Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mančesteris verkia, Londonas triumfuoja: „Chelsea“ laimėjo Čempionų lygą!

Porto mieste, „Dragao“ stadione šeštadienio vakarą nusileido šio sezono Čempionų lygos uždanga. Po 90-ties minučių kietos, atkaklios ir akiai malonios kovos triumfo šokį šoko Londono „Chelsea“ komanda. Thomaso Tuchelio vadovaujami „aristokratai“ finale 1:0 palaužė Anglijos čempionus „Manchester City“.
„Manchester City“ – Londono „Chelsea“
„Manchester City“ – Londono „Chelsea“ / „Scanpix“ nuotr.

Jau pati rungtynių pradžia sufleravo, kad mūšis dėl titulo bus karštas ir patrauklus net ir neutraliems žiūrovams. Ir tai pasiteisino. Nuo pat mačo pradžios abi komandos buvo labai aktyvios puolime ir kūrė progas.

Pirmajame kėlinyje keletą nuostabių galimybių pasižymėti turėjo „Chelsea“ sezono nelaimėlis Timo Werneris, bet vokiečiui niekaip nepavyko nukreipti kamuolio į tinklą.

Ir jei T.Werneris vertė griebtis už galvų „aristokratų“ sirgalius, tai jo tautietis Kai’us Havertzas sukūrė šventę 42-ąją minutę. Puolėją nuostabiu perdavimu iš gilumos surado Masonas Mountas, K.Havertzas prasimetė kamuolį pro Edersoną ir pelnė įvartį prieš pat pertrauką.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ – Londono „Chelsea“
„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ – Londono „Chelsea“

Tai buvo pirmasis šio 21-rių puolėjo įvartis Čempionų lygoje per 20 žaistų rungtynių.

Antrajame kėlinyje „Man City“ patyrė rimtą sukrėtimą. Kevinas De Bruyne susidūrė galvomis su Antonio Ruedigeriu ir buvo pasiųstas į nokautą. Ilgai gulėjo ant vejos Mančesterio ekipos kapitonas, vėliau stojosi ant kojų ir tęsti susitikimo negalėjo.

„Man City“ ieškojo išlyginamojo įvarčio visomis išgalėmis laikui bėgant, o „Chelsea“ laukė progų kontratakuoti ir uždaryti rungtynes. Vis tik rezultatas taip ir nepakito iki pat finalinio teisėjo švilpuko.

Tai buvo pirmas istorijoje „miestiečių“ iš Mančesterio finalas, tačiau Pepui Guardiolai įsirašyti į istorijos vadovėlius su Anglijos klubu nepavyko.

Thomasas Tuchelis galiausiai triumfavo pajėgiausiame Senojo Žemyno turnyre, pernai vokietis nudirigavo „Paris Saint-Germain“ iki finalo, tačiau jame krito prieš Miuncheno „Bayern“.

„Chelsea“ klubas Čempionų lygoje triumfavo antrą kartą, pirmą savo titulą „aristokratai“ buvo laimėję 2011-12 metų sezone.

Rungtynių eiga. „Manchester City“ – Londono „Chelsea“ 0:1

Antras kėlinys. „Man City“ – „Chelsea“

Pabaiga. Tai yra viskas! „Chelsea“ laimi Čempionų lygą. Sveikinimai „aristokratų“ sirgaliams, užuojauta „Man City“ gerbėjams.

Ačiū, kad sekėte rungtynes su 15min. Sekmadienį finalo atgarsius rasite mūsų portale. Iki!

90+3 min. „Man City“ vartininkas Edersonas jau blaškosi palei vidurio liniją savo komandos atakų metu. Reikia rizikuoti.

90 min. Pagrindinis laikas baigėsi, ką tik gerą progą turėjo „Man City“. Pridėtos net 7 minutės, stabdymų išties buvo labai daug.

87 min. Th.Tuchelis emocingai užvedinėja sirgalius tribūnose. Labai emocingas treneris, prisijungęs prie komandos sezono viduryje, tačiau kuriantis stebuklus. Dar kelios minutės ir jis galbūt taps didvyriu šiauriniame Londone.

84 min. Laikas bėga itin greitai, o „Man City“ įvarčiu nekvepia. Vis tik žinome, kad ši komanda pajėgi varžovus bausti bet kurią akimirką.

77 min. S.Aguero žengia į aikštę, tai yra paskutinės jo rungtynės „Man City“ klube. Ar legenda išgelbės komandą?

75 min. Neblogą ataką užsuko „Man City“, bet baudos aikštelėje skriejančio kamuolio surasti nepavyko niekam.

73 min. Atrodė, kad C.Pulisičius pasižymės, tačiau neišnaudoja tiesiog nuostabios progos amerikietis. Štai kaip į šį epizodą reagavo treneris Th.Tuchelis.

70 min. Aikštėje po keitimo pasirodęs Christianas Pulisičius tapo pirmuoju amerikiečiu, žaidžiančiu Čempionų lygos finale.

62 min. Reikalavo 11 metrų baudinio „Man City“ futbolininkai, jų manymu baudos aikštelėje ranka sužaidė R.Jamesas, tačiau arbitras rodo, kad kamuolys iš pradžių atsitrenkė į krūtinę, o tik tada į ranką.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ – Londono „Chelsea“
„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ – Londono „Chelsea“

59 min. Štai taip. K.De Bruyne yra keičiamas. Tas susidūrimas, panašu, pasiuntė į nokdauną Mančesterio komandos kapitoną. Milžiniška netektis atsiliekančiai komandai.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ – Londono „Chelsea“
„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ – Londono „Chelsea“

55 min. Oi koks skaudus susidūrimas. K.De Bruyne galvomis susidūrė su A.Ruedigeriu. Pastarasis nubaustas geltona kortele, tačiau panašu, kad labiau nukentėjo „Man City“ kapitonas iš Belgijos.

46 min. Prasidėjo antrasis kėlinys.

Pirmas kėlinys. „Man City“ – „Chelsea“ 0:1

45 min. Viskas, pirmas kėlinys baigėsi. Geresnėmis nuotaikomis į rūbinę pasitarimui keliauja „Chelsea“.

42 min. ĮVARTIS! Triumfas „Chelsea“ sirgalių tribūnoje! K.Havertzas sulaukė nuostabaus M.Mounto perdavimo iš gilumos, nelengvai, bet prasimetė kamuolį pro Edersoną ir pasiuntė įvartį į „Man City“ vartus. Tai yra pirmasis K.Havertzo įvartis Čempionų lygoje.

41 min. Reikia pagerbti „Chelsea“ vartininką E.Mendy. Jis yra pirmasis afrikietis vartų sargas Čempionų lygos finalų istorijoje.

38 min. Liūdnas vaizdas. Thiago Silva susiėmęs už galvos palieka aikštę, 36-rių vidurio gynėjas patyrė traumą ir negali rungtyniauti. Aikštėje pasirodo Andreasas Christensenas.

37 min. Greitą išpuolį suorganizavo N.Kante, tačiau nesėkmingai baudos aikštelėje kamuolį taisėsi K.Havertzas.

34 min. I.Gundoganas tampa pirmuoju geltoną kortelę gavusiu šių rungtynių žaidėju.

30 min. Prabėgo jau pusvalandis?! Laikas tiesiog skrieja, kai futbolas toks puikus!

28 min. Nuostabi proga Ph.Fodenui, tačiau laiku ir vietoje Londono ekipą išgelbėjo A.Ruedigeris.

23 min. „Opta“ skaičiuoja, kad nė vienas „Premier“ lygos žaidėjas, skaičiuojant visus turnyrus, neiššvaistė tiek progų, kiek T.Werneris šį sezoną. Vokietis vėjais paleido jau 26 galimybes.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Timo Werneris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Timo Werneris

14 min. Na, T.Werneris yra tikras „Chelsea“ nelaimėlis. Dar viena jo proga ir vėl vokietis nesugeba nuginkluoti vartininko – jo smūgis skrieja tiesiai į Edersoną. Visą sezoną puolėjas iš Vokietijos yra linčiuojamas dėl nesugebėjimo paversti puikių progų įvarčiais.

10 min. K.Havertzas puikiai surado T.Wernerį baudos aikštelėje, tačiau tautiečiui į kamuolį pataikyti nepavyko. Iškart nurūko į kontrataką „Man City“. Rungtynių pradžia daug žadanti.

8 min. Koks puikus Edersono perdavimas per visą aikštę! R.Sterlingas prie kamuolio spėjo, tačiau R.Jamesas ir E.Mendy gelbsti „Chelsea“.

5 min. Aktyviai pradėjo abi komandos rungtynes. „Man City“ agresyviai užspaudė „Chelsea“ jau pirmoje atakoje, po kelių minučių Londono komanda buvo pavojingai priartėjusi prie varžovų vartų, tačiau K.Havertzo į baudos aikštelę siųstą kamuolį sugavo Edersonas.

1 min. Na ką, rungtynės jau prasidėjo! Mačui vadovaus teisėjas Antonio Miguelis Mateu Lahozas iš Ispanijos. Tikėkimės, jis netaps pagrindine tema po rungtynių.

Likus 1 min. Oho kokia finalo atidarymo programa! UEFA nepagailėjo finansų, kad sukurtų puikų šou.

Likus 5 min. Tik primename, kad, jei nugalėtojai nepaaiškės per 90 minučių, bus žaidžiami du pratęsimo kėliniai po 15 min. Jei ir tada rezultatas bus lygus, matysime 11 metrų baudinių seriją.

Komandos turi po penkis keitimus, vieną papildomą dar gautų pratęsime. Žinoma, bus naudojamas ir VAR.

„Man City“ formaliai yra namų komanda, dėl to žais sau įprastomis žydromis aprangomis. Gero futbolo, 15min draugai!

Likus 10 min. Sirgaliai stadione. Kokie širdžiai malonūs šie vaizdai!

Likus 15 min. Štai tokį emocingą linkėjimą pasiuntė „Chelsea“ legenda D.Drogba.

Likus 35 min. Šiek tiek statistikos. Paskutinės septynios komandos, debiutavusios Čempionų lygos finale, patyrė pralaimėjimą. Nelaimėlių sąrašas toks: „Valencia“ 2000-siais, Lėverkuzeno „Bayern“ 2002-siais, „Monaco“ 2004-siais, Londono „Arsenal“ 2006-siais, „Chelsea“ 2008-siais, „Tottenham Hotspur“ 2019-siais ir PSG pernai. Ar pavyks „mėlyniesiems“ pakeisti šią tendenciją?

Likus 45 min. Kol dar turime laiko, paspėliokime, kas šiandien triumfuos.

Likus 50 min. Na, „Chelsea“ sirgaliai, prisiminkite tai, kas, tikime, jūsų atmintyje įstrigę labai giliai – Didier Drogbos įvartį, išplėšusį pratęsimą. Priminsime, kad tada 4:3 baudinių seriją prieš „Bayern“ laimėjo Roberto Di Matteo auklėtiniai.

Likus 1 val. Paaiškėjo startinės komandų sudėtys. Įdomu tai, kad Pepas Guardiola į vienuoliktuką neįtraukė nė vieno atraminio saugo: nežais nuo mačo pradžios nei Fernandinho, nei Rodri. Kaip pastebi „Sky Sports“, bent vienas iš jų pradėjo kol kas visas „mėlynųjų“ rungtynes šį sezoną. Įdomus stratego ėjimas.

Starto sudėtys:

„Man City“: Edersonas; Kyle'as Walkeris, Oleksandras Zinchenko, Rubenas Diasas, Johnas Stonesas; Kevinas De Bruyne, Ilkay'us Gundoganas, Bernardo Silva; Riyadas Mahrezas, Raheemas Sterlingas, Philas Fodenas.

„Chelsea“: Edouardas Mendy; Antonio Ruedigeris, Thiago Silva, Reece'as Jamesas; Benas Chilwellas, Jorginho, N'Golo Kante, Cesaras Azpilicueta; Timo Werneris, Masonas Mountas, Kai'us Havertzas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas