Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Čempionų lygos karalius – įspūdingą kelionę pergale finale pabaigęs Madrido „Real“

Madrido „Real“ nužengė ilgą ir sudėtingą kelią šį sezoną Čempionų lygoje, bet svarbiausia, jog nukeliavo iki pat pabaigos – nugalėtojų taurės. Čempionų lygos finale Paryžiaus stadione šeštadienį Madrido „Real“ 1:0 įveikė „Liverpool“ ir iškovojo 14-ąjį trofėjų per klubo istoriją.

„Liverpool“ surengė daugiau pavojingų atakų, bet vienintelį įvartį vėlyvą šeštadienio vakarą pelnė Madrido „Real“.

Madrido „Real“ greita ataka 59 minutę neatrodė pavojinga, bet po Federico Valverde smūgio kamuolys nuskriejo į kitą pusę tarsi perdavimas, o kitoje atakos pusėje prie virpsto išdygęs Vinicius Junioras buvo laiku ir vietoje – 21 metų brazilas pasiuntė kamuolį į vartus, pasinaudojęs, kad Trentas Alexander-Arnoldas paliko jį be priežiūros.

„Scanpix“ nuotr./Vinicius Junioras pelnė įvartį.
„Scanpix“ nuotr./Vinicius Junioras pelnė įvartį.

Tikruoju Madrido komandos didvyriu tapo vartininkas Thibout Courtois.

30-metis belgas sugėrė net devynis smūgius, tarp jų tris Mohamedo Salaho bandymus, ne kartą pademonstravęs supermeno instinktus ir gelbėjęs Madrido komandą, kai labiausiai reikėjo.

„Šiandien niekas negalėjo sutrukdyti mano kelyje, – sakė Th.Courtois. – Aš buvau pasirengęs laimėti Čempionų lygą nesvarbu, kas nutiktų.“

Carlo Ancelotti tapo pirmuoju treneriu, kuris iškovojo ketvirtą Čempionų lygos trofėjų – italas jau kėlė aukštyn taurę per pirmąjį savo darbų etapą Madrido klube 2014 metais, o dar anksčiau du titulus buvo pelnęs prie „Milan“ vairo (2003 ir 2007 m.).

„Scanpix“ nuotr./Čempionų lygos finalas: „Liverpool“ – Madrido „Real“. Carlo Ancelotti.
„Scanpix“ nuotr./Čempionų lygos finalas: „Liverpool“ – Madrido „Real“. Carlo Ancelotti.

„Real“ nukeliavo sudėtingu maršrutu Čempionų lygoje, kuri prasidėjo netikėtu pralaimėjimu Tiraspolio „Šerif“ ekipai iš Moldovos, bet paskui Ispanijos klubas parodė čempionišką charakterį.

Jie įveikė „Paris Saint-Germain“ aštuntfinalyje, o paskui eliminavo du praėjusio sezono finalininkus – Londono „Chelsea“ ir „Manchester City“.

Paryžiaus, Londono ir Mančesterio klubus „Real“ įveikė, nors turėjo vytis ir mušti įvarčius per visas dvikovas.

O galiausiai Ispanijos čempionai palaužė ir „Liverpool“, šį sezoną jau laimėjusį dvi taures Anglijoje ir tik tašku atsilikusį nuo titulo „Premier“ čempionate.

Per pirmąją rungtynių dalį „Liverpool“ dominavo 40 minučių, surengė aštuonis smūgius į vartus, kai „Real“ nė vieno, bet galiausiai pirmojo kėlinio pabaigoje būtent Madrido komandos ataka sukėlė daugiausiai diskusijų.

Teisėjas net kelias minutes laukė VAR sprendimo, kai greitoje atakoje pabėgęs Karimas Benzema buvo praradęs kamuolį, bet po Liverpulio vartininko ir gynėjo nesusikalbėjimo jį atgavo ir pasiuntė į vartus. Tačiau galiausiai VAR įvarčio neįskaitė dėl nuošalės.

Rungtynės vėlavo

Madrido „Real“ ir „Liverpool“ futbolininkai buvo pasirengę žaisti, bet Čempionų lygos finalas Paryžiuje vėlavo.

Finalas prasidėjo pusvalandžiu vėliau, nes kilo sirgalių spūstys prie Paryžiaus stadiono tribūnų.

22 val. vietoj starto švilpuko žaidėjams iš naujo teko atlikti apšilimą. Rengėjai stūmė futbolo šventės pradžią tolyn, nes tūkstančiai Anglijos sirgalių strigo prie stadiono įėjimo vartų.

Vyko chaosas ir neramumai, kuriuos tramdyti turėjo policija. Ji pasitelkė ir ašarines dujas.

Naujienų agentūra AP pranešė, kad futbolo sirgaliai, neturėję bilietų, bandė prasiveržti pro apsaugą į stadioną. AP pastebėjo du sirgalius – vienas jų vilkėjo Liverpulio aprangą ir buvo pargriautas stadiono pareigūnų bei išvestas pro vartus.

Kitas sirgalius ištrūko iš pareigūnų ir nurūko į stadiono tribūnas.

„Scanpix“ nuotr./Čempionų lygos finalas: „Liverpool“ – Madrido „Real“. Sirgaliai lipa per tvorą.
„Scanpix“ nuotr./Čempionų lygos finalas: „Liverpool“ – Madrido „Real“. Sirgaliai lipa per tvorą.

Buvo pastebimos didelės Liverpulio sirgalių eilės, kai tebuvo likusios 40 minučių iki mačo pradžios.

„Scanpix“ nuotr./Prieš Čempionų lygos rungtynes kilo chaosas dėl sirgalių spūsčių.
„Scanpix“ nuotr./Prieš Čempionų lygos rungtynes kilo chaosas dėl sirgalių spūsčių.

Nuo 22.30 val. rungtynių svarbiausius momentus fiksavo 15min:

Antrasis kėlinys: 1:0 „Real“ naudai

95 min. Viskas – Liverpulio futbolininkams trūko jėgų pabaigoje, o „Real“ iškovojo 14-ąjį Čempionų lygos trofėjų per klubo istoriją.

90 min. „Liverpool“ šturmas nėra stiprus, bet teisėjas pridėjo penkias papildomas minutes.

82 min. Ir vėl Th.Courtois gelbėja „Real“. M.Salahas susikūrė dar vieną galimybę, bet 30-metis vartininkas šįvakar yra tikras stebukladarys ir, be abejonės, geriausias žaidėjas aikštėje.

„Scanpix“ nuotr./Thibout Courtois.
„Scanpix“ nuotr./Thibout Courtois.

65 min. „Liverpool“ atliko pirmą keitimą: Diogo Jota pakeitė Luisą Diazą.

65 min. Pirmoji Liverpulio ekipos proga po praleisto įvarčio – M.Salaho pavojingą smūgį iš už baudos aikštelės ribų atrėmė Th.Courtois.

59 min. Įvartis! Madrido „Real“ greita ataka neatrodė pavojinga, bet po Federico Valverde smūgio kamuolys nuskriejo į kitą pusę tarsi perdavimas, o kitoje atakos pusėje prie virpsto išdygęs Vinicius Junioras buvo laiku ir vietoje – 21 metų brazilas pasiuntė kamuolį į vartus, pasinaudojęs, kad Trentas Alexander-Arnoldas paliko jį be priežiūros.

„Scanpix“ nuotr./Vinicius Junioras pelnė įvartį.
„Scanpix“ nuotr./Vinicius Junioras pelnė įvartį.

53 min. Liverpulio futbolininkai toliau rengia varžovų vartų apgultį.

Kodėl neįskaitytas įvartis:

Buvęs teisėjas Peteris Waltonas „BT SPort“ taip paaiškino pirmojo kėlinio pabaigoje įvykusią situaciją: „Tai – lengva. Benzema buvo nuošalėje. Kitaip būtų, jei kamuolys tyčia jam būtų perduotas.

Dėl kamuolio kovojęs Fabinho neperdavė jam kamuolio, jis nežaidė su K.Benzema.“

„Scanpix“ nuotr./Čempionų lygos finalas: „Liverpool“ – Madrido „Real“. Karimas Benzema smūgiavo, bet įvartis nebuvo įskaitytas.
„Scanpix“ nuotr./Čempionų lygos finalas: „Liverpool“ – Madrido „Real“. Karimas Benzema smūgiavo, bet įvartis nebuvo įskaitytas.

Pirmasis kėlinys: 0:0.

45 min. „Liverpool“ 40 minučių žaidė geriau ir vien tik jis kūrė progas, o S.Mane pataikė virpstą. Tačiau vienintelė „Real“ proga kėlinio pabaigoje baigėsi K.Benzema smūgiu į vartus iš arti – ginčytinas momentas, bet galiausiai teisėjai neįskaitė įvarčio.

„Scanpix“ nuotr./Čempionų lygos finalas: „Liverpool“ – Madrido „Real“. VAR neįskaitė „Real“ įvarčio.
„Scanpix“ nuotr./Čempionų lygos finalas: „Liverpool“ – Madrido „Real“. VAR neįskaitė „Real“ įvarčio.

44 min. Karimas Benzema iš arti pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau teisėjas pakėlė nuošalės vėliavėlę. Tai buvo chaotiška veiksmų virtinė baudos aikštelėje, kurią VAR nagrinėjo net kelias minutes, kol paskelbė, kad įvartis neįskaitytas.

„Scanpix“ nuotr./Čempionų lygos finalas: „Liverpool“ – Madrido „Real“. K.Benzema įvartis neįskaitytas.
„Scanpix“ nuotr./Čempionų lygos finalas: „Liverpool“ – Madrido „Real“. K.Benzema įvartis neįskaitytas.

Greitoje atakoje kamuolį gavęs K.Benzema kone prarado jį, bet Ibrahima Konate ir Alissonas atsitrenkė vienas į kitą, kamuolys tarsi atšoko į Fabinho, prieš vėl patenkant ant K.Benzemą kojos, kuria prancūzas pelnė įvartį.

40 min. Kol kas 8:0 pagal smūgius į vartus Liverpulio futbolininkų naudai. Bet tikrasis rezultatas lieka 0:0.

35 min. Dar vienas Liverpulio lyderio M.Salaho smūgis. Šįkart egiptietis smūgiavo galva, bet tiesiai į vartininką.

30 min. „Real“ kol kas kenčia gynyboje. Karališkasis klubas sunkiai praeina pro Liverpulio spaudimą ir bando surengti žaibiškas atakas – kelios jos galėjo baigtis pavojingai, jei ne paskutiniu momentu išdygę Anglijos klubo gynėjai.

20 min. Koks Th.Courtois šuolis! S.Mane išsivadavo iš Madrido komandos gynėjų globos ir lupo smagų smūgį – kamuolys skriejo į vartų kampą, bet ten jį pasiekė „Real“ vartininko ilgos rankos, nuo kurios kamuolys atšoko į virpstą.

„Scanpix“ nuotr./Čempionų lygos finalas: „Liverpool“ – Madrido „Real“. Sadio Mane.
„Scanpix“ nuotr./Čempionų lygos finalas: „Liverpool“ – Madrido „Real“. Sadio Mane.

15 min. Pirmas pavojingas smūgis! M.Salahas gavo kamuolį baudos aikštelėje, bet klastingą egiptiečio smūgį atrėmė nuostabiai reagavęs Madrido komandos vartininkas Thibaut Courtois.

10 min. Pirmosios dešimt minučių finale prabėgo be pavojingų atakų. Abi komandos tarsi žvalgosi, matosi, kad visas veiksmas laukia priešakyje.

Mačo pradžia

Čempionų lygos himnas nuskambėjo daugiau nei pusvalandžiu vėliau, o 22 val. turėjusios prasidėti rungtynės startavo 22.35 val.

Komandų starto sudėtys:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas