Čempionų titulą į Vilnių sugrąžinęs Aliaksejus Baga palieka „Žalgirį“

Po ketverių metų pauzės A lygos čempionų sostą susigrąžinęs Vilniaus „Žalgiris“ bus priverstas ieškotis naujo vyriausiojo trenerio. 15min šaltinių teigimu, Aliaksejus Baga kitą sezoną sostinės komandos netreniruos.

15min žiniomis, 39-erių baltarusis jau atsisveikino su kai kuriais „Žalgirio“ ekipos nariais.

Šių metų pradžioje prie „Žalgirio“ vairo stojęs A.Baga į sostinę sugrąžino du iš trijų Lietuvos futbolo trofėjų.

Dar vasario pabaigoje jo komanda LFF Supertaurės rungtynėse nugalėjo Marijampolės „Sūduvą“, o praėjusį šeštadienį prieš suvalkiečius laimėjo ir lemiamą A lygos mūšį.

LFF taurėje „Žalgiris“ žygį baigė pusfinalyje, po pratęsimo nusileidęs tai pačiai „Sūduvai“, o UEFA Europos lygos atrankoje peržengė vieną etapą, kol antrame suklupo prieš stipriausią Norvegijos komandą Budės „Glimt“.

15min iš karto po auksinio A lygos mūšio šeštadienį klausė A.Bagos, ar yra galimybių, kad šis ir kitą sezoną treniruos „Žalgirį“, tačiau baltarusis tuomet nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Praėjo visai nedaug laiko po pergalės ir paskutinių rungtynių, todėl dabar visas emocijas norėtųsi nukreipti šventei ir džiaugsmui, o ne galvoti apie ateities planus, – sakė specialistas. – Ateitis labai nenuspėjama, ypatingai šiuo laiku, nes matome, kaip viskas keičiasi. Apie ateitį nieko konkrečiau negaliu pasakyti, dabar tiesiog noriu pasidžiaugti šia pergale.“

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“

Vis dėlto Baltarusijos ir Kazachstano žiniasklaida dar prieš savaitę trimitavo, kad A.Baga jau pasiekė susitarimą su į aukščiausiąją Kazachstano futbolo lygą sugrįžtančiu „Aktobe“ klubu.

Anot vesti.kz, A.Baga jau yra sutaręs su „Aktobe“ dėl dvejų metų kontrakto. Jį abi pusės parašais turėtų sutvirtinti dar lapkritį.

Anot kazachų žiniasklaidos, A.Bagai bus keliamas tikslas sugrąžinti „Aktobe“ į europinius turnyrus.

Iš Barysavo miesto kilusiam A.Bagai „Žalgiris“ buvo pirmoji karjeros stotelė užsienyje. 2011-2018 m. jis dirbo gimtojo miesto BATE klubo trenerio asistentu, o 2018-2019 m. pats stojo prie šios komandos vairo ir tapo Baltarusijos čempionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito