Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cristiano Ronaldo – apie sunkią vaikystę ir skaudų pralaimėjimą

Antradienį pasirodymą „Euro 2016“ pradeda Portugalijos rinktinė su Cristiano Ronaldo priešakyje. Prieš Europos futbolo čempionatą Portugalijos rinktinės žvaigždė davė išskirtinį interviu UEFA svetainei. Turtingiausias pasaulio sportininkas papasakojo apie kelią į šlovę ir karčią patirtį Europos pirmenybėse.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

Apie savo vaikystę:

Mano pusbroliai visuomet žaidė futbolą ir aš norėjau pabandyti. Žaidžiau kieme ir mokykloje. Madeiros saloje gyvenau iki 11-os metų, tuomet persikėliau į Lisaboną.

Mano vaikystė buvo gera. Buvau normalus vaikas, kuris svajojo kažką pasiekti futbolo pasaulyje.

Tėvams buvo labai sunku išleisti mane tokiame amžiuje iš Madeiros. Tai buvo sunkiausias jų gyvenimo sprendimas.

Mano karjerai tai buvo didelis postūmis, nes aš iš karto prisijungiau prie jaunimo komandų ir 15-os jau žaidžiau „Sporting“ dublerių komandoje. Po metų treniravausi su pagrindine komanda.

Viskas vyko labai greitai. Aš jau žinojau, kad būsiu profesionalus futbolininkas.

Apie likimą:

Kai būdamas mažas, stebėjau rungtynes, visada žinojau, kad ir aš ten žaisiu. Tai sunku paaiškinti, bet mane tai motyvavo. Aš žaidžiau futbolą gatvėje ir sakiau sau, kad vieną dieną būsiu profesionalus futbolininkas.

Luisas Figo, Rui Costa ir Fernando Couto buvo mano herojai. Aš viską apie juos žinojau ir žinojau, kad vieną dieną žaisiu kartu su jais. Taip pat stebėjau „Manchester United“, Madrido „Real“, „Valencia“ ir „AC Milan“ žaidimą. Žinojau, kad būsiu profesionalas.

Apie debiutą Portugalijos rinktinėje:

Per vieną savaitę aš debiutavau „Manchester United“ ir Portugalijos rinktinėje. Tai buvo viena iš geriausių savaičių mano gyvenime. 2003 metų rugpjūčio 16 dieną debiutavau mače su „Bolton“, o rugpjūčio 20 d. žaidžiau su Kazachstanu. Viskas įvyko labai greitai. Debiutuoti rinktinėje yra ypatingas momentas.

Apie pralaimėjimą „Euro 2004“ finale Graikijai:

Tai buvo sunkus momentas. Sunku pralaimėti namuose Graikijai, kai žinojome, kad turime unikalią galimybę tapti Europos čempionais. Tačiau tai futbolo dalis. Futbolas mane daug ko išmokė – niekas nėra užtikrinta.

Tai, kas yra tiesa šiandien, gali būti melas rytoj. Komanda gali būti labai gera vieną dieną ir siaubinga kitą. Jeigu tai nutiko, reiškia, Dievas to norėjo ir mes turime galvoti apie ateitį.

Nacionalinės rinktinės ateitis yra šviesi ir Portugalija laimės kažką didelio, Europos ar pasaulio čempionatą.

Apie Europos čempionatą:

Europos ir pasaulio čempionatai visuomet yra ypatingi. Tai nuostabios akimirkos ir nepamirštami momentai žaidėjo karjeroje. Mano CV bus dar vienas Europos čempionatas. Aš laimingas ir jaučiuosi privilegijuotas, kad tiek kartų esu jame dalyvavęs. Čia gali nutikti bet kas. Manau, kad Portugalija yra geros formos, atrankoje pasirodėme labai gerai.

Apie savo futbolo filosofiją:

Nuo 18 metų su pasididžiavimu atstovauju Portugalijai. Žinau, kad esu pavyzdys ne tik savo šalyje, bet ir visame pasaulyje. Mano prioritetas yra žaisti futbolą ir tai daryti gerai. Už aikštės ribų noriu turėti gerą įvaizdį, ypač vaikams. Mes esame jų pavyzdžiai ir jie iš mūsų pasiima labai daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas