Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas šokas Čempionų lygoje – Moldovos „šerifai“ debiutavo pergalingai

Pirmą sykį UEFA Čempionų lygos grupės varžybose žaidusi Tiraspolio „Sheriff“ sukūrė istoriją. Kukli Moldovos ekipa šventė pergalę – namie 2:0 (1:0) nugalėjo Donecko „Šachtar“ klubą iš Ukrainos.
„Sheriff“ šventė istorinę pergalę.
„Sheriff“ šventė istorinę pergalę. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šeimininkai į priekį išsivertė jau 16 minutę, kai pasižymėjo legionierius iš Malio Adama Traore. „Šachtar“ dažniau atakavo, bet dar vieno afrikiečio – Momo Yansane iš Gvinėjos – įvartis antrajame kėlinyje sukūrė tikrą šventę Moldovoje.

Tiesa, „Sheriff“ ekipa iš tiesų atstovauja net ne Moldovai, o Padniestrės teritorijai – jau tris dešimtmečius tarp Ukrainos ir Moldovos egzistuojančiai respublikai, kuri turi savo valiutą vėliavą, herbą ir himną.

„Sheriff“ yra Padniestrės pasididžiavimas, tiesa, žaidžianti Moldovos čempionate ir jau 6-erius metus neužleidžianti čempionų titulo.

„Transfermark“ duomenimis, Tiraspolio dabartinė komanda vertinama 12 mln. eurų. Palyginimui, Lietuvos stipriausia komanda Vilniaus „Žalgiris“ įvertinta 5,7 mln. eurų.

Kitose rungtynėse Dortmundo „Borussia“ išvykoje 2:1 nugalėjo Stambulo „Bešiktaš“.

Ryškiausiu rungtynių žaidėju tapo 18-metis Jude’as Bellinghamas. Anglas įmušė pats (20 min.) ir atliko rezultatyvų perdavimą Erlingui Haalandui (45+3 min.).

„Bešiktaš“ ekipai rezultatą sušvelninti pavyko tik jau per teisėjo pridėtą laiką. Tai padarė ispanas Francisco Montero (90+4 min.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant