusivylimas. Dėl šios akimirkos dirbau labai sunkiai ir ne tik šią savaitę, bet visą savo gyvenimą. Nueiti tokį ilgą kelią ir užkliūti už paskutinio barjero niekada nėra lengva. Panašią patirtį jau turėjau keletą kartų, dabar tai vėl nutiko. Visgi svarbiausia yra pasimokyti iš tokių klaidų. Mano galva, pergalės ir pralaimėjimai yra neatsiejama futbolo dalis. Pralaimėjimai veda į sėkmę. Rytoj turėsime laisvą dieną, tačiau nuo ketvirtadienio dirbsime dar sunkiau, kad kitą sezoną vėl būtume toje pačioje vietoje ir galbūt pasiektume savo tikslą“, – kalbėjo lietuvis.

V.Dambrauskas tapo pirmuoju Lietuvos treneriu, kurio vadovaujamas klubas žais UEFA Europos lygos grupių turnyre.

Paklaustas, kokių oponentų norėtų, specialistas šypsojosi.

„Norėtųsi stiprių ir gerų varžovų, nes tik žaisdamas su tokiais tu gali tobulėti ir eiti į priekį. Mūsų tikslas yra Čempionų lyga, žaisti su geriausiais iš geriausių. Taigi jei galėčiau rinktis varžovus, rinkčiau pačias stipriausias komandas. Ir mano žaidėjai darytų tą patį“, – buvo įsitikinęs treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas