Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Damiras Petravičius: „Žalgiriui“ laikas būti pirmam“

Antradienį Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ komanda pirmą kartą šiemet treniravosi „Sportimos“ manieže.
Kroatą Damirą Petravičių nustebino Lietuvos žurnalistų skaičius.
Kroatą Damirą Petravičių nustebino Lietuvos žurnalistų skaičius. / avgi.lt nuotr.

„Žalgiris“ į treniruotę pakvietė žurnalistus, kurie buvo supažindinti su naujuoju komandos treneriu Damiru Petravičiumi.

„Esu labai patenkintas tuo, kad esu „Žalgiryje“, ir dėkingas už man suteiktą šansą, – žurnalistams sakė „Žalgirio“ strategas. – Mano pastarųjų trejų metų darbų Kroatijoje rezultatai buvo geri. Dabar mano klubas yra „Žalgiris“ ir aš pasistengsiu savo darbą atlikti kaip įmanoma geriau čia. Stengsiuosi, kad „Žalgiris“ būtų pirmas. Žinau, kad prieš dvejus metus jis buvo trečias, pernai – antras, o dabar laikas būti pirmam. Taip pat aš pasistengsiu, kad „Žalgiris“ laimėtų taurę.“

Paklaustas, kokį įspūdį palieka komandą, D. Petrovičius atsakė: „Tai buvo pirma treniruotė, kurioje futbolininkai dirbo su kamuoliais. Matau daug dalykų, kuriuos galima pagerinti. Manau, kad „Žalgirio“ žaidimas gerės ir komanda laimės daugiau pergalių.“

Treneris palygino Kroatijos stipriausiosios lygos „Karlovac“ klubą, kuriame jis praleido antrą 2011-ųjų pusmetį ir VMFD „Žalgirį".

„Karlovac" turi gerus žaidėjus, bet ir šiokių tokių finansinių problemų. „Žalgiris“, kaip klubas, yra geresnis, nes yra puikus sporto direktorius, klubo vadovė, kuri dirba 24 valandas“, – kalbėjo D.Petravičius.

Treneris neslėpė, kad jo atvykimą į Lietuvą lėmė toli gražu ne vien finansiniai svertai.

„Ne, tikrai ne dėl finansinių sąlygų atvykau į Vilnių. Nors esu profesionalas ir už savo darbą gaunu pinigus, bet aš čia atvykau pirmiausia pasiekti rezultato“, – kalbėjo naujasis Vilniaus komandos strategas.

Damiro Petravičiaus skiepijamas naujoves futbolininkai jau spėjo pajusti.

„Dabar tik pati pasiruošimo pradžia, bet treneris sakė, kad teks daugiau dirbti su kamuoliu, stengsimės tobulinti techniką. Jo žaidimas bus paremtas ne fizine jėga, o sukoncentruotas į kamuolio kontrolę“, – pasakojo „Žalgirio“ krašto gynėjas Georgas Freidgeimas.

Jam antrino vidurio gynėjas kroatas Luka Peričius, kurį 2010–2011 D. Petravičius jau yra treniravęs „Gorica“ komandoje.

„Treneris daugiau dėmesio skiria žaidimui su kamuoliu, technikai“, – sakė jis.

Neneigė to ir treneris. „Mėgstu atakuojantį futbolą ir įvarčius. Kai dirbau su „Goricos“ komanda, ji įmušė daugiausia įvarčių, o praleido – mažiausia“, – pristatė savo koncepciją D.Petravičius.

Kalbama, kad D.Petravičius yra griežtesnis treneris, negu jo pirmtakas V. Stankevičius.

G.Freidgeimas tai patvirtino. „Iš pirmų treniruočių matosi, kad papildoma drausmė yra įvesta – nėra nereikalingų pasikalbėjimų tarpusavyje, visi tyli ir klauso trenerio nurodymų. Kiekvienas treneris turi savo darbo metodiką. Nežinau, ar ji pasiteisins, žiūrėsim pagal rezultatus“, – kalbėjo krašto gynėjas.

D.Petravičius pripažino, kad yra griežtas treneris. „Jei nebūčiau griežtas, mano treniruojami futbolininkai vaikščiotų į parduotuves, į diskotekas. Bet tai neduotų naudos man ir neduotų naudos „Žalgiriui“. Jei mes norim pasiekti ko nors, mes turim tuos metus gyventi futbolu“, – įsitikinęs strategas.

Anot G.Freidgeimo, „Žalgirio“ komanda, kurioje treniruojasi lietuviai, rusai ir kroatai, bendrauja su treneriu įvairiomis kalbomis: „Susikalbėti pavyksta. Jis kalba angliškai, šiek tiek moka rusiškai. Yra dar ir futbolo kalba. Visi jo nurodymus supranta.“

Paprašytas papasakoti, ką žino apie Lietuvos futbolą, D.Petravičius atsakė: „Man apie jį daugiausia pasakojo mūsų sporto direktorius. Mačiau ir kelis vaizdo įrašus. Žinau, kad pernai Lietuvos A lygoje buvo 12 komandų ir žaidė trimis ratais. Taip pat girdėjau, kad šiemet greičiausia bus 10 komandų, kurios sužais po 36 rungtynes. Žinau, kad yra dvi komandos – rimčiausi „Žalgirio“ varžovai. Lyginčiau „Žalgirį“ su „Ekranu“, kaip vienodo pajėgumo komandas. Man beliko padaryti viską, kad „Žalgiris“ būtų pačioje A lygos viršūnėje."

Treneriui antrina ir gynėjas L.Peričius: „Taip jie 2011-ais tapo čempionais, bet dabar viskas prasidės iš naujo. Pamatysime. Tikiuosi, kad mes juos įveiksime“, – vylėsi kroatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas