Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Šemberas stebisi ir ruošia klausimą garsiajam „Sūduvos“ naujokui: kodėl ir kaip?

Deividas Šemberas nustebo antradienio popietę, kuomet sužinojo, kad buvęs jo bendražygis Maskvos CSKA klube Keisuke Honda atvyksta į Marijampolės „Sūduvą“. Japonijos futbolo žvaigždę per dvejus metus puikiai pažinęs buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas mato keletą įspėjamųjų ženklų, bet pabrėžia – japono atvykimas yra naudingas mūsų šaliai, lygai ir futbolui. Vis dėlto D.Šemberas jau ruošia atvirą klausimą K.Hondai.

„Ar prisimenate Deividą Šemberą, su kuriuo esate žaidęs Maskvos CSKA?“ – paklausė 15min žurnalistas Aurimas Tamulionis K.Hondos spaudos konferencijoje.

Japonas atrodė kaip reikiant sumišęs.

„Deividas Šemberas“, – lėtai ir išraiškingai pakartojo žurnalistas.

„Šemba? O, Šemba! Žinoma, kad jį prisimenu“, – net nušvito K.Hondos akys, prisiminus buvusį bendražygį Maskvos CSKA komandoje, su kuriuo žaidė 2010-12 metais.

Panašiai nustebo ir D.Šemberas, perskaitęs naujieną apie japono prisijungimą prie Lietuvos vicečempionų.

„Labai nustebau. Tai labai aukšto lygio žaidėjas, nežiūrint į tai, kad jau yra 35-rių ir linksta link karjeros pabaigos. Bendrai Lietuvos futbolui tai geras ėjimas, tai gali būti kitiems geriems žaidėjams ženklas, kad, jei tokie žaidėjai važiuoja į Lietuvą, gal tikrai nėra čia taip blogai, – 15min pasakojo D.Šemberas. – Bendrai Lietuvos futbolui tai tik į naudą. Reikia pagirti „Sūduvos“ vadybininkus, kurie šitą perėjimą įvykdė. Tam, kad prisikviestum tokį futbolininką į Lietuvą, tikrai reikia įdėti nemažai pastangų ir, taip pat, tikriausiai, pinigų. Šaunuoliai, galiu tik pagirti. Manau, marketingo prasme lygai ėjimas taip pat neblogas, aišku, jei mokėsime tai tinkamai išnaudoti.“

Dėmesys nuo Keisuke jau neabejotinai nukrypęs

Svarstydamas, kaip būtų galima išspausti visą įmanomą naudą iš K.Hondos atvykimo, D.Šemberas svarstė, jog Japonijos rinkai A lygos veikiausiai jau nepavyks įsiūlyti.

„Dabar japonai turi kitas žvaigždes, atstovaujančias rinktinei. Dėmesys nuo Keisuke jau neabejotinai nukrypęs. Taip, jis žvaigždė Japonijoje, bet jau ne tokio masto, kokio buvo anksčiau. Atsimenu, kai žaidėme Maskvoje, jautėme padidintą susidomėjimą iš Japonijos žiniasklaidos atstovų, labai dažnai treniruotėse vykdavo filmavimai, žurnalistų grupės jį sekdavo. Kaip jie tai išnaudodavo pas save – kitas dalykas. A lygai pritraukti papildomų rėmėjų ir pinigų, pasinaudojant jo vardu, būtų gerai, bet ar tai įmanoma? Šiai dienai, manau, kad ne. Vienas žaidėjas nepakeistų Lietuvos A lygos situacijos“, – svarstė Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) vadovo pareigas užimantis D.Šemberas.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Deividas Šemberas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Deividas Šemberas

15min prieš interviu su D.Šemberu kalbėjosi su asmeniu, puikiai išmanančiu Japonijos futbolą. Jis teigė, jog K.Honda savo šalyje gerų pasiūlymų nesulaukė, esą būtų radęs vietą nebent trečioje šalies lygoje. Taip pat pridūrė, jog K.Honda – labiau ne futbolininkas, o verslininkas ir tiesiog reklamuoja savo milijonus sekėjų turinčius kanalus keliaudamas po pasaulį.

Jei tai tiesa, ar nebus „Sūduva“ sau šovusi į koją tokiu ėjimu?

35-rių metų važiuoti į Lietuvą? Klaustukų yra

„To tikėtis iš K.Hondos, ko buvo galima tikėtis prieš dešimtmetį, sporto prasme, jau neturėtume. Jam 35 metai – tai solidus amžius sporte. Akivaizdu, kad jis tų dalykų, kuriuos rodė tada, neberodys, bet neabejotinai matome daug pavyzdžių, kai tokio amžiaus žaidėjai duoda daug naudos komandai ir ne tik A lygoje, bet ir Europoje, – kalbėjo D.Šemberas. – Kad ir Lietuvoje štai turime Saulių Mikoliūną, pažiūrėkite kaip jis žaidžia, nors yra dar vyresnis (37-rių – aut. past.). Tikrai „Sūduvai“ duos naudos šis žaidėjas, šalia jo pasitemps kiti, perims patirties.

Jis turi tikrai gerų savybių: mato aikštę, puikiai kontroliuoja kamuolį, turi gerą smūgį, gali atiduoti paskutinį perdavimą, pats įvarčius muša. Jis turi visą gerų savybių arsenalą, tai jis panaudos aikštėje ir perduos tas geras savybes per likusius A lygos turus savo kolegoms tiek treniruotėse, tiek ir rungtynėse.“

Elvio Žaldario nuotr./Keisuke Honda
Elvio Žaldario nuotr./Keisuke Honda

K.Honda spaudos konferencijoje prisiminė, kad D.Šemberas jam nemažai padėjo Maskvoje, o lietuvis 15min pasakojo, kad pagalba nebuvo itin didelė.

„Jau daug metų praėjo. Juk žmogus atvažiavo į komandą, kuri kalba tik rusiškai arba portugališkai, nes brazilų daug buvo pas mus. Aišku, jam sunku adaptuotis, pritapti, kyla daug klausimų. Kuo galėjau, tuo jam padėjau įsilieti greičiau ir lengviau. Tokia paprasta pagalba. Tai vis dėlto yra japonas, ne brazilas, su kuriais būdavo visokių įdomesnių situacijų“, – juokėsi D.Šemberas.

Jis labai nemėgsta pralaimėti, po pralaimėjimų kiek užsidaro savyje

Per dvejus metus lietuvis neblogai pažino komandos draugą iš Tekančios saulės šalies.

„Jis pakankamai ramus, aukštos kultūros žmogus, kaip ir visi japonai. Geras, santūrus, sau dėmesio per daug nereikalauja. Gal per dešimtmetį kažkas pasikeitė, bet tikrai paliko labai draugiško žaidėjo įspūdį. Tik geri atsiliepimai tiek sporto prasme, tiek žmogiškąja, – pasakojo 82 rungtynes Lietuvos rinktinėje sužaidęs D.Šemberas. – Jis tikrai bendraujantis, net labai atvirai bendraujantis.

Jis labai nemėgsta pralaimėti, po pralaimėjimų kiek užsidaro savyje. Kai gera nuotaika visoje komandoje, jis tą nuotaiką palaiko ir tikrai įneša daug pozityvumo. Kažkokių negatyvių dalykų visiškai nebuvo iš jo pusės, jis nėra į konfliktus likęs žmogus, labai atidžiai klauso trenerių nurodymų.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Keisuke Honda
Luko Balandžio / 15min nuotr./Keisuke Honda

D.Šemberas susimąstė paklaustas, ar pamena ryškesnę nei Hondos pavardę A lygoje.

„Tikriausiai, kad tokio gal ir nebuvo. Tai vienas garsiausių, gal net ir pats garsiausias vardas, bet norėtųsi, kad jis pateisintų lūkesčius ir Marijampolei duotų naudos. Imant žaidėją ir mokant jam didelius pinigus Lietuvos kontekstu, norėtųsi grįžtamojo ryšio ir naudos komandai“, – akcentavo D.Šemberas.

Ir vis dėlto, ar supranta buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas, kodėl K.Honda atvyko į Lietuvą?

„Atvirai sakant – ne. 35-rių metų važiuoti į Lietuvą? Klaustukų yra. Jei būtų 32 ar 33, tai atgaivinti savo karjerą gal ir norėtų, gal rinktųsi tokį tarpinį variantą. Spaudos konferencijoje jis vakar minėjo, kad atvyksta tik keliems mėnesiams, kad nori atstatyti formą, kurią per pastaruosius metus neabejotinai prarado. Tai jo pagrindinė užduotis – sugrįžti į normalią sportinę formą, bet reikės ir duoti naudos „Sūduvai“. Manau, kad klubas įvertino trūkumus, tikriausiai juos tai tenkina“, – svarstė D.Šemberas.

Spaudos konferencijoje K.Honda, kalbėdamas apie D.Šemberą, tikino, jog būtinai turi su juo susitikti.

Tikrai praleisime laiką restorane prisimindami senus laikus

Susitikimo detalės dar nėra derinamos, tačiau lietuvis jau žino, kokį klausimą užduos buvusiam komandos draugui.

„Dar neteko sukontaktuoti, bet artimiausiomis dienomis tai padarysiu. Tikrai rasim laiko, gal kai Keisuke atvažiuos į Vilnių pasisvečiuoti. Tikrai praleisime laiką restorane prisimindami senus laikus.

Ir tada jau tikrai atvirai paklausiu: kokiais tikslais ir kaip nusprendė atsidurti Lietuvoje, na, būkime atviri, ne visai futbolo krašte“, – šypsodamasis pokalbį užbaigė D.Šemberas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas