Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 01 /23:58

Čempionų lygos spektaklyje – „Barcelona“ negailestingi dūriai „Liverpool“ gynybai

„Barcelona“ futbolininkai surengė aukščiausio lygio pasirodymą ir trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygos pusfinalio pirmose rungtynėse net 3:0 namuose sutriuškino „Liverpool“ ekipą. Ispanijos čempionų titulą praėjusį savaitgalį užsitikrinę katalonai įkėlė vieną koją į Madride vyksiantį finalą, o vakaro ryškiausia žvaigžde vėl tapo du įvarčius įmušęs Lionelis Messi.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dvikovą aktyviau pradėjo šeimininkai, bet „Liverpool“ labai pavojingai kontratakavo. Visgi pirmieji progą džiaugtis turėjo „Barcelona“ futbolininkai.

26-ąją minutę Jordi Alba atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, o joje „Liverpool“ gynybos bokštą Virgilą Van Dijką aplenkęs Luisas Suarezas į savo buvusios komandos vartus įmušė pirmą įvartį.

Maža to, dar prieš šį epizodą Jurgenas Kloppas turėjo atlikti priverstinį keitimą. Traumą patyrusį Naby Keitą aikštės viduryje pakeitė Jordanas Hendersonas.

Antrajame kėlinyje iniciatyva jau priklauso „Liverpool“ futbolininkams. 60-ąją minutę po gražios atakos puikią progą pasižymėti turėjo Jamesas Milneris, bet šovė tiesiai į Andre ter Stegeną.

Rasti rakto nuo katalonų vartų Mersisaido futbolininkams taip ir nepavyko, o 75-ąją minutę teko iš savo vartų kamuolį imti dar kartą.

Po Sergi Roberto reido kamuolys atšoko Luisui Suarezui, tačiau nepatogiai mušęs urugvajietis pataikė į skersinį. Visgi nuo jo kamuolys atšoko atgal į aikštę ir pirmas prie jo suskubęs Lionelis Messi įtvirtino persvarą.

Bet ir tai dar nebuvo viskas. 82-ąją minutę nuostabų sezoną žaidžiantis L.Messi atliko fenomenalų baudos smūgį ir kamuolys suspurdėjo viršutiniame „Liverpool“ vartų kampe – 3:0.

Iš karto po šio epizodo nuostabią progą sušvelninti rezultatą turėjo Mohamedas Salahas, bet iš artimo atstumo pataikė į virpstą.

Per pridėtą laiką katalonai turėjo puikią progą įmušti ir ketvirtą įvartį, bet išbėgus keturiems „Barcelona“ žaidėjams prieš vieną varžovą, viskas baigėsi L.Suarezo smūgiu į gynėją.

BarcelonaLiverpool

„Barcelona“ – „Liverpool“ 3:0
26' [1:0] Luisas Suarezas
75' [2:0] Lionelis Messi
82' [3:0] Lionelis Messi

„Barcelona“ (4-3-3): Andre ter Stegenas; Jordi Alba, Clementas Lenglet, Gerardas Pique, Sergi Roberto; Arturo Vidalis, Sergio Busquetsas, Ivanas Rakitičius; Philippe'as Coutinho, Luisas Suarezas, Lionelis Messi.

„Liverpool“ (4-3-3): Alissonas Beckeris; Joe Gomezas, Joelis Matipas, Virgilas Van Dijkas, Andrew Robertsonas; Jamesas Milneris, Fabinho, Naby Keita; Mohamedas Salahas, Sadio Mane, Georginio Wijnaldumas.


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito