Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Daugiau nei dešimtmečio laukimas baigtas: „Inter“ – Italijos čempionai

Milano „Inter“ klubas po 11 metų pertraukos vėl matuojasi Italijos futbolo karūną. Palankus rezultatas kitose rungtynėse lėmė, kad Antonio Conte auklėtiniai dar likus keturiems turams iki „Serie A“ čempionato pabaigos užsitikrino nugalėtojų vardą.
Milano „Inter“ futbolininkai
Milano „Inter“ futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.

Lemtingas rezultatas užfiksuotas rungtynėse tarp „Sassuolo“ ir Bergamo „Atalanta“ – šios komandos sužaidė lygiosiomis 1:1.

„Atalanta“ buvo vienintelė, dar galėjusi pavyti „Inter“, bet dabar, likus tik keturiems turams, atsilieka jau 13 taškų ir nebeturi šansų pakovoti dėl titulo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bergamo klubo reikalai komplikavosi jau pirmajame kėlinyje, kai sužaidus 22 minutes raudona kortele buvo nubaustas Pierluigi Gollini.

Nors net ir žaisdami mažumoje „Atalanta“ žaidėjai išsiveržė į priekį po Robino Gosenso įvarčio 32-ąją minutę, „Sassuolo“ išlygino rezultatą antrojo kėlinio pradžioje, kai baudinį realizavo Domenico Berardi (52 min.).

75-ąją minutę „Atalanta“ turėjo nuostabią progą išplėšti pergalę, kai už pražangą iš aikštės buvo išvytas Marlonas Santosas, o į „Sassuolo“ vartus skirtas baudinys, tačiau Luisas Murielis jo neįmušė, o per likusį laiką „Atalanta“ kelių link varžovų vartų jau nerado.

„Inter“ Italijos čempionais tapo 19-ą kartą ir pirmą nuo 2009-2010 m. sezono, kai klubą dar treniravo Jose Mourinho.

Pagal titulų skaičių „Inter“ aplenkė kitą Milano komandą „AC Milan“ – dabar „Inter“ su 19 titulų nusileidžia tik Turino „Juventus“ (36), kurios devynių iš eilės laimėtų trofėjų serija nutrūko kaip tik šiemet.

„Inter“ treniruojantis Antonio Conte „Serie A“ čempionatą laimėjo devintą kartą, bet pirmą – kaip Milano ekipos narys. Prieš tai jis kaip žaidėjas su „Juventus“ tapo čempionu penkis kartus, o kaip treneris su „Juventus“ laimėjo titulą tris sykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas