Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Beckhamo valdomas klubas prisiviliojo pasaulio čempioną ir taikosi į kitas žvaigždes

Savo gyvavimą dar tik pradedanti Majamio „Inter“ komanda jau kelia bangas futbolininkų rinkoje – Davido Beckhamo valdoma JAV futbolo ekipa prisiviliojo 2018-ųjų pasaulio čempioną Blaise'ą Matuidi.
Davido Beckhamo valdomoje komandoje žais Blaise'as Matuidi
Davido Beckhamo valdomoje komandoje žais Blaise'as Matuidi / „Scanpix“ nuotr.

Tik šių metų kovą pirmąsias savo oficialias rungtynes sužaidusi „Inter“ su 33-ejų prancūzu sudarys trejų metų sutartį.

Saugas pastaruosius tris sezonus atstovavo Turino „Juventus“ klubui, o šis futbolininkui siūlė Italijoje žaisti ir toliau. Visgi B.Matuidi pasirinko naują karjeros iššūkį, nors Majamio komanda jam pasiūlė mažesnį atlyginimą.

D.Beckhamas ir B.Matuidi yra gerai pažįstami dar nuo tų laikų, kai anglas pats žaidė futbolą – 2013-aisiais jie kartu atstovavo Paryžiaus „Saint-Germain“ klubui. Anglas kontraktą su „Inter“ pasirašiusį prancūzą pasveikino „Instagram“ socialiniame tinkle.

Jau 84 rungtynes Prancūzijos rinktinėje sužaidęs ir prieš dvejus metus Rusijoje pasaulio čempionu tapęs B.Matuidi taps puikiu impulsu naujai „Inter“ komandai, kuri tik šiemet pradėjo savo egzistavimą.

Kol kas tik penkis mačus JAV futbolo pirmenybėse MLS sužaidęs Floridos klubas patyrė penkis pralaimėjimus, tad B.Matuidi įsigijimas D.Beckhamo klubui svarbus dar ir dėl įvaizdžio pataisymo.

„Kartais kelias yra ilgas ir tam, kad galėtum judėti į priekį, reikia atsikvėpti, – teigė D.Beckhamas. – „Manchester United“, Madrido „Real“, „La Liga“ ir „Premier“ lyga nebuvo sukurtos per dieną. Komandoms ir žaidėjams prireikia laiko užaugti, bet kai tai pagaliau nutinka, sunkūs laikai lieka toli praeityje.“

B.Matuidi įsigijimu legendinio anglo vadovaujamas klubas apsiriboti nežada.

„Inter“ kurį laiką domėjosi PSG klubą paliekančiu Edinsonu Cavani, tačiau šis galiausiai pasirinko Lisabonos „Benfica“. Kitas Majamio klubo taikinys – Willianas, – veikiausiai iškeis Londono „Chelsea“ į kitą to paties miesto klubą „Arsenal“.

D.Beckhamo akys šiuo metu labiausiai yra nukreiptos į „Manchester City“ po dešimtmečio paliekantį Davidą Silvą, tačiau ir šį ispaną prisivilioti nebus lengva, mat ėmė sklisti gandai apie saugu susidomėjimą išreiškusį Romos „Lazio“ klubą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Davidas Silva
AFP/„Scanpix“ nuotr./Davidas Silva

Vis dėlto net ir be šių futbolininkų „Inter“ taikinių netrūksta – kalbama, jog JAV klubas taikysis ir į Madrido „Real“ nebereikalingą Jamesą Rodriguezą ar net Luisą Suarezą, kuris vis dar yra patikimiausias Lionelio Messi ginklanešys Barselonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas