Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl D.Rumšo ištrauktos kortelės niršo ir „Man United“ treneris, ir Anglijos futbolo žvaigždės

Lietuvis teisėjas Donatas Rumšas Čempionų lygos rungtynėse parodė raudoną kortelę „Manchester United“ žvaigždei Marcusui Rashfordui, o po tokio sprendimo kilo pasipiktinimo banga Anglijoje.

M.Rashfordas 42-ąją minutę buvo išvarytas iš aikštės lietuvio po to, kai šiurkščiai lipo ant kojos varžovui Eliasui Jelertui.

D.Rumšas keliavo prie VAR ekrano ir nusprendė, kad „Man United“ ir Anglijos rinktinės žvaigždei susitikimas turi būti baigtas.

Tuo metu Mančesterio komanda dar pirmavo 2:0, tačiau galiausiai pralaimėjo dramatiškas rungtynes 3:4 prieš „Kobenhavn“ komandą iš Danijos.

„Labai, labai griežtas sprendimas, – po rungtynių kalbėjo „Manchester United“ treneris Erikas ten Hagas. – Jis dengėsi kamuolį, o teisėjui prireikė daug laiko, kad ištrauktų raudoną kortelę.

Kai sustabdai vaizdą, atrodo daug blogiau. Esu nusivylęs tokiu sprendimu.“

Tuo strategas neapsiribojo.

„Rungtynės neturėtų būti tokios. Tai neturi nieko bendro su futbolu. Suprantu neteisingus sprendimus, tačiau, kai daromos tokios klaidos, jos daro įtaką rungtynėms“, – kalbėjo E.Ten Hagas.

Vienas didžiausių Anglijos sporto naujienų portalų „Sky Sports“ pažymėjo, kad D.Rumšo sprendimas, žvelgiant į taisyklių raidę, yra teisingas.

„Ar Rashfordas norėjo žaisti į Eliasą Jelertą, ar ne – nėra taip svarbu šioje situacijoje. Jo ketinimai nėra svarbūs, tik pats veiksmas, kuris taisyklėse yra traktuojamas griežtai.

Taip, atrodo, kad Rashfordas nenori prasižengti, tik dengia kamuolį, tačiau jam tiesiog nepasisekė. Taisyklės čia buvo pritaikytos, tad „Manchester United“ neturėtų laukti jokių atsiprašymų“, – rašė Joe Shreadas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Rumšas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Rumšas

Diskusijos apie raudoną kortelę buvo aršios ir tarp Anglijos specialistų.

„Žiūrint realiu laiku, man tai nėra raudona kortelė“, – sakė buvęs „Man United“ saugas Paulas Scholesas TNT eteryje.

Kartu su juo rungtynes komentavęs Robbie Savage'as turėjo kitą nuomonę.

„Man tai raudona kortelė, – kalbėjo buvęs Velso rinktinės žaidėjas. – Iš pradžių galvojau, kad jis tik pasisuko, tačiau dabar galvoju, kad tai raudona kortelė. Kai pasižiūri iš kito kampo, matai, kad jis bandė dengtis kamuolį, tačiau tai darydamas mynė varžovui ant blauzdos ir yra teisingai išvarytas.“

Anglijos ir „Liverpool“ buvęs gynėjas Jamie Carragheris rašė socialiniame tinkle X: „Jokiais būdais tai nėra raudona kortelė Rashfordui. Nekenčiu tų sulėtintų pakartojimų ir sustabdyto vaizdo, nes tai epizodą padaro 10 kartų baisesnį. Šis žaidimas išnykęs. Atsikratykite VAR, tai gėda.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas