Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos ketvirtfinalis: aristokratų kova ir P.Guardiolos teiginiai apie E.Haalandą

Aštuoni klubai antradienį ir trečiadienį nuo 22 val. stoja į pirmąsias rungtynes UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje. 15min pristato keturias poras.
Erlingas Brautas Haalandas
Erlingas Brautas Haalandas / „Scanpix“ nuotr.

Antradienis: „Manchester City“ – Dortmundo „Borussia“

„Manchester City“ vargu ar gali būti geresnės sportinės formos, o Dortmundo klubas vėl įsuko į nestabilaus žaidimo vėžes.

Mančesterio futbolininkai tvirtai pirmauja „Premier“ lygoje, o balandžio mėnesį pasitiko kaip itin įsibėgėjusi komanda, kuri vis dar gali nuskinti net keturis titulus šį sezoną – „City“ laimėjo 26 iš 27 pastarųjų rungtynių visose varžybose.

Čempionų lygos titulas lieka sunkiausiai pasiekiamas, o treneris Pepas Guardiola vėl pajus priminimus apie pastarųjų trejų metų iškritimus ketvirtfinalyje ir įžvalgas, kad per svarbiausius mūšius Europoje katalonas pergudrauja pats save, bandydamas paruošti komandą taktiškai.

Dortmundo klubas čiuožinėja Vokietijos lygoje, o praėjusį savaitgalį patirtas pralaimėjimas 1:2 Frankfurto „Eintracht“ komandai labai atsilieps šansams iškovoti kelialapį į kito sezono Čempionų lygą. Dabar Edino Terzičiaus treniruojama „Borussia“ tėra penkta ir septyniais taškais atsilieka nuo „Eintarcht“ likus septyniems turams iki Bundeslygos čempionato pabaigos.

Klausimų dėl ateities kelia ir nuolat garsiai aptarinėjamos „Borussia“ jaunosios žvaigždės Erlingo Haalando galimybės išvykti, o būtent „Manchester City“ yra vienas iš tų klubų, kurie aktyviai domisi Norvegijos futbolininku. Jei „Borussia“ nepavyks patekti į kito sezono Čempionų lygos varžybas, tai tikrai padidins E.Haalando išvykimo tikimybę.

20-metis norvegas šiuo metu yra rezultatyviausias šio sezono Čempionų lygos žaidėjas, pelnęs 10 įvarčių.

„Tokio amžiaus žaidėją, pelniusį tokią gausybę įvarčių, nėra lengva surasti ir praeityje, tiesą sakant, – pirmadienį apie E.Haalandą kalbėjo P.Guardiola. – Skaičiai kalba patys už save. Taip nutinka, nes jis gali įmušti ir dešine koja, ir kaire, gali greitose atakose, gali baudos aikštelėje, kai komanda dominuoja ir kai kontraatakuoja, gali įmušti ir galva.

Jis yra fantastiškas puolėjas. Visi tai žino. Ir aklas žmogus suvoks, kad jis yra geras puolėjas. Nebūtina būti treneriu, kad tai suprastum.”

„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola
„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola

P.Guardiola atsisakė spekuliuoti E.Haalando galimo persikėlimo iš Dortmundo į Mančesterį tema, pareiškęs, kad „City“ gal net neieškos keitimo argentiniečiui Sergio Aguero, kuris paliks klubą po šio sezono.

Anot trenerio, „City“ negali sau leisti brangaus puolėjo. Rekordinis klubo sandoris buvo Rubenas Diasas – vidurio gynėjas, už kurį Mančesterio klubas sumokėjo Lisabonos „Benfica“ komandai 68 mln. eurų pernai, o nuo tada susilaikė nuo didelių išlaidų rinkoje.

„Vienam žaidėjui išleisti dideli pinigai nesuteikia pranašumo laimėti, – sakė P.Guardiola. – Futbolas yra komandinis žaidimas. Visi prisideda – vaikinai, kurie nežaidžia, personalas, visi.

Kol kas klubas nusprendė nemokėti 100 mln. svarų už žaidėją. Galbūt ateityje tai įvyks, jei klubas nuspręs, kad tai būtina dėl komandos ateities 5–10 metų į priekį ar kitų priežasčių. Tačiau kol kas klubas, vadovai, sporto direktorius, nusprendė, kad nedarysime to.

Antradienis: Madrido „Real“ – „Liverpool“

Tai dviejų Europos futbolo aristokratų dvikova – per abu klubus jie laimėjo Čempionų lygą 19 kartų, o dabar pasitinka ketvirtfinalį.

13 kartų šį turnyrą laimėjęs Madrido „Real“ nepralaimi varžybose nuo sausio 30 dienos ir yra grįžęs į lenktynes dėl Ispanijos čempiono titulo, nors vis dar nėra laikomas favoritu.

„Taip, manau, tiesa, kad esame neįvertinti, – nesiginčijo Madrido komandos treneris Zinedine'as Zidane'as. – Mes nusipelnėme daugiau. Turime labai kovingą sudėtį. Žinau, ką sugebame.“

Puolėjo Karimo Benzema sportinė forma yra įspūdinga. Prancūzas pelnė devynis įvarčius per septynis pastaruosius mačus, tarp jų ir Čempionų lygos aštuntfinalyje su Bergamo „Atalanta“.

„Scanpix“ nuotr./Karimas Benzema
„Scanpix“ nuotr./Karimas Benzema

„Liverpool“ rodo atsigavimo ženklus, o tai siejama su Fabinho sugrįžimu žaisti iš vidurio gynėjo į vidurio saugo poziciją, taip pat Diogo Jotos pagijimu po traumos.

Praėjusio sezono Anglijos čempionai greitai bus nukarūnuoti, bet pastarosiose trejose rungtynėse „Liverpool“ nepraleido nė vieno įvarčio.

Nors abejonių dėl gynybos lieka, komandų svoris pasikeitė per pastaruosius kelerius metus nuo tada, kai Ispanijos klubas nugalėjo Čempionų lygos finale Liverpulio ekipą 2018 metais.

„Nuo to finalo „Liverpool“ laimėjo Čempionų lygos titulą, o mes praradome Cristiano Ronaldo, bet komandų lygio skirtumas nėra toks didelis“, – drąsinosi Madrido komandos gynėjas Nacho Fernandezas.

Madrido „Real“ pasitinka dvikovą be dviejų pagrindinių vidurio gynėjų -traumuoto Sergio Ramoso ir COVID-19 susirgusio Raphaelio Varane'o, o taip pat vis dar laukiamas Edeno Hazardo sugrįžimas, nes belgas gydosi dar vieną traumą.

Trečiadienis: Miuncheno „Bayern“ – Paryžiaus „Saint-Germain“

Beveik užsitikrinęs devintą Vokietijos čempiono titulą iš eilės, Miuncheno „Bayern“ gali nukreipti dėmesį į Čempionų lygos karūnos gynybą.

Bundeslygoje Miuncheno futbolininkai atitrūko 7 taškais, kai šeštadienį įveikė artimiausią persekiotoją „Leipzig“, o dabar rengiasi praėjusio sezono Čempionų lygos finalo pakartojimui.

Paryžiuje augęs Kingsley Comanas pelnė vienintelį įvartį „Bayern“ praėjusių metų Čempionų lygos finale, o dabar jam vėl gali tekti daugiau atsakomybės, nes kelio traumą gydosi rezultatyviausias Miuncheno ekipos puolėjas Robertas Lewandowskis.

Leonas Goretzka pelnė pergalingą įvartį mače su Leipcigo klubu, o rezultatyvioje atakoje dalyvavo ir Thomas Mulleris bei Joshua Kimmichas. Visi šie trys žaidėjai rungtyniauja įspūdingai šį sezoną ir turėtų užtušuoti R.Lewandowskio spragą.

PSG bus be dviejų geriausių vidurio saugų. Marco Verratti sužaidė nuostabiai per aštuntfinalyje 4:1 laimėtas rungtynes prieš „Barcelona“, bet italas užsikrėtė koronavirusu per Italijos rinktinės varžybų langą – rungtynėse su Bulgarija susižeidęs M.Verratti nežaidė mače Vilniuje su Lietuva, bet neišvengė antrojo užsikrėtimo – jis buvo iškritęs dėl COVID-19 ir šių metų sausį.

„Scanpix“ nuotr./Marco Verratti
„Scanpix“ nuotr./Marco Verratti

Dėl diskvalifikacijos negalės žaisti ir kitas vidurio saugas Leandro Paredesas. Tad daugiau atsakomybės teks Danilo Pareirai ir Idrissai Gueyve. Jiems reikės pasistengti, kad neleistų dominuoti „Bayern“, bet prireiks bendražygių pagalbos.

Trečiadienis: „Porto“ – Londono „Chelsea“

„Porto“ yra laikomas didžiausiu ketvirtfinalio netikėtumu, kai eliminavo Turino „Juventus“ su Cristiano Ronaldo aštuntfinalyje.

Portugalijos klubas bandys pasiekti pusfinalį pirmą kartą nuo 2004 metų, kai triumfavo Čempionų lygoje tada su Edgaru Jankausku sudėtyje.

2019 metais Porto klubas buvo pasiekęs ketvirtfinalį, bet tada jį nugalėjo tuometinis čempionas „Liverpool“.

Londono „Chelsea“ pradėjo žaisti žymiai geriau, kai Thomas Tuchelis pakeitė Franką Lampardą trenerio poste sausį. Vadovaujant vokiečiui „Chelsea“ žengė per 14 nepralaimėtų rungtynių seriją, kurioje buvo ir dvi pergalės prieš Madrido „Atletico“ Čempionų lygos aštuntfinalyje.

„Scanpix“ nuotr./Thomasas Tuchelis
„Scanpix“ nuotr./Thomasas Tuchelis

Serija nutrūko per netikėtą pralaimėjimą 2:5 „West Bromwich Albion“ praėjusį šeštadienį, bet prieš tai prie vairo stovint Th.Tucheliui „Chelsea“ praleido vos du įvarčius. Šįkart Londono klubas žais be vidurio saugo N'Golo Kante, kuris susižeidė kelį per rinktinių varžybų langą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento