Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl paso atsiprašęs naujasis anglų vedlys prisistatė skambia svajone

Vokietis Thomas Tuchelis trečiadienio popietę oficialiai pristatytas kaip naujasis Anglijos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris.

Su 51-erių specialistu pasirašyta 18 mėnesių trukmės sutartis, galiosianti iki 2026-ųjų pasaulio čempionato pabaigos ir prasidėsianti 2025-ųjų sausio 1-ąją.

Vida Press nuotr./Thomas Tuchelis
Vida Press nuotr./Thomas Tuchelis

Tik trečiuoju užsieniečiu, vadovausiančiu Anglijos futbolo rinktinei, tapęs Th.Tuchelis spaudos konferencijoje „atsiprašė, kad turi vokišką pasą“ ir vylėsi, kad „mūsų svajonės išsipildys“, cituoja BBC.

Suprasti akimirksniu

  • Iki vokiečio Th.Tuchelio Anglijos rinktinę treniravo tik du užsieniečiai: švedas Svenas-Göranas Erikssonas (2001–2006 m.) ir italas Fabio Capello (2008–2012 m.).

Futbolo išradėjai anglai jokio didelio titulo nelaimi nuo 1966-ųjų, kai vienintelį sykį tapo planetos čempionais pirmenybėse, kurias patys organizavo.

Nuo vasaros, kai išsiskyrė su Miuncheno „Bayern“, nedirbęs Th.Tuchelis prisipažino ilgai dvejojęs, ar iškeisti darbą klube į rinktinės stratego poziciją, tačiau čia pat pridūrė „nekantraujantis kibti į darbus su itin talentingais ir ypatingais žaidėjais, kuriuos turi Anglijos rinktinė“.

Prie anglų rinktinės vairo Th.Tuchelis pakeis šiemet atsistatydinusį Garethą Southgate'ą, nuvedusį anglus į du Europos čempionato finalus iš eilės.

Vida Press nuotr./Garethas Southgate'as
Vida Press nuotr./Garethas Southgate'as

„Aš puikiai suprantu, kokio didelio darbo imuosi. Tačiau aš visada mąstau taip, kad darbas, kurį tuo metu dirbu, yra pats didžiausias. Nėra prasmės kažką lyginti. Jaučiausi pagerbtas, turėdamas šią galimybę“, – dėstė praeityje tik klubus treniravęs Th.Tuchelis.

Suprasti akimirksniu

  • Thomaso Tuchelio trenerio karjera:
  • 2007–2008 m. „Augsburg II“
  • 2009–2014 m. „Mainz 05“
  • 2015–2017 m. Dortmundo „Borussia“
  • 2018–2020 m. Paryžiaus „Saint-Germain“
  • 2021–2022 m. Londono „Chelsea“
  • 2023–2024 m. Miuncheno „Bayern“
  • Nuo 2025 m. – Anglijos rinktinė

„Šis darbas sugrąžino mane į jaunystę. Vėl jaučiuosi lyg paauglys, kuris su žibančiomis akimis žvelgia į didžiulę jo laukiančią užduotį.

Galiu užtikrinti, kad žaisime su aistra ir emocijomis. Stengsimės įdiegti vertybes, principus ir taisykles kuo greičiau, kad mūsų visų svajonė galiausiai išsipildytų“, – apie ryžtą nutraukti net 60 metų trunkantį anglų futbolo skausmą kalbėjo Th.Tuchelis.

VIDEO: First Official Interview Of New Three Lions Head Coach Thomas Tuchel

Klubiniame futbole jis dukart tapo Prancūzijos čempionu, sykį – Vokietijos, laimėjo UEFA Čempionų lygą ir buvo išrinktas geriausiu planetos treneriu 2021-ųjų FIFA rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito