Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl COVID-19 komplikacijų šiemet nebežaisiantis J.Kimmichas: „Dabar pasiskiepyčiau“

Ilgą laiką skiepytis nuo COVID-19 atsisakęs vienas Miuncheno „Bayern“ futbolo klubo lyderių Joshua Kimmichas sako pakeitęs nuomonę.
Joshua Kimmichas
Joshua Kimmichas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Man buvo sunku susitvarkyti su savo baimėmis ir rūpesčiais – dėl to aš nesiskiepijau“, – Vokietijos televizijai ZDF prisipažino 26-erių futbolininkas, kuris dėl COVID-19 sukeltų komplikacijų šiemet nebežais.

„Jaučiuosi gerai, bet vis dar negaliu sportuoti visa jėga dėl nedidelių pažeidimų plaučiuose. Yra rizika pakenkti širdžiai, o tai turėtų rimtesnių ir ilgesnių pasekmių“, – tęsė J.Kimmichas.

Planuojama, kad vienas „Bayern“ lyderių sugrįžti į aikštę galės anksčiausiai sausį. Pats futbolininkas sako pakeitęs nuomonę dėl vakcinų ir pasiskiepys, kai lieps medikai.

„Galbūt turėjau tai patirti savo kailiu. Žinoma, vertinant dabar, norėčiau, kad būčiau apsisprendęs anksčiau, bet tuo metu tai buvo neįmanoma“, – ZDF teigė daug kritikos Vokietijoje dėl atsisakymo skiepytis sulaukęs žaidėjas.

„Geras sprendimas“, – tviteryje komentavo Vokietijos švietimo ir mokslo ministrė Bettina Stark-Watzinger. „Kaip profesionalus futbolininkas ir rinktinės žaidėjas jis yra pavyzdys daugeliui. Daugiau vakcinų yra kelias iš pandemijos“, – rašė ji.

Praėjusį mėnesį „Bayern“ klubas nusprendė nemokėti algų žaidėjams, jei šie yra nepasiskiepiję ir turi izoliuotis. Taip iš pradžių buvo ir su J.Kimmichu, kuris nežaidžia nuo lapkričio pradžios. Futbolininkas iš pradžių izoliavosi po kontakto su sergančiuoju, o po to susirgo ir pats.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas