Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Darbus užbaigęs Brendanas Rodgersas turi sėkmės receptą „Sūduvai“

„Namuose turime užbaigti darbus“, – praėjusį ketvirtadienį Marijampolės „Arvi“ stadione po lygiųjų 1:1 su „Sūduva“ kalbėjo Glazgo „Celtic“ treneris Brendanas Rodgersas. Ir jam pavyko – Škotijos čempionai 3:0 triumfavo „Celtic Park“ stadione ir prasimušė į Europos lygos grupių etapą. Sūduviečius paguldęs buvęs „Liverpool“ treneris buvo atviras – „Sūduva“ gali žengti žingsnį, kurio pritrūko jau antrus metus iš eilės.
Brendanas Rodgersas ir Vladimiras Čeburinas
Brendanas Rodgersas ir Vladimiras Čeburinas / „Scanpix“ nuotr.

B.Rodgersas po rungtynių draugiškai apkabino Vladimirą Čeburiną. Vyrai persimetė keliais žodžiais ir pasuko savais keliais. Marijampolės klubo svajonė „Paradise“ vadinamame stadione neišsipildė.

„Mes labai laimingi, kad patekome į Europos lygą. Tai europinis turnyras, mums labai svarbu prisijungti prie komandų kaip „AC Milan“ ar „Chelsea“. Laukia daug gero futbolo“, – spaudos konferencijoje kalbėjo B.Rodgersas.

Šiaurės airis konstatavo, kad jo komanda buvo geresnė nei prieš savaitę Suvalkijoje: „Išlaikėme intensyvumą. Galėjome būti dar agresyvesni, antrame kėlinyje gerai judėjome, kūrėme progas.“

Iš Šiaurės Airijos kilęs specialistas, kaip ir visi „Celtic“ gerbėjai, suprato, kad „Sūduva“ – žemesnio kalibro ekipa. Galbūt todėl kai kurie drąsūs pasisakymai prieš šių komandų akistatas atrodė kaip marijampoliečių nuvertinimas, tačiau po ketvirtadienio mūšio „Celtic Park“ stadione beliko pripažinti lygiųjų skirtumą.

VIDEO: „Celtic“ – „Sūduva“

Paklaustas, ko reikia „Sūduvai“, kad taptų Europos lygos kalibro komanda, B.Rodgersas kalbėjo, jog būtent tokios rungtynės, tokiame stadione, prie tokios atmosferos padeda žaidėjams augti.

„Jie daug padarė laimėdami čempionatą, šios rungtynės bus puiki patirtis, jauni žaidėjai čia gali labai patobulėti. Visa tai susumavus, ateityje jie gali žengti tą žingsnį“, – Lietuvos čempionams sėkmės receptą nusakė buvęs „Liverpool“ treneris.

Ateityje jie gali žengti tą žingsnį

Jam po rungtynių pritarė ir V.Čeburinas: „Visiškai sutinku su jo mintimis. Tokios rungtynės duoda žiauriai didelę patirtį. Žaidžiant mūsų čempionate, reikia žaisti 3–4 metus, kad gautum tiek, kiek gauni per dvejas rungtynes su tokiu varžovu.

Grandiozinė patirtis, sunku žodžiais apsakyti, ką reiškia patekti į tokias rungtynes, kokia čia atmosfera. Pažiūrėjus, kokiuose mes burtų krepšeliuose būname, tai čia yra fantastiška, nepaisant to, kad rezultatas nėra toks, kokio norėtume.“

VIDEO: „You’ll never walk alone“ prieš „Sūduvos“ rungtynes „Celtic Park“ stadione

„Celtic“ po ketvirtadienio mūšio laukia akistata su amžinu varžovu Glazgo „Rangers“, Marijampolės futbolininkų sekmadienį lauks taip pat principinis LFF taurės mūšis prieš Vilniaus „Žalgirį“. Skirtumas tas, kad „Celtic“ į tvarkaraštį vėliau įtrauks Europos lygos kovas. „Sūduvai“ jų dar teks palaukti bent metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas